Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Οι "ωραίοι" του Βύρωνα...


Γρηγόρης Κατωπόδης

Δήμαρχος από 1η Σεπτεμβρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2023

Επί 9 χρόνια γνώριζε ότι ο Δημοτικός Κινηματογράφος και Θέατρο «Νέα Ελβετία» (πρώην Λουΐζα), στην οδό Νέας Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, ήταν δίχως πυροπροστασία, αλλά ενοχλήθηκε σφόδρα όταν οι πολίτες του Βύρωνα (συγκεκριμένα η Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω») κατήγγειλαν το γεγονός στο Τμήμα της Πυρασφάλειας του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδας.

Επί 9,5 χρόνια γνώριζε ότι το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα παρουσίαζε σημαντικές ρηγματώσεις στην τοιχοποιία του, κυρίως στο Γραφείο Προσωπικού, αλλά  δεν φρόντισε να τις επισκευάσει! Προτίμησε να φτιάξει το άγαλμα του 6ου Βαρόνου Μπάιρον…

Πάντα του έφταιγαν οι άλλοι, και δη οι πολίτες, γιατί έπρεπε να αφήσουν τα πράγματα να εξελίσσονται… «και όπου βγει»!

Έχει ακόμα το θράσος και μιλά, και την καρέκλα δεν την παρατά!

Αλέξιος Σωτηρόπουλος

Δήμαρχος από 1η Ιανουαρίου 2024 έως 2028;

Παρέλαβε ένα χάαοος από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είναι γνωστό, και ας μην έχει βγει να το ανακοινώσει δημόσια και ας εξακολουθεί στα φανερά να εκθειάζει τον προκάτοχό του.

Γνώριζε και αυτός την ύπαρξη των ρωγμών στην τοιχοποιία του Δημοτικού Σταδίου, κυρίως στο Γραφείο Προσωπικού, αλλά δεν έπραξε κάτι γι’ αυτές, ακόμη και όταν ενημερώθηκε από την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 10192/14 Μαΐου 2024, ΑΝΑΦΟΡΑ της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια», προς τον Δήμο Βύρωνα, με θέμα: «ΠΑΜΒΥΡΩΝΕΙΑ 2024: Αγώνες στίβου σε μη ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις», η οποία ανεφέρε τα εξής:

«Για ποιες ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις έγινε λόγος;
Σε αυτό το στίβο θα τρέξουν τα παιδιά; Ρισκάροντας τη σωματική τους ακεραιότητα;
Εκτός αυτού, σήμερα (Τρίτη 14 Μαΐου) σε νέα αυτοψία που διενεργήσαμε στο Δημοτικό Στάδιο με έκπληξη ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ότι στο χώρο που λειτουργεί το Γραφείο Προσωπικού υπάρχουν επικίνδυνες ρηγματώσεις στην τοιχοποιία.
Κατάσταση για την οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει κατεπειγόντως να γνωμοδοτήσει το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων
».

Του δόθηκε η ευκαιρία, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….»

μέσα σε διάστημα δυο (2) μηνών, δηλαδή από τις 14 Μαΐου 2024 μέχρι τις 15 Ιουλίου 2024, να έχει διεκπεραιώσει την υπόθεση και να έχει επισκευάσει τις ρωγμές.

Δεν το έπραξε και τώρα του φταίνε και αυτουνού οι πολίτες… Καμιά κουβέντα, καμία λέξη για την Αναφορά της 14ης Μαΐου 2024 των πολιτών προς τον Δήμο, και τις δικές του ευθύνες!!!!!!

Ο Αλέξης  κρύβεται πίσω από τις λέξεις: “καταγγελία προς την Πολεοδομία”* (βλέπε παραπομπή στο τέλος του κειμένου).
Αλέξιε, πότε έγινε αυτό; Στις 18 Ιουνίου 2024*
(βλέπε παραπομπή).
Πότε Αλέξιε ενημερώθηκαν με μέηλ οι πολίτες από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών; Στις 25 Ιουλίου 2024.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ: Εάν η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κ. Αλέξιου Σωτηρόπουλου ενεργούσε σύμφωνα με τον προαναφερόμενο Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, θα είχε ήδη επισκευάσει το Γραφείο Προσωπικού, εάν βέβαια εστιάζεται μόνον εκεί το πρόβλημα στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα.

Μένει να αποδειχθεί εάν τελικά ο νυν Δήμαρχος ήταν η καλύτερη επιλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, κατά το «στην χώρα των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος».

Θα πρέπει πάντως να μάθει το ηθικό δίδαγμα αριθμός (1) "Όποιος σε χέζει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου!" από την ακόλουθη ιστορία με το σπουργίτι, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://anarchypress.wordpress.com/2015/01/28/%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1/

Μιλτιάδης Μπαντής

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος επί Δημαρχίας Νίκου Χαρδαλιά, κοιτούσε αλλού όταν γινόταν το έγκλημα στην Εργάνη, για το οποίο έχει καταδικαστεί ο πρώην Δήμαρχος!  Three times loser, δηλαδή τρεις φορές χαμένος, ως υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα, το 2014, το 2019 και το 2023. 

Γνώριζε για την έλλειψη πυροπροστασίας στον Δημοτικό Κινηματογράφο Βύρωνα, γνώριζε και για τις ρωγμές στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, αλλά δεν έπραξε ποτέ του κάτι γι’ αυτά, αγνοούσε δε... "και καλά", την ύπαρξη της επικινδυνότητας του 13ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα, που ανήκει, πότε σε αυτόν και πότε στην οικογένειά του…

Σε αυτόν ταιριάζει το ηθικό δίδαγμα αριθμός 3) της προαναφερόμενης ιστορίας με το σπουργίτι: «Και όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό».

20 χρόνια τώρα, τί άλλο έχει να μας πει; είναι καιρός να παραιτηθεί... γιατί απλά "δεν κάνει!"


Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Βύρωνα

Ουδέν σχόλιον...

Βύρωνας, η πόλη μας

10 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023: Μπαίνει ΛΟΥΚΕΤΟ στη “Λουΐζα”. Τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Κατωπόδη και της Αντιπολίτευσης των Γώγου-Μπαντή
Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024: Δήμαρχε, να αναλάβετε τις ευθύνες σας για την υπόθεση του Δημοτικού Σταδίου και μην χρησιμοποιείτε ως άλλοθι την καταγγελία της Ενάργειας

*ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ 18ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 

ΑΝΑΦΟΡΑ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
1. ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΕΡΓΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ - Υπόψη κ. Τσούτση
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υπόψη Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ν. Χαρδαλιά

ΘΕΜΑ: «ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΥΡΩΝΑ» 

«Εάν η παρούσα αναφορά έχει υποβληθεί σε αναρμόδια Υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει, μέσα σε 3 ημέρες, να τη διαβιβάσει στην αρμόδια και να γνωστοποιήσει τούτο στον ενδιαφερόμενο. Στην περίπτωση αυτή η προθεσμία για έγγραφη απάντηση, των 50 ημερών που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 4, του Ν.2690/1999 - Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, αρχίζει από τότε που περιήλθε η αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία», Συνήγορος του Πολίτη.

Αξιότιμες/οι, κυρίες-κύριοι,

Ύστερα διερωτόμαστε, ως πολίτες, γιατί συμβαίνουν οι τραγωδίες (βλέπε, Μάντρα, Μάτι, Τέμπη και τελειωμό δεν έχει…) στη χώρα αυτή.

Στις 14 Μαΐου 2024 «διενεργήσαμε έναν οπτικό έλεγχο» στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα που εκ των πραγμάτων γνωρίζαμε ότι βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση και «με έκπληξη ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΜΕ ότι στο χώρο που λειτουργεί το Γραφείο Προσωπικού υπάρχουν επικίνδυνες ρηγματώσεις στην τοιχοποιία. Κατάσταση για την οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει κατεπειγόντως να γνωμοδοτήσει το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Απόσπασμα της, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 10192 - Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 14/05/2024 ΑΝΑΦΟΡΑ μας, προς το Δήμο Βύρωνα, η οποία αποσκοπούσε στο σφράγισμα του Δημοτικού Σταδίου, λόγω επικινδυνότητας! Βλέπε συνημμένο φωτογραφικό υλικό.

Στις αίθουσες του Δημοτικού Σταδίου του Βύρωνα, που υπάρχουν κάτω από τις κερκίδες του, στεγάζονται αρκετά αθλητικά τμήματα στα οποία καθημερινά αθλούνται πολλοί νέοι/νέες αθλητές/αθλήτριες και παιδιά.

Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι όλες οι αίθουσες του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα θα πρέπει να ελεγχθούν διεξοδικά από άποψη στατική και δομική και εάν χρειαστεί να κλείσει το Δημοτικό Στάδιο… να κλείσει, μέχρι να ανακαινιστεί!

Με τιμή
Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
18 Ιουνίου 2024

Υ.Γ.: Διαβάστε τα άρθρα, δείτε το φωτογραφικό υλικό
Πέμπτη 20 Απριλίου 2023:
Σε εξαθλίωση το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα
Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023: 
Υπεγράφη (επιτέλους) η σύμβαση ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου