Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Κι όμως, οι κάδοι απορριμμάτων είναι ακόμη εκεί, στην υπόγεια "ντίσκο" του Κοιμητηρίου Βύρωνα!

Στις 3 Αυγούστου 2024, η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια» υπέβαλε προς τον Δήμο Βύρωνα το, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 17440 και ημερομηνία Πρωτοκόλλησης 05/08/2024, ΑΙΤΗΜΑ με θέμα: «ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ». 

Μην φανταστείτε ότι το αίτημα διεκπεραιώθηκε. 

Χθες (07/09/2024), που επισκεφτήκαμε τον χώρο διαπιστώσαμε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, τουλάχιστον ως προς το θέμα του φωτισμού του πάρκινγκ που ανέφερε το  αίτημα:

«Ο φωτισμός στον υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του Κοιμητηρίου του Δήμου Βύρωνα είναι ελλιπής.
Υπάρχουν λάμπες καμένες και λάμπες χαλασμένες, που τρεμοπαίζουν σαν “φωτορυθμικά σε υπόγεια ντίσκο”. Ο χώρος σε αρκετά σημεία είναι σκοτεινός.
Το συνημμένο φωτογραφικό υλικό, που τραβήχτηκε με φλας στις 31 Ιουλίου 2024, δεν αποτυπώνει το μέγεθος του ημίφωτος που επικρατεί»
.

Αλλού υπήρξαν κάποιες... αλλαγές

Στο αίτημα γινόταν αναφορά και για κάποιους κάδους απορριμμάτων που ήταν για μήνες και μήνες, δηλαδή χρόνια, από εποχής Α. Κατωπόδη, παρκαρισμένοι στα αριστερά του υπόγειου πάρκινγκ του Κοιμητηρίου.

«Σημειωτέον ότι στον χώρο, υπάρχουν (σταθμεύουν) αρκετοί σκονισμένοι πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας… που αφενός αφαιρούν από αυτόν κάποιες ελάχιστες θέσεις στάθμευσης και που αφετέρου εύκολα μπορούν να αναφλεγούν.

Κατόπιν όλων αυτών,
Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος της αποκατάστασης του φωτισμού στο πάρκινγκ του Κοιμητηρίου, καθώς επίσης και αυτού της απομάκρυνσης των πλαστικών κάδων.
»
 

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2024, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου απέστειλε την, με Αριθμό Πρωτοκόλλου 19267/03-09-2024, ακόλουθη Απάντηση:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας  ανταποκρίθηκε άμεσα με την απομάκρυνση των κάδων, οι οποίοι βρίσκονταν στο υπόγειο γκαράζ του Νεκροταφείου. Εκεί είχαν τοποθετηθεί προσωρινά».
Δείτε το σχετικό Έγγραφο:

 

Άμα κάθεσαι στο Γραφείο και δεν πηγαίνεις να δεις πως έχει η κατάσταση αυτά παθαίνεις…!!!

Γιατί, κάποιοι κάδοι απορριμμάτων, που είχαν πάει για κόλλυβα στο Κυλικείο, μετά από πολλούς μήνες, πράγματι απομακρύνθηκαν. Όμως, όχι όλοι!

Το φωτογραφικό υλικό των σκονισμένων καφέ κάδων είναι χθεσινές, 7 Σεπτεμβρίου 2024. Κάποιοι κάδοι εξακολουθούν να παραμένουν εκεί… περιμένοντας βέβαια τη σειρά τους για να απομακρυνθούν.

Γιατί βιάστηκε η Υπηρεσία Καθαριότητας να απαντήσει;
Η αξιότιμη Προϊσταμένη, η κυρία Ε. Πανταζοπούλου, δεν κατάλαβε ότι ορισμένοι από την Υπηρεσία την εκθέσανε, λέγοντας ψέματα περί δήθεν απομάκρυνσης όλων των κάδων;

Η απάντηση επιστράφηκε, στον αποστολέα και στο Γραφείο του Δημάρχου, ως αναληθής

Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα λάβουμε (;) ενημέρωση από τον Δήμο για το αίτημά μας, αυτή να προέρχεται από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και να αφορά τον φωτισμό του υπογείου πάρκινγκ, γιατί γινόμαστε ρεζίλι σε όλη την Αθήνα, την Αττική, έως και Πανελλαδικά!

Βύρωνας, η πόλη μας / Ενάργεια
8 Σεπτεμβρίου 2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου