Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Ζητήσαμε να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο Δήμο Βύρωνα.

Το τελευταίο δεκαήμερο κάναμε προσπάθεια να εκδημοκρατίσουμε τους "κανόνες παιχνιδιού" στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

1. Επειδή από την έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής του Αλέξιου Σωτηρόπουλου, μέχρι σήμερα, 24 Ιουλίου 2024, ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό αφού συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας), η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα δεν έχει προβεί σε απάντηση, διεκπεραίωση ή ανταπόκριση κατά περίπτωση (σχεδόν) σε καμιά ΕΡΏΤΗΣΗ και σε κανένα ΑΙΤΗΜΑ των συλλογικοτήτων (αλφαβητικά) «Βύρωνας και τριγύρω»  και  «Ενάργεια», και αυτό συνιστά το λεγόμενο «φαινόμενο της Κακοδιοίκησης» κατά τον Συνήγορο του Πολίτη (ΣτΠ), που σε Έκθεσή του αναφέρει: "η έγγραφη απάντηση της διοίκησης στα γραπτά αιτήματα που υποβάλουν οι πολίτες προς αυτή, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αποδεικνύει έμπρακτα τον οφειλόμενο σεβασμό που οφείλει η διοίκηση προς την αρχή της νομιμότητας, συνιστά εκπλήρωση για τους πολίτες του σχετικού συνταγματικού τους δικαιώματος, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και ενισχύει καθοριστικά την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών", για το λόγο αυτό,

Ζητήσαμε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος του «φαινομένου της Κακοδιοίκησης» και την λήψη απόφασης για την οριστική του εκρίζωση!
Το Αίτημα έλαβε τα ακόλουθα στοιχεία:
Αρ. Πρωτοκόλλου: 16081
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 24/07/2024
 

2. Επειδή τον Ιανουάριο του 2024 με την υπ’ Αριθμό 03/ 2 0 2 4 ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου Εγκρίθηκε άρον άρον ο Νέος Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα (ΑΔΑ:  ΨΙΞΣΩ9Ε-ΜΕ3), 

οι προαναφερόμενες συλλογικότητες Ζητήσαμε την, κατόπιν διαβούλευσης, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό τον ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ του, γιατί, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, στο ψηφισμένο Κανονισμό, υπάρχουν σοβαρές παραλείψεις οι οποίες είναι αισθητές από τη στιγμή που δεν αναφέρονται σε αυτόν δημοκρατικά κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ρήξη των σχέσεων διοίκησης και πολιτών.

Το Αίτημα με Θέμα: «ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ» έλαβε τα ακόλουθα στοιχεία:
Αρ. Πρωτοκόλλου: 15319
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 15/07/2024
 

3. Επειδή οι Τεχνικές Προδιαγραφές των ζωντανών μεταδόσεων των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα είναι κάκιστες, με αποτέλεσμα, με την ανωτέρω υπηρεσία, οι όποιοι δημότες-πολίτες, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις μέσω του Youtube, να μην έχουν τη δυνατότητα μιας απρόσκοπτης και σωστής ενημέρωσης, για παράδειγμα δείτε:
την 2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20/6/2024 https://www.youtube.com/watch?v=oZ1fItcEKco
ή την πρόσφατη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (15/7/2024)
https://www.youtube.com/watch?v=iw-eVEL63Io
.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ενημέρωσης (βάσει και της Νομοθεσίας) των δημοτών-πολιτών, καθώς επίσης και του οφειλόμενου σεβασμού προς αυτούς, οι προαναφερόμενες συλλογικότητες Ζητήσαμε όπως η Δημοτική Αρχή επιληφθεί ΑΜΕΣΑ του θέματος. Η συνολική δαπάνη μιας εγκατάστασης με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές δεν είναι απαγορευτική!

Το Αίτημα με Θέμα: «ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν την ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου» έλαβε τα ακόλουθα στοιχεία:
Αρ. Πρωτοκόλλου: 15325
Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 15/07/2024 

Θα περιμένουμε την απόκριση της Δημοτικής Αρχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου