Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 27 /9/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου, «Υποβολή αιτήματος προς το Τ.Π. κ΄ Δανείων για την επιστροφή παρακατατεθειμένου ποσού από απαλλοτρίωση ακινήτου» σχετικά με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των δρόμων Εμπεδοκλέους και Παν. Τσαλδάρη (Νεράιδα), Πυροδότησε στο διαδίκτυο μια έκρηξη από έντονα φορτισμένες πολιτικές ανακοινώσεις, ενώ, με γρήγορα αντανακλαστικά, υπήρξε κι αναδημοσίευση αυτών, από άλλες παρατάξεις.
Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι, πλέον ασχολούνται όλο και περισσότεροι με το χρόνιο αυτό πρόβλημα - «αγκάθι» της αναφερθείσας περιοχής, αλλά, εμείς διαφωνούμε με «την γραφή», τις σπασμωδικές κινήσεις, και τις αβάσιμες εικασίες που αποτέλεσμα έχουν να χάνεται η σοβαρότητα, η αξιοπιστία, και η αξιοπρέπεια.  
Στηρίζουμε μόνον την αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι την περιοχή της Νεράιδας είχε πρόσφατα (Πέμπτη 15/9/2016) επισκεφθεί σύσσωμη σχεδόν η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του προγράμματος της Διαβούλευσης και Ενημέρωσης που ξεκίνησε με τους πολίτες, και η περιήγηση αυτή ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου ως εξής:  
«Ένα χώρο που ο Δήμος σκοπεύει να παραδώσει στους πολίτες ως πάρκο αναψυχής δίνοντας πραγματική «ανάσα» στην περιοχή αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους».
Ποια Δημοτική Αρχή, θα προτιμούσε αντί για την τεράστια ευκαιρία που της δίνεται, δηλαδή, από το να λύσει το Γόρδιο Δεσμό της Νεράιδας, αντί για αυτό, να «πάει φυλακή» ;;


Στην προ δεκαημέρου συνάντησή μας (Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016) με τον Αντιδήμαρχο της Τ/Υ κ . Καραγιάννη συζητήθηκε μεταξύ άλλων, και η υπόθεση της Νεράιδας***. Έγινε λεπτομερής ενημέρωση όσον αφορά τις εξελίξεις, δηλαδή, για τον πληρεξούσιο Δικηγόρο κ. Κ., την άμεση επαφή με την ιδιοκτήτρια κα. Δ.Β., καθώς και για τα σχέδια του ιδίου, και της Δημοτικής Αρχής, πάνω στο θέμα αυτό, ενώ, (παρά τα όσα γράφονται αυτή τη στιγμή, από διάφορες πολιτικές-δημοτικές παρατάξεις) υπήρξε και επίδειξη φωτοαντιγράφου που αφορούσε το χρηματικό ποσό των 368.594,12 Ευρώ, το οποίο βρίσκεται κατατεθειμένο στο ΤΠΔ (Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων).
Αυτά που ειπώθηκαν, θεωρούμε ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση. Μέχρι αποδείξεως του εναντίον.

Δεν θα μεταφέρουμε περισσότερα στην ανάρτηση αυτή. Θα περιμένουμε «την διασταύρωση» των στοιχείων που πληροφορηθήκαμε στην δια ζώσης επικοινωνία μας με τον Αντιδήμαρχο κ. Καραγιάννη, με αυτά που θα αναφερθούν «επίσημα», σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα επανέλθουμε …
Νίκος Βούρτσης (Δημότης Βύρωνα)


*** Το δικαίωμα εκφοράς της γνώμης μας, παρέχεται από την μακρόχρονη ενασχόλησή μας με την υπόθεση:
Επί Δημαρχίας Χαρδαλιά:
1.      Αίτηση με Αρ.πρωτ: 16182/10-6-2010, στην οποία, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ!
2.      Αίτηση με Αρ.πρωτ: 2420/27-1-2014, με υπογραφές κατοίκων, και με χαρακτηρισμό προς το Γραφείο Δημάρχου Ν.Χαρδαλιά και θέματα: «προεκλογικές δεσμεύσεις Δημάρχου περί: α) κατασκευής πλατείας Παν. Τσαλδάρη-Χρυσοθέμιδος, η οποία ΕΧΑΘΗ (;)    
3.      Αίτηση με Αρ.πρωτ: 20065/26-6-2014 προς το Γραφείο του πρώην Δημάρχου, για αναζήτηση της προηγούμενης, για την οποία ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ !
Και στις τρείς αυτές περιπτώσεις, υπήρξε από την Δημοτική Αρχή Ν. Χαρδαλιά, καταφανής έλλειψη σεβασμού προς τους κατοίκους, και επίδειξη Αντισυνταγματικής (Άρθρο 10 παρ. 3 του Συντάγματος) συμπεριφοράς που συνιστούσε Κακοδιοίκηση. Παρότι καταγγέλθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) …

Επί Δημαρχίας Κατωπόδη:  

4.      Δημοτικό Συμβούλιο 21 Νοεμβρίου 2014.
5.      Δημοτικό Συμβούλιο 6 Απριλίου 2016. 



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου