Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοτική Βιβλιοθήκη Βύρωνα: σύντομα θα επαναλειτουργήσει!


Για τις επόμενες 19 ημέρες θα σας παρουσιάζουμε καθημερινά τις καθυστερημένες απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα στις ερωτήσεις και τα αιτήματα της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια».

Στις 29 Φεβρουαρίου 2024, δηλαδή πριν από έξι (6) μήνες, η συλλογικότητα Ένωση Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια» υπέβαλε προς τον Δήμο Βύρωνα την, με Αρ. Πρωτοκόλλου: 4757/29-02-2024, ΕΡΩΤΗΣΗ με Θέμα: «Η επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι, για τη Δημοτική Αρχή, πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας;» 

Η "εξαναγκασμένη" απάντηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία, κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….», ήρθε με καθυστέρηση 6 μηνών, στις 28 Αυγούστου 2024 (Αρ. Πρωτ.: 18746), ανέφερε τα εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

«Όσον αφορά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία έπαψε να λειτουργεί από το 2016, η Δημοτική Αρχή προτίθεται εντός του φθινοπώρου να προχωρήσει τις διαδικασίες για τη στέγασή της σε νέο μισθωμένο χώρο και την επαναλειτουργία της».

Παραθέτουμε και την ερώτηση της Ένωσης Πολιτών «Ενάργεια»

ΕΡΩΤΗΣΗ
Της Ένωσης Πολιτών με την ονομασία «Ενάργεια»
ΠΡΟΣ
ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση προς:
-Δήμος & Πολιτεία – Ρωγμή στην ενημέρωση – Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» 

ΘΕΜΑ: «Η επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης είναι, για τη Δημοτική Αρχή, πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας;» 

Αξιότιμε Δήμαρχε, κ. Αλέξη Σωτηρόπουλε,

Όπως γνωρίζετε η πόλη του Βύρωνα εδώ και εννέα (9) χρόνια στερείται της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αφού αυτή φυλάσσεται «πακεταρισμένη», από το 2015, σε κάποιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου Καρέα, παρότι η πιο σημαντική αιτία βιολογικής φθοράς των βιβλίων είναι η υγρασία, γιατί έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία-γέννηση μικροοργανισμών (μύκητες, σαράκι, ψαράκια).

Επειδή η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κυριολεκτικά “μας φλόμωσε στα ψέματα”, αρχικά περί της στέγασής της στο Παλαιό Δημαρχείο (δηλώσεις: 6 Ιουνίου 2017, Μάιος 2018) και αργότερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2020, όταν συζητήθηκε το με Αρ. Πρωτ.: 21452/16-11-2020 Αίτημα των πολιτών («Ενάργεια» και «Βύρωνας και τριγύρω») με θέμα: «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ “ΧΑΜΕΝΗΣ” ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ», με το αφήγημα της επαναλειτουργίας της σε ένα πολιτιστικό χώρο εξωστρεφή, προσιτό και προσβάσιμο για κάθε δημότη… τον οποίο σαράντα (40) μήνες τώρα δεν τον είδαμε,
και
Επειδή θεωρούμε ότι έφθασε η ώρα
που θα πρέπει επιτέλους να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Βύρωνα, 

Παρακαλούμε όπως απαντήσετε για το τι σκοπεύετε να πράξετε περί της επαναλειτουργίας της Βιβλιοθήκης; 

Να δοθούν απαντήσεις περί του τρόπου, του χρόνου και του πιθανού χώρου επαναλειτουργίας της, μα και για την κατάσταση των «πακεταρισμένων» βιβλίων, με ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και των πολιτών.

Με τιμή
Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
29 Φεβρουαρίου 2024

Διαβάστε επίσης το άρθρο της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2023 με τίτλο: Εννέα (9) χρόνια δίχως Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Δήμο Βύρωνα!!! 

Βύρωνας, η πόλη μας
3 Σεπτεμβρίου 2024
 
ΥΓ. Η φωτογραφία προέρχεται από τις εικόνες της Google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου