Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Τί θα γίνει επιτέλους με τους επικίνδυνους στύλους ηλεκτροφωτισμού στον Βύρωνα;

 
Την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες κολώνες ηλεκτροφωτισμού στην πόλη μας την γνωρίζει πολύ καλά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, την γνώριζε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη και του Αντιδημάρχου Τ.Υ. Μιχάλη Καραγιάννη), όπως πολύ καλά την γνωρίζει και η σημερινή Δημοτική Αρχή, του Δημάρχου Αλέξιου Σωτηρόπουλου, γιατί το θέμα αυτό έχει απασχολήσει αρκετές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 
 
Ο Βυρωνιώτικος λαός όμως δεν το γνωρίζει, γι’ αυτό και όταν κάποιοι/ες, μέσα από αυτόν, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα κοινά και αγωνιούν για τους συνανθρώπους τους, βρίσκονται μπροστά σε μη αναμενόμενες και ακατανόητες καταστάσεις προσπαθούν να το επικοινωνήσουν. 
 
Προχθές (Τρίτη 10-09-2024 και ώρα 10.02 π.μ.), γίναμε αποδέκτες μια τέτοιας αναφοράς από πολίτη, σχετικά με τις οξειδωμένες βάσεις και την ελλιπή στήριξη ορισμένων στύλων ηλεκτροφωτισμού στην οδό Βυζαντίου. 
 
Την αναφορά την προωθήσαμε άμεσα προς τον Δήμο Βύρωνα και τις Τεχνικές Υπηρεσίες (Αρ. Πρωτοκόλλου: 19911 - Ημ/να Πρωτοκόλλου: 10/09/2024, Θέμα: «Επικίνδυνες Κολώνες φωτισμού, στα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΡΓΑΝΗ/ΒΡΑΧΩΝ, στην οδό Βυζαντίου»), και ζητήσαμε όπως επιληφθούν του θέματος, το ταχύτερο δυνατόν, και όπως μας ενημερώσουν για τις ενέργειές τους, γιατί ποτέ δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς το πότε μπορεί να συμβεί κάποια πτώση
 
Παρόμοιες καταστάσεις υπάρχουν παντού στον Βύρωνα πχ Χρ. Σμύρνης, Αγ. Σοφίας, Κύπρου κλπ. (άλλωστε το θέμα το έχουν αναδείξει, εδώ και χρόνια, οι συλλογικότητες "Βύρωνας και τριγύρω" και "Ενάργεια") αλλά οι Δημοτικές Αρχές εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως στο επικοινωνιακό κομμάτι της πολιτικής τους καριέρας, φροντίζοντας να φτιάχνουν αγάλματα ή να κάνουν αδελφοποιήσεις με άλλες πόλεις… ή άλλες ιστορίες.
 
Παραθέτουμε την επιστολή της κυρίας Μ. Κ.
 

«Καλημέρα σας, 
 
Στα σχολεία στα Νταμάρια υπάρχουν 2 κολώνες φωτισμού, οι οποίες προεξέχουν από το έδαφος / έχουν υπερυψωθεί και συγκρατούνται μόνο από τις 2 άκρες τους στο έδαφος. Επίσης τον τελευταίο καιρό, οι στήλες γέρνουν ελαφρώς και οι γονείς φοβόμαστε ότι θα πέσουν με την πρώτη βροχή.
  
Σας επιστήνουμε την προσοχή, διότι βρίσκονται ακριβώς έξω από το 4ο Γυμνάσιο Βύρωνα επί της οδού Βυζαντίου, όπου από αύριο ο δρόμος θα γεμίσει παιδιά και γονείς.
  
Συγκεκριμένα, η μία κολώνα βρίσκεται έξω από την Βυζαντίου 43 και η 2η στην Βυζαντίου γωνία με πάροδο Βυζαντίου (όπως στρίβουμε για τα σχολεία αριστερά). Υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες καθώς και χάρτης που δείχνει ακριβώς το σημείο. 
 
Παρακαλούμε, όπως ενημερώσετε τον Δήμο, ώστε να φροντίσει την στερέωση των 2 στηλών φωτισμού. 
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
 

 Βύρωνας, η πόλη μας / Ένωση Πολιτών "Ενάργεια"
12 Σεπτεμβρίου 2024




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου