Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Στο μιλητό! Του είπα, μου είπε...

Για το οικόπεδο στην συμβολή των οδών Παν. Τσαλδάρη - Χρυσαθέμιδος & Εμπεδοκλέους (Νεράιδα) έχουμε γράψει, ξαναγράψει, και ίσως χρειαστεί να γράψουμε πάλι, για μια υπόθεση που διαρκεί σχεδόν το 1/5 ενός αιώνα.
17-18 χρόνια πέρασαν από τη δέσμευση του οικοπέδου (επί δημαρχίας κ. Ρογκάκου) και την κατάθεση του ποσού των 368.594,17 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κι όμως, η οριστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου και η αξιοποίηση του, ως κοινοχρήστου χώρου βάσει της απόφασης αρ. 363 του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης Μαίου 2006, όχι μόνον εκκρεμεί, αλλά φαντάζει και όνειρο μακρινό. 

Από την κακοδιοίκηση* της δημαρχίας Ν. Χαρδαλιά (επειδή ορισμένοι θα δυσανασχετήσουν με τον όρο αυτό, παρακαλούνται να κοιτάξουν την Επεξήγηση στο τέλος του κειμένου), όπου οι κάτοικοι της περιοχής, αντί για πλατεία, απολάμβαναν μια πινακίδα, το φορτηγό και το ανυψωτικό μηχάνημα της μεταφορικής εταιρείας "Κένταυρος" (βλέπε φωτογραφία αρχείου από το 2013) που είχε οικειοποιηθεί τμήμα του κοινοχρήστου χώρου, 


περάσαμε στο, "Πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα, ΧΘΕΣ, για να μην χαθεί η υπόθεση" που είχε δηλώσει κατά τη συζήτηση του θέματος -κατόπιν αιτήματος πολιτών- στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Νοεμβρίου 2014, ο Αντιδήμαρχος Τ/Υ κ. Καραγιάννης. 
Και από εκείνη τη μέρα, έως σήμερα, πέρασαν 42 μήνες!
Το θέμα, που κατά καιρούς ανακινούσαν από το 2010 οι δημότες, είχε συζητηθεί επίσης στο Δ.Σ. στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, με την κατάληξη ότι: "κάθε λεπτό καθυστέρησης μπορούσε ν' αποβεί μοιραίο" ... και παρόλα αυτά, παρήλθαν 20 ακόμη μήνες απραγίας, μέχρι που το θέμα συζητήθηκε ξανά τον Μάιο (του 2018). 

Ας έρθουμε λοιπόν στο πιο κοντινό στο σήμερα παρελθόν, και στις δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Καραγιάννη που παραθέτουμε παρακάτω, οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης Υπομνήματος πολιτών (ΑΠ: 7867/12/04/2018), στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Μαΐου 2018.
Η επίλυση του προβλήματος βρίσκεται μεταξύ του: "μου είπε", "του είπα"!
  


Πολύπαθε Βύρωνα!
Θα μείνουμε μάλλον με την αναρτημένη πινακίδα περί κοινοχρήστου χώρου, το άπαξ καθάρισμα (γεμάτο ξερά χόρτα, σκουπίδια και ποντίκια είναι τώρα το οικόπεδο), την περίφραξη, που και αυτή η ενέργεια, κατόπιν υποδείξεως, μέσω υπομνήματος πολιτών έγινε, θυμίζουμε: "Να περιφραχτεί η είσοδος του συγκεκριμένου οικοπέδου, το οποίο ανήκει στον Δήμο, και να απαγορευτεί από οιονδήποτε ξένο η χρήση του", καθώς επίσης και με τους κατεστραμμένους ειδικούς κώνους απαγόρευσης στάθμευσης αυτοκινήτων που είχαν τοποθετηθεί.

*ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ:
-Η μη απάντηση του Δήμου στην με αρ. πρωτ: 16182/10/06/2010 αίτηση, συνιστούσε φαινόμενο Κακοδιοίκησης, σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο του "Συνηγόρου του Πολίτη".
-Η μη απάντηση του Δήμου στην με αρ. πρωτ: 2420/27-01-2014 αίτηση 30 πολιτών, και η μη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την αιτιολογία ότι η αίτηση "χάθηκε", συνιστούσε επίσης σοβαρό φαινόμενο κακοδιοίκησης!
-Η μη απάντηση στην με αρ. πρωτ: 20065/26-06-2014 αίτηση -προς το Γραφείο Δημάρχου κ. Χαρδαλιά- για "ανεύρεση της χαμένης αιτήσεως", δεν συνιστούσε απλώς φαινόμενο κακοδιοίκησης... Ήταν κάτι παραπάνω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου