Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!



Συμπολίτες, 

σας ενημερώνουμε ότι, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε (ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία), το 9ο θέμα της ημερησίας διάταξης που αφορούσε την  Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής για το έργο: «ΑΝΑΣΦΑΛΤΩΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΡΕΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ, Κ.Λ.Π. ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ,  εξουσιοδότηση Δημάρχου και ορισμός ενός εκπροσώπου και του αναπληρωτή του για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης».

Η έγκριση του Σχεδίου αυτού, δαπάνης ύψους 1.500.000 Ευρώ,  είναι πολύ ευχάριστο γεγονός, και ειδικά όταν στον προγραμματισμό των έργων συμπεριλαμβάνονται «έργα που είχαν ξαναγίνει το 2010»!

Αυτό δε, αποτελεί την πλήρη δικαίωσή μας

Γιατί, όταν τον Ιούνιο του 2015 αιτηθήκαμε με την υπ’ αριθμό Πρωτοκόλλου: 13632/05-06-2015 αίτηση-καταγγελία, να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των κατεστραμμένων πλακόστρωτων δρόμων, έστω μιας περιοχής του Βύρωνα,  πράγμα που έγινε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015, διαπιστώθηκε, μέσα από την συζήτηση, ότι, η συγκεκριμένη εργολαβία, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2010,  επί δημαρχίας Ν. Χαρδαλιά, ήταν μία εξαρχής κακοτεχνία! 

[βλέπε προηγούμενη ανάρτηση]

Τίθεται όμως το ερώτημα: ενώ αυτή η ως επί το πλείστον επανορθωτική Προγραμματική Σύμβαση, συνιστά άμεση παραδοχή της αναφερομένης τελεσθείσας κακοτεχνίας, γιατί η νυν Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν προχώρησε, ως όφειλε, στην ανάδειξη της υπόθεσης και την αναζήτηση των υπευθύνων;

 Ήταν αυτή η αδράνεια, που μας ανάγκασε να καταγγείλουμε, εμείς, την υπόθεση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Διαφάνειας και με εντολή του πλέον, διενεργείται έλεγχος από το Σώμα Ελεγκτών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.) καθώς και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.




 
 

Εμείς λέμε ότι, τα έργα που θα γίνουν, θα πρέπει να παραμείνουν για πολλά-πολλά χρόνια. 

Γιατί εάν οι ανασφαλτώσεις & οι πλακοστρώσεις, εκτελεστούν όπως ασφαλτώθηκε προσφάτως η οδός Χρ. Σμύρνης, τότε 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων, δυστυχώς θα ξαναμιλάμε γι’ αυτά.     

Πληρώνουμε (ξανά και ξανά) υπέρογκα χρηματικά ποσά για ίδια έργα, ενώ θα έπρεπε τα κονδύλια να απορροφώνται για την εκτέλεση διαφορετικών έργων την κάθε φορά.
Θεμελιώδες ερωτηματικό παραμένει και το γεγονός ότι τα έργα της σύμβασης θα επιβλεφθούν από την ίδια Τεχνική Υπηρεσία, όπως έγινε και με τα προηγούμενα έργα,  κι όπως πολύ σωστά ανέφερε κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Τζιορτζιώτης, για να λάβει, με αφορμή αυτό, τον λόγο ο Αντιδήμαρχος της Τ/Υ  και να δηλώσει: 

«Ναι, αλλά, με άλλη ηγεσία». 

Θα δούμε! …

Ελπίζουμε να μην ακούσουμε από την παρούσα Δημοτική Αρχή ισχυρισμούς του τύπου: «αναχώρησε η εταιρεία», «έκλεισε η εταιρεία», «σήκωναν την κορδέλα οι περίοικοι και περνούσαν τα αυτοκίνητα πριν ολοκληρωθεί το έργο» κλπ.

Θεωρούμε ότι, πλέον, όλες οι παρατάξεις θα είναι συνυπεύθυνες εάν επιτρέψουν την επανεμφάνιση παρόμοιων περιπτώσεων κακοτεχνιών και φαινομένων διασπάθισης των χρημάτων του Βυρωνιώτικου λαού, όπως συνέβη με την εργολαβία του 2010.  

Οι προτάσεις μας για την αποφυγή των, υπάρχουν στο κατατεθέν έγγραφό μας, προς την Τεχνική Υπηρεσία κ το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά, και στο διαδίκτυο.

Ν.Β.


Παραθέτουμε εδώ τους πίνακες με τις οδούς (ή τμήματα οδών) προς ανασφάλτωση & πλακόστρωση που εντάσσονται στην Προγραμματική Σύμβαση. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου