Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟ «ΠΑΡΑ ΕΝΑ» … ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ !





Η απόφαση που πήρε ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης, την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, ύστερα από μια συνεδρίαση που ξεπέρασε κατά πολύ τη μία ώρα, ήταν ίσως, η κρισιμότερη, αλλά, και η σοφότερη, στη μέχρι τώρα θητεία του.

Ευτυχώς, τα χρήματα θα παραμείνουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έως τη στιγμή που θα χρειασθούν για την «απαλλοτρίωση» (ή έστω αγορά) του οικοπέδου της συμβολής των οδών Παν. Τσαλδάρη & Χρυσαθέμιδος (Νεράιδα).

Ήταν το «σημείο» για το οποίο αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο, (Πωλούνται Διαμερίσματα) αλλά, δεν αναφέραμε, περιμένοντας την ενημέρωση του Δ.Σ.

Μιλάμε για το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, της 27ης Σεπτεμβρίου 2016, του Δημοτικού Συμβουλίου, «Υποβολή αιτήματος προς το Τ.Π.& Δανείων για την επιστροφή παρακατατεθειμένου ποσού από απαλλοτρίωση ακινήτου», που ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων και «εικοτολογιών» την προηγουμένη, ενώ προκάλεσε και εντάσεις κατά την διάρκεια της συζήτησης του.

Προτάθηκε από την Δημοτική Αρχή η ανάληψη του παρακατατεθειμένου, από το 2002 στο ΤΠ&Δ, ποσού των 368.594,12 Ευρώ, και η ένταξη αυτού στο ταμείο του Δήμου, με πρόσχημα την καλλίτερη διαχείρισή του, κατά την, απευθείας με την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου κας Δ.Β, διαπραγμάτευση του τιμήματος της «απαλλοτρίωσης».

Μια εισήγηση που, (όπως και να έχει, άφηνε υπόνοιες) δημιούργησε προβληματισμούς, αμφιβολίες και ανησυχίες, ειδικά στην παρούσα χρονική στιγμή, μέσα σε αυτό το πολιτικοοικονομικό κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην υπό Επιτροπεία ευρισκομένη Μνημονιακή Ελλάδα, αλλά, και στην διαφαινόμενη για το 2017 οικονομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλες οι απόψεις που εκφράστηκαν από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, από τους παρευρισκόμενους πολίτες, καθώς και μερικούς δημοτικούς συμβούλους της «Στάσης Βύρωνα» (καθοριστική η παρέμβαση- και οι παρατηρήσεις- της δικηγόρου κας Σάρολα) συνέκλιναν στο ότι, τα χρήματα έπρεπε να παραμείνουν στο ΤΠ &Δ.!

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την ψηφοφορία, για την λήψη απόφασης επί του θέματος, ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης, και μπροστά στην οριακή (12-11) υπερψήφισή του, απέσυρε το θέμα.

Χαιρετίζουμε την στάση του.

Καλείται πλέον η Δημοτική Αρχή Κατωπόδη να ενεργήσει ΑΜΕΣΑ, χθες, (όπως είχε δηλώσει -υπάρχει και στο YouTube- για την ίδια υπόθεση, στο Δ.Σ. της 21ης Νοεμβρίου 2014, ο Αντιδήμαρχος Τ/Υ κ. Καραγιάννης) με γνώμονα την παράμετρο που εξέφρασε η κα Σάρολα (… έστω και καθυστερημένα) και με τη συνεργασία όσων προσφέρθηκαν, ώστε να μην «χαθεί στη μετάφραση», ούτε η Δημοτική Αρχή, ούτε η υπόθεση.

Κάθε λεπτό που περνάει, μπορεί να αποβεί μοιραίο!!

N.B.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου