Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Εξειδίκευση στην προχειρότητα

Το μικρό έργο της ανακατασκευής και ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και των πεζοδρομίων της συμβολής των οδών Αρήτης και Ν. Νικηφορίδη καθώς και της συμβολής των οδών Ν. Νικηφορίδη και Πρωτεσιλάου που υλοποιήθηκε τέλη Ιουνίου του 2018 ήταν απάντηση στην μεγάλη ανάγκη για πεζοδρόμια που, από το 2009, οι κάτοικοι είχαν αιτηθεί.
Δείτε τα άρθρα:
https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/06/9.html

Ωστόσο, αντί με το έργο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών, με την προχειρότητα που αυτό σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, οι κάτοικοι της περιοχής ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση από ηχορύπανση.

Γιατί, από τη στιγμή που δεν υπάρχει η απαραίτητη σήμανση απαγόρευσης στάθμευσης στους χώρους των πεζοδρομίων που έχουν ανακατασκευαστεί, ούτε Αστυνομικός έλεγχος, επικρατεί η Ασυδοσία.


Ο καθένας σταθμεύει όπου θέλει, (δείτε τη φωτογραφία) πάνω στις δημιουργηθείσες διαβάσεις για τους πεζούς (και Αμεα), ακόμα και μπροστά από τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα από την δραστική μείωση του πλάτους της οδού Ν. Νικηφορίδη (δρόμος διπλής κατεύθυνσης), να υπάρχουν, κυκλοφοριακή ασφυξία, κορναρίσματα και συχνοί διαπληκτισμοί μεταξύ των οδηγών για την προτεραιότητα. Κάθε Τρίτη, ημέρα που γίνεται η Λαϊκή Αγορά του Παγκρατίου, η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ελέγχου...
Πληροφορηθήκαμε ότι, οι κάτοικοι της περιοχής (για ακόμη μία φορά) συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με σκοπό την άμεση επίλυσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου