Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Αναβολή της συζήτησης του Υπομνήματος πολιτών για το επόμενο Δ.Σ.

Αναβολή της συζήτησης για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο παίρνει το Υπόμνημα Πολιτών που κατετέθη στις 12 Απριλίου 2018 (με ΑΠ:7867) και το οποίο μέχρι στιγμής έχουν προσυπογράψει οι:
Α. Σωτηρόπουλος (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ),  
Π. Κόνσουλας (ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ), 
Σ. Τζιορτζιώτης (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ), 
καθώς και οι κκ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.


Κοινός παρανομαστής και των τεσσάρων (4) θεμάτων που υπάρχουν στο Υπόμνημα είναι η αδράνεια, αυτή η ανεξήγητη καθυστέρηση εκ μέρους της διοίκησης Γ. Κατωπόδη, στο να επιλυθούν ζητήματα τα οποία ταλανίζουν χρόνια τους πολίτες. Και το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, και τα 4 αυτά θέματα έχουν την ρίζα τους, στην προηγούμενη διοίκηση, του Ν. Χαρδαλιά.     

Ποιά είναι αυτά;

1. Η καθυστέρηση αξιοποίησης της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου της περιοχής Νεράιδα, αφού, πέρασαν 18 και πλέον μήνες από την τελευταία φορά που το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ., δηλαδή, την 27η Σεπτεμβρίου 2016, και την πρόταση του Αντιδημάρχου της Τ/Υ κ. Καραγγιάννη για απευθείας διαπραγμάτευση του τιμήματος της απαλλοτρίωσης με την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου, καθώς και την διάθεση συνεργασίας ορισμένων δημοτικών συμβούλων που προσφέρθηκαν ώστε να μην χαθεί – όπως είχε λεχθεί - η υπόθεση, αλλά παρόλα αυτά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη
2. Η Έκθεση Επικινδύνου Ετοιμορρόπου Οικοδομής, η οποία κρατήθηκε μυστική, και που αφορά τα ετοιμόρροπα ακίνητα του Ο.Τ. – 407, επί των οδών Βουτζά, Κωνσταντιλιέρη και Μικράς Ασίας και τι μέλλει γενέσθαι.
Θυμίζουμε ότι, στις 21 Νοεμβρίου 2008 η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε λάβει την απόφαση (Αρ. 436/2008) αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των ακινήτων για την κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων (;;) 

3. Η άμεση εξόφληση, από το Δήμο, προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ της δαπάνης της πραγματογνωμοσύνης, για τη διερεύνηση ύπαρξης κακοτεχνιών ή μη,  στους πλακόστρωτους δρόμους Βρυούλων,  Παν. Τσαλδάρη, Αρρύβου, Νεοπτολέμου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, ώστε, αφενός μεν να πληροφορηθούμε το ταχύτερο δυνατόν το πόρισμα αυτής, αφετέρου δε, στην περίπτωση εκείνη που αποδειχτεί κακοτεχνία στην εργολαβία του 2010, να υπάρξει δέσμευση της Δημοτικής Αρχής περί αιτήματος αποζημίωσης από την κατασκευαστική εταιρεία ή και άλλων ενεργειών. 
(Δείτε το έγγραφο 1)



4. Η διενεργηθείσα, κατόπιν του με ΑΠ: Ο76678/21-03-2018 αιτήματος πολιτών, Αυτοψία από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης Αθηνών στο εναπομείναν, μετά την κατεδάφιση του Α’ ορόφου, ετοιμόρροπο κτίσμα της συμβολής των οδών Χρ. Σμύρνης & Παν. Τσαλδάρη, του οποίου η οροφή κατέρρευσε στις αρχές του Φεβρουαρίου 2018. 
(Δείτε το έγγραφο 2)




Για το εάν προσυπόγραψε το Υπόμνημα και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ θα το πληροφορηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 26/4/2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου