Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Καθαρίζουν περίπου 1,5 φρεάτια την ημέρα... Γι' αυτό πλημμυρίζουμε!

Για τις επόμενες 17 ημέρες θα σας παρουσιάζουμε καθημερινά (έχουμε μέλλον δηλαδή...) τις καθυστερημένες ή μη απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στις ερωτήσεις και τα αιτήματα της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια».

Στις 21 Ιουνίου 2024, η συλλογικότητα Ένωση Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» υπέβαλε προς τον Δήμο Βύρωνα τις, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 13521/21-06-2024, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ με Θέμα: «Περί των φραγμένων φρεατίων απορροής υδάτων, του καθαρισμού και της απολύμανσής των».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

που αυτή τη φορά ήρθε εμπρόθεσμα, στις 28 Αυγούστου 2024 (Αρ. Πρωτ.: 18746), ανέφερε τα εξής:

"Τα φρεάτια στα όρια του Δήμου Βύρωνος είναι περίπου 1.250.
Υπάρχει ενεργή εργολαβία καθαρισμού, απόφραξης κλπ. κάθε έτος με χρηματοδότηση ΥΠΕΣ 5.000,00 ευρώ και τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους του Δήμου (π.χ. Σύμβαση 2023-24: 27.391,00€). Κάθε έτος καθαρίζονται περίπου 500 φρεάτια.
Για καταγγελίες και λοιπά αιτήματα, εκτός του τηλεφωνικού κέντρου, λειτουργεί και ηλεκτρονική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Δήμου
:
https://www.dimosbyrona.gr/suggest.php"

======================

Πληροφορούμαστε, λοιπόν, μέσα από την Απάντηση του Δήμαρχου, ότι, κάθε φρεάτιο απορροής υδάτων (κυρίως ομβρίων) καθαρίζεται κάθε 2,5 χρόνια. Και ότι, ο ρυθμός καθαρισμού φρεατίων είναι περίπου 1,5 φρεάτια την ημέρα… με κόστος 75 Ευρώ την ημέρα..., εάν η προαναφερόμενη ως Σύμβαση 2023-24 είναι ετήσια ή 37,5 Ευρώ, εάν η Σύμβαση είναι διετής 2023 και 2024.
Ύστερα έχουν άδικο οι πολίτες όταν φωνάζουν;;; 'Έτσι εξηγείται γιατί πλημμυρίζουμε! Ας μην αναφερθούμε στο παρελθόν, όπου τα φρεάτια είχαν επτά (7) χρόνια να καθαριστούν!!   

Στο σημείο αυτό παραθέτουμε την ερώτηση της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «Περί των φραγμένων φρεατίων απορροής υδάτων, του καθαρισμού και της απολύμανσής των»  

Δήμαρχε,

Το τελευταίο διάστημα, και λόγω των ετησιών και τη πτώση των φύλλων των δένδρων, αρκετά φρεάτια και σχάρες απορροής υδάτων της πόλης μας είναι φραγμένα από σκουπίδια και φερτά υλικά.

Παρακαλούμε όπως ΕΓΓΡΑΦΩΣ μας απαντήσετε, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….»):

-Γνωρίζετε ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των φρεατίων με σχάρες στην πόλη μας;
-Πόσο χρονικό διάστημα απαιτείται για τον καθαρισμό και την απολύμανση όλων αυτών;
-Ο Δήμος Βύρωνα διαθέτει τα απαραίτητα συνεργεία για τον καθαρισμό των;            
-Ο Δήμος Βύρωνα διαθέτει κάποιον ειδικό αριθμό τηλεφώνου ή διεύθυνση ηλ. ταχυδρομείου για απευθείας επικοινωνία των δημοτών/κατοίκων ώστε να ενημερώνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν ότι κάπου υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα;

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
21 Ιουνίου 2024

Βύρωνας, η πόλη μας
5 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου