Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

«Είμαι μάγκας, παρκάρω όπου γουστάρω και αδιαφορώ εάν ενοχλώ!»

Είναι γνωστό στους κατοίκους του Βύρωνα ότι η πόλη «πάσχει» από σοβαρή έλλειψη βατών πεζοδρομίων, είτε γιατί αυτά είναι πολύ στενά σε πλάτος, είτε γιατί σε αυτά “φύονται” σκαλιά ή δένδρα και φυτά, είτε γιατί είναι κατεστραμμένα… κλπ.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε κι από πάνω τους λεγόμενους “εαυτούληδες” ή “βολεψάκηδες”, που δυστυχώς δεν είναι και λίγοι, οι οποίοι σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στα πεζοδρόμια, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους και ΑμεΑ, που αναγκάζονται να ανεβοκατεβαίνουν διαρκώς, από το πεζοδρόμιο στο δρόμο και αντιστρόφως.

    
Από τη στιγμή που διαχρονικά η Αόρατος Αρχή σφυρίζει αδιάφορα, η προκλητική έλλειψη σεβασμού εκείνων προς τους άλλους πολλαπλασιάζεται και αποθρασύνεται, αφού επιπτώσεις για την παρανομία τους δεν  υπάρχουν!

Στον Βύρωνα η Δημοτική Αστυνομία έχει καταργηθεί, και η επανασύστασή της μάλλον αργεί, η δε Αστυ-νομία… έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα!

«Είμαι μάγκας, λοιπόν, παρκάρω όπου γουστάρω, πάνω σε πεζοδρόμια ή  στις ειδικές διαβάσεις και ράμπες που έχουν κατασκευαστεί για άτομα με ειδικές ανάγκες, και αδιαφορώ εάν ενοχλώ!»

Το φαινόμενο έχει εδραιωθεί σε όλους τους δήμους της χώρας, ακόμη και σε εκείνους που διαθέτουν φαρδιά πεζοδρόμια. Δείτε στις ακόλουθες φωτογραφίες (πρόκειται για το ίδιο σημείο, μπρος και πίσω) πως αναιρείται η έννοια του κοινόχρηστου χώρου του πεζοδρομίου και πως καταστρατηγούνται τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πεζών, κυρίως των ΑμεΑ!!!!



Πανηγυρίζουμε ως χώρα για τα μετάλλια που παίρνουν οι αγωνιστές της ζωής στους Παραολυμπιακούς αγώνες, αλλά στις πόλεις στερούμε την καθημερινή βιώσιμη κινητικότητα στους πολίτες –κυρίως στα Αμεα-!!! Θα πρέπει να είναι κανείς δεκαθλητής για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις συνθήκες που επικρατούν.

Η ΌΛΗ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΤΡΟΠΗ, για τον όποιο πολιτισμό μας, και η ευθύνη βαρύνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους διοικούντες αυτόν τον τόπο, επειδή ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ (Κ.Ο.Κ.) ή, ως γνωστόν, ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ αραιά και που, και μόνο για το θεαθήναι!!!

Βύρωνας, η πόλη μας
7 Σεπτεμβρίου 2024 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου