Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Και δεν ντρέπονται κιόλας...

Σε όλους εμάς που ζούμε στο Βύρωνα είναι γνωστό το σοβαρό πρόβλημα της ανυπαρξίας πεζοδρομίων στο δήμο, που επιτείνεται από τις παράνομες καταλήψεις περιπτέρων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει καθόλου την διοίκηση του Άκη Κατωπόδη, ειδικά δε τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Μιχάλη Καραγιάννη, και είναι εμφανές από τη συμπεριφορά που επέδειξαν επί 4 χρόνια, με αποκορύφωμα την έγγραφη, κατάπτυστη απάντηση του δευτέρου (ως υποχρεωθείς από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης**), της 10ης Δεκεμβρίου 2018, και την οποία παραθέτουμε παρακάτω, όπου γίνεται αναφορά "περί δήθεν αυθαίρετης κατάληψης των κοινοχρήστων χώρων".

Ως ανταπάντηση αφήνουμε να μιλήσουν οι σημερινές (14/12/2018) ενδεικτικές φωτογραφίες:
1η Φωτογραφία, από το περίπτερο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Κύπρου.    


2η Φωτογραφία, από την πλατεία Βυζαντίου, οδός Καλλιπόλεως, κατάστημα "Μεζεδοπωλείο Αχιλλέας"


3η Φωτογραφία, επίσης από την πλατεία Βυζαντίου


Δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε την αλληλογραφία με Ψεύτες και Απατεώνες. Λυπούμαστε μονάχα για το κόστος της συστημένης επιστολής που λάβαμε με το γραμματόσημο των 2,62 ευρώ που πιθανώς χρεώθηκε στους κατοίκους της πόλης. 
Η μάχη για τα δικαιώματα των πεζών αρχίζει τώρα,  και θα δοθεί σε ανώτερο επίπεδο!




Ας θυμηθούμε και τι δήλωνε στις 5 Μαΐου 2014 ως υποψήφιος δήμαρχος ο Άκης Κατωπόδης:

"Θεωρούμε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα! Η παρέμβαση του Συμπαραστάτη του Δημότη κ. Σάρολα ήταν πολύ σημαντική αλλά η απερχόμενη δημοτική αρχή και σε αυτό το πρόβλημα δεν έδωσε καμία σημασία. Οι πλατείες της πόλης χαρακτηρίζονται από την απουσία έστω και στοιχειώδους συντήρησης. Οι κανονισμοί λειτουργίας των πλατειών δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.
Οι δημόσιοι χώροι αντιμετωπίστηκαν είτε ως πηγή εσόδων είτε ως εργαλεία εξυπηρέτησης «ημετέρων».

Άποψή μας είναι ότι πρέπει να φτιαχτεί νέος κανονισμός λειτουργίας των πλατειών λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις καταστηματαρχών και πολιτών, που να μετατρέπει τις πλατείες σε χώρο συνεύρεσης, κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού για τα παιδιά και ορθολογικής επιχειρηματικότητας.

Όραμά μας είναι μια πόλη όπου θα προστατεύεται ο δημόσιος χώρος και θα μπορείς να την περπατάς και να την χαίρεσαι!"


 
Να τους χαιρόμαστε!

 
** Παραπομπή: Διαβάστε το άρθρο της Πέμπτης, 8 Νοεμβρίου 2018, με τίτλο: "Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2018"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου