Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Συγκάλεσαν Δημοτικό Συμβούλιο με Νόμο για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια!

Την ώρα που ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξιος Σωτηρόπουλος παίζει το πολιτικό του επικοινωνιακό παιχνίδι, μέσω του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου, και με τις διάφορες συνεντεύξεις του (στην εκπομπή «ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ ΕΝ ΔΗΜΩ» στην Βεργίνα Τηλεόραση, στην διαδικτυακή εκπομπή «Πολίτες και ενημέρωση» και στην εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»), εμείς, οι πολίτες, όπως έχουμε εξαγγείλει, θα συνεχίσουμε να του “χαλάμε ελαφρά την εικόνα του”, «έως ότου η Δημοκρατία επικρατήσει πλήρως στην πόλη του Βύρωνα!»

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από την ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ και ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΉ Πρόσκληση-Ανακοίνωση της 14ης Ιουνίου 2024, σχετικά με την 3η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής, και για τις 15 Ιουλίου 2024 συγκάλεσαν Δημοτικό Συμβούλιο με Νόμο για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια! 

Και σαν να μην έφτανε η «γκάφα» αυτή, η Δημοτική Αρχή υπέπεσε και σε άλλα δύο πρωτοφανή, αντιδεοντολογικά και αντιδημοκρατικά σφάλματα:
α) αυτό της μη ενημέρωσης των πολιτών, για το γεγονός ότι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου είχε εισαχθεί το θέμα: «Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ για την κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων των δρόμων του Βύρωνα. Κακοτεχνίες τρίτων και άλλα προβλήματα», που εκείνοι είχαν αιτηθεί, και
β) αυτό της μη πρόσκλησής των στο Δημοτικό Κατάστημα.

Επόμενο ήταν να υπάρξει αντίδραση από τους πολίτες και να κατατεθεί (Αρ. Πρωτοκόλλου: 15285 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 15/07/2024) κατεπείγον ΑΊΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ, του 11ου Θέματος της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 15ης/07/2024, για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2024.

Διαβάστε το Αίτημα των πολιτών και την επιχειρηματολογία κατά των λαθών και των Αντιδημοκρατικών συμπεριφορών της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα:

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ AITHMA
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» και
Της Κίνησης Πολιτών με την ονομασία «Βύρωνας και τριγύρω»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ
α) Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
β) Τμήμα Διοίκησης Δήμου Βύρωνα
Υπόψη Δημάρχου, κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου

Κοινοποίηση προς:
-Δημοτικές Παρατάξεις και Δημοτικούς Συμβούλους, δια του Προέδρου του Δ.Σ.
-Πρώην και τέως Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βύρωνα,
-Συλλογικότητες, Πολίτες, Τοπικό τύπο.

ΘΕΜΑ: «ΑΊΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ του 11ου Θέματος της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 15ης/07/2024, κυρίως λόγω: α) μη ενημερώσεώς μας, και β) μη προσκλησεώς μας στη συνεδρίαση!»

Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νεκτάριε Αποστολάκη

Σας ενημερώνουμε ότι: 

Α) 

Με την υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου: 15137 Πρόσκληση της 11ης Ιουλίου 2024 ΚΑΛΕΣΑΤΕ τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Βύρωνα να προσέλθουν «στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα που θα πραγματοποιηθεί, δια ζώσης, στις 15/07/2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Καραολή & Δημητρίου 36-44), κατά τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), όπως τροποποιήθηκε, διαμορφώθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του ν. 5063/2023, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης»…

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ βάσει του Νόμου 5056/2023 και του Άρθρου 6 αυτού: «Συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη Γνωστοποίηση διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προθεσμία λήψης εισηγήσεων προ συνεδριάσεως Εκτός έδρας συνεδρίαση με απόφαση απόλυτης πλειοψηφίας των μελών του δημοτικού συμβουλίου Τροποποίηση άρθρου 67 ν. 3852/2010»
ΚΑΙ ΌΧΙ,
όπως γράψατε (βλέπε συνημμένο), βάσει του Νόμου 5063/2023, ο οποίος αφορά το «Εθνικό Δίκτυο Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την αντιμετώπιση ασθενών με Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΜΑΦ ΑΕΕ) και άλλες επείγουσες διατάξεις», και το Άρθρο 6, τα: «Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής Οδοντιάτρων και Ιατρών Ε.Σ.Υ. Αντικατάσταση παρ. 1, 2 και 3 και κατάργηση παρ. 7 άρθρου 7, αντικατάσταση παρ. 6, 7 και 8 και τροποποίηση παρ. 1, 4, 5, 9, 10, 12 και 13 άρθρου 8 ν. 4498/2017».

Επομένως η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ είναι λανθασμένη… (αν δεν θεωρείται μη έγκυρη γιατί δεν πληροί όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις ώστε να είναι αποδεκτή από νομική άποψη).

Β) 

Προσκαλέσατε τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά δεν φροντίσατε να ενημερώσετε ούτε να προσκαλέσετε στην Συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου 2024 τους πολίτες, παρότι το 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει εισαχθεί για συζήτηση (και λήψη απόφασης) στο Δημοτικό Συμβούλιο από αυτούς.

Όλοι οι προκάτοχοί σας, που διετέλεσαν Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2014, η κυρία Βασιλική Σάρολα, ο κ. Αγγέλης Κωνσταντίνος και ο κ. Πλακίδας Γεώργιος, όταν στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν θέματα των πολιτών επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πολίτες και τους ενημέρωναν (ακόμη και πριν την ανακοίνωση της πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του Δήμου), για το πότε ακριβώς θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, και τους προσκαλούσαν σε αυτή!

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Επικαλείσθε τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), όπως τροποποιήθηκε, διαμορφώθηκε και ισχύει με το άρθρο 6 του ν. 5056/2023, όμως, αγνοείτε (τεχνηέντως; Ή πραγματικά;) την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 16852, ΑΠΟΦΑΣΗ (ΑΔΑ: 4ΑΓΝΚ-Θ) με ΘΕΜΑ: «Πρότυπος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου» που εξέδωσε στις 6 Απριλίου 2011 το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία εξακολουθεί να είναι ΣΕ ΙΣΧΥ, και η οποία διαφυλάσσει τα δημοκρατικά κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών:

Στο Άρθρο 3: «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου», στην παράγραφο 2, αναφέρεται ότι: 

2. «Ο Πρόεδρος φροντίζει  η πρόσκληση να σταλεί, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους, υποχρεωτικά στο Δήμαρχο και στον κατά περίπτωση  Πρόεδρο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ή Εκπρόσωπο Τοπικής Κοινότητας,  όταν συζητούνται θέματα που αφορούν την αντίστοιχη κοινότητα. Σε περίπτωση μη πρόσκλησής του, οι σχετικές αποφάσεις πάσχουν από ακυρότητα. Επίσης, δύναται να καλεί δημοτικούς υπαλλήλους ή ιδιώτες, προκειμένου να πληροφορήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα θέματα που συζητούνται.  Τέλος, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβάνονται αιτήσεις, αναφορές ή προτάσεις τους». 

Στο Άρθρο 4: «Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρεται ότι: 

«Ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να καλεί στη συνεδρίαση δημοτικούς υπαλλήλους, εκπροσώπους φορέων ή ιδιώτες προκειμένου να συμβάλλουν με τις τοποθετήσεις τους στην καλύτερη διαμόρφωση της απόφασης.
Τυχόν διευκρινιστικές ερωτήσεις έπονται της εισήγησης και προηγούνται των τοποθετήσεων των ομιλητών».
 

Στο Άρθρο 5: «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων - Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών», στις παραγράφους 6, 7 και 8, αναφέρεται ότι: 

6. Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη.
7. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφαίνεται επί αναφορών, ερωτήσεων και αιτήσεων αρμοδιότητάς του, που υποβάλλονται σε αυτό από δημότες και κατοίκους ατομικά ή συλλογικά,  εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κατάθεση τους.
8. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζει στους δημότες πλήρη πληροφόρηση για τα, κάθε είδους, προβλήματα της περιφέρειας του, καθώς και για τη δραστηριότητα του, αναφορικά με την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων αυτών.
 

Γ) 

Στην Πρόσκληση της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αναφέρει:
11. Συζήτηση επί του αιτήματος της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» αναφορικά με την κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων των δρόμων του Βύρωνα, κακοτεχνίες τρίτων και άλλα προβλήματα

Όμως, το, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 13546 και Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 21/06/2024, ΑΙΤΗΜΑ με Θέμα: «Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ για την κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων των δρόμων του Βύρωνα. Κακοτεχνίες τρίτων και άλλα προβλήματα», το ζήτησαν από κοινού η Ένωση Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» και η Κίνηση Πολιτών με την ονομασία «Βύρωνας και τριγύρω». 

Επειδή, λοιπόν, η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιουλίου 2024 είναι αμφιβόλου εγκυρότητας,
Επειδή δεν ενημερωθήκαμε σχετικά  με την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις 15 Ιουλίου 2024 και δεν προσκληθήκαμε σε αυτή,
Επειδή συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ, θα είναι μια ενέργεια ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (και με βάση τον ΝΟΜΟ 3463/2006, Άρθρο 214, παρ. 2, βλέπε Υστερόγραφο), και
Επειδή στο 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, εκτός από την μη αναφορά στην Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», δεν αναγράφεται ξεκάθαρα και ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ το «ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ», γιατί η αναφορά μόνο στην πρόσκληση της συνεδρίασης του Δ.Σ.  “για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης” δεν μας καλύπτει,

Κατόπιν όλων αυτών,
H Ένωση Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» και η Κίνηση Πολιτών με την ονομασία «Βύρωνας και τριγύρω», από κοινού,
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ της συζήτησης του, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 13546 και Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 21/06/2024 ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ μας, με θέμα: «Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ για την κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων των δρόμων του Βύρωνα. Κακοτεχνίες τρίτων και άλλα προβλήματα», για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2024, ως ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της ημερήσιας διάταξης της όποιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω»
15 Ιουλίου 2024

Υστερόγραφο:

ΝΟΜΟΣ 3463/2006
Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 
Άρθρο 214
Συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις

1. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές προωθούν τη λαϊκή συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις, την ευαισθητοποίηση και οργάνωση των δημοτών και κατοίκων για την έρευνα, τον εντοπισμό, την καταγραφή και την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και αναγκών των κατοίκων των τοπικών ή δημοτικών διαμερισμάτων και μεμονωμένων συνοικιών κάθε Δήμου ή Κοινότητας.

2. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων, χωρίς διάκριση, στη χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν. Διασφαλίζουν επίσης την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης των δημοτών και κατοίκων στην πληροφόρηση και μεριμνούν για τη διαρκή βελτίωση της διαφάνειας της δράσης τους και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Διαβουλεύονται με τους κατοίκους των περιοχών τους, τους συλλογικούς κοινωνικούς φορείς και τις ενδιαφερόμενες ομάδες πληθυσμού τόσο κατά την προεργασία εκπόνησης των προγραμμάτων δράσης και των κανονιστικών πράξεων, όσο και κατά τη λήψη αποφάσεων γενικού ενδιαφέροντος.

Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»

22 Ιουλίου 2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου