Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν τελειώνουν τα προβλήματα στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα (στην οδό Γεωργίου Γεννηματά)

Αύριο, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό στα σχολεία όλης της χώρας, αλλά ορισμένα σχολεία του Δήμου Βύρωνα, από ότι φαίνεται, εξακολουθούν να παρουσιάζουν κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα το 1ο Γυμνάσιο (Γεννηματά, πρώην Μυρακτής):

«Περίφραξη 1ου Γυμνασίου:
Το εξωτερικό τοιχίο της περίφραξης παρουσιάζει αποσαθρώσεις επιχρισμάτων και φθορές στη βάση κοντά στο πεζοδρόμιο σε τμήμα περίπου 20,00 μ. Έχει προγραμματιστεί παρέμβαση όπως αποξήλωση των σοβάδων, προεργασίες, πλέγμα και εκ νέου επιχρίσματα την πρώτη βδομάδα του Σεπτεμβρίου, πριν την έναρξη του σχολικού έτους. Δεν υφίσταται θέμα επικινδυνότητας, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου
».

Αυτή ήταν η εμπρόθεσμη (28/08/3024) ΑΠΑΝΤΗΣΗ της Δημοτικής Αρχής του κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου στην, από 19 Ιουνίου 2024, ΕΡΩΤΗΣΗ (Αρ. Πρωτοκόλλου: 13302) της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια» με θέμα: «Περί της επικίνδυνης περίφραξης του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα».

ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ !!!

Διαβάστε το άρθρο της Τρίτης 28 Μαΐου 2024 με τίτλο: Είναι επικίνδυνη η περίφραξη του 1ου Γυμνασίου Βύρωνα; 


Η απάντηση που δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή του δήμου, ούτε μας καθησύχασε, ούτε σοφότερους μας έκανε. Γιατί αναπάντητη παρέμεινε η ακόλουθη ερώτηση:
«-Πως πραγματοποιήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου και πως διενεργήθηκαν οι πρωτοβάθμιοι σεισμικοί έλεγχοι αλλά δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικά ώστε η περίφραξη να συμπεριληφθεί στα προβλήματα που έχρηζαν αντιμετώπισης; Τί είδους έλεγχοι είναι αυτοί που διενεργούνται;» 

Και εάν στο ερώτημα αυτό, προσθέσουμε και τα όσα ακούστηκαν χθες (9/09/2024), στην 4η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα - Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα – Συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση», κ. Σταύρο Τζιορτζιώτη, καθώς επίσης και από την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο, κυρία Ιουλία Κιούπη, ότι η ενεργειακή αναβάθμιση είναι προβληματική, αναφορικά με τα πλαίσια των παραθύρων του κλιμακοστασίου του σχολείου (καινούργια παράθυρα τοποθετημένα πάνω στα παλαιά πλαίσια ή κάσες), αφού πρόκειται για κακοτεχνία και πρόχειρη αντιμετώπιση, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε για όλες τις σχολικές δομές της πόλης μας και να μην εφησυχάζουμε με τα όσα έχουν ανακοινώσει ή μας ανακοινώνουν οι Δημοτικές Αρχές, των Γ. Κατωπόδη και Α. Σωτηρόπουλου αντιστοίχως.

Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια
10 Σεπτεμβρίου 2024

Αξίζει να διαβάσετε το άρθρο, της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023, με τίτλο: Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων για την κατάσταση των σχολείων στον Βύρωνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου