Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2018




Προθεσμία έως 31 Δεκεμβρίου 2018 έδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμαρχο Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη για να απελευθερώσει τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου που έχουν παρανόμως καταληφθεί από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα περίπτερα, ώστε αυτοί να αποδοθούν στους δημότες και τους πεζούς γενικότερα, όπως αναφέρει το κοινοποιημένο έγγραφο που παραθέτουμε:


 

Είχε προηγηθεί η με αρ. Πρωτ: 16911 της 9ης Οκτωβρίου 2018 καταγγελία, από δημότη, κατά της διοίκησης του Δήμου Βύρωνα, "για κακοδιοίκηση και μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας", η οποία στηριζόταν στην με αρ. Πρωτ: 15103/28-06-2018 αναφορά, προς το Γραφείο Δημάρχου και την Τεχνική Υπηρεσία, με θέμα: "Καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων με αυθαίρετες κατασκευές από ΚΥΕ και περίπτερα" η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ...

Δείτε περισσότερα για το θέμα στο άρθρο της Κυριακής, 16 Σεπτεμβρίου 2018 με τίτλο: Απάντησε Δήμαρχε! Τολμάς; ή δεν σε συμφέρει ν' απαντήσεις και είσαι "μόνον μεγάλα λόγια";



Η προκλητική Στάση και συμπεριφορά της διοίκησης (του Δημάρχου Γ. Κατωπόδη και του Αντιδημάρχου Τ/Υ Μ. Καραγιάννη) απέναντι στο δικαίωμα των πολιτών για έγγραφη απάντηση, αποτελεί, Στίγμα και Ντροπή, και ήταν η αιτία που εξώθησε τους πολίτες στην εν λόγω καταγγελία προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, γιατί, έπρεπε επιτέλους να μπει ένα τέλος στην 4ετή εξαπάτηση και στον εμπαιγμό των πολιτών, από μια επίορκη διοίκηση η οποία απέδειξε με την πλήρη αδιαφορία της, στο θέμα της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου, ότι ξεπέρασε και την προηγούμενη διοίκηση (του Δημάρχου Ν. Χαρδαλιά και του Αντιδημάρχου Τ/Υ Ζούμπου).

Καλείται τώρα η διοίκηση του Δήμου να σκοτώσει το φίδι που μαζί με την προηγούμενη διοίκηση εξέθρεψαν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή βρισκόμαστε στη χειμερινή περίοδο δεν θα πρέπει η "εκκαθάριση" και ο έλεγχος να είναι διαρκής, γιατί η καλοκαιρινή ασυδοσία ξεπερνάει και τα όρια... 

Φωτογραφίες 8ης Νοεμβρίου 2018. Το καλοκαίρι, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο!




Νόμος 4257/2014, Άρθρο 50
Παράγραφος 2


2. Η παρ. 8 του άρθρου 13 του από 20.10.1958 βασιλικού διατάγματος, όπως το άρθρο τούτο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 του ν. 1080/1980 και όπως η παράγραφος αυτή τροποποιήθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 26 του ν. 1828/1989 και το άρθρο 6 του ν. 1900/1990, αντικαθίσταται ως εξής:
«Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινόχρηστων χώρων, των οποίων η παραχώρηση της χρήσης έχει επιτραπεί με την απόφαση της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου επιβάλλεται σε βάρος του παραβάτη, με απόφαση του δημάρχου, εκτός από το αναλογούν τέλος και ισόποσο πρόστιμο, ανεξάρτητα από το διάστημα της αυθαίρετης χρήσης. Με όμοια απόφαση επιβάλλεται πρόστιμο, σε βάρος εκείνου που προβαίνει σε αυθαίρετη χρήση χώρου του οποίου η παραχώρηση της χρήσης δεν έχει επιτραπεί, ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου κατά τετραγωνικό μέτρο ποσού που καθορίστηκε με την απόφαση της παραγράφου 3 για τους χώρους για τους οποίους έχει επιτραπεί η παραχώρηση για όμοια χρήση.
Η αυθαίρετη χρήση διαπιστώνεται από το δήμο ή τις αστυνομικές αρχές. Σε περίπτωση που γίνεται αυθαίρετη χρήση του χώρου καθ' υποτροπήν, τα ανωτέρω πρόστιμα επιβάλλονται μέχρι και δύο φορές και αν διαπιστωθεί για τρίτη φορά αυθαίρετη χρήση, ο δήμος με συνεργείο του προβαίνει στην αφαίρεση κάθε είδους αντικειμένων, δυνάμενος να ζητήσει για το σκοπό αυτόν τη συνδρομή της οικείας αστυνομικής αρχής. Τα αντικείμενα καταγράφονται σε ειδική κατάσταση που υπογράφεται από τον επικεφαλής του συνεργείου και δεν επιστρέφονται εάν δεν καταβληθεί, ειδικό πρόστιμο για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης, το οποίο καθορίζεται με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρεται στην παράγραφο 3 του άρθρου αυτού. Αν το ανωτέρω ειδικό πρόστιμο δεν εξοφληθεί εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από την ημέρα της αφαίρεσης, τα είδη κατάσχονται και δύναται να διατίθενται, να εκποιούνται ή να καταστρέφονται από το δήμο κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 199 του ν. 463/2006.»

 
  Ενάργεια
Νοέμβριος 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου