Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Αδιάβαστοι και απειρόγαμοι θα οδεύσουμε στις εκλογές;

Στο περιπαικτικό ερώτημα που θέσαμε "Αδιάβαστοι και απειρόγαμοι* θα οδεύσουμε στις εκλογές;" η απάντηση είναι: Όχι βέβαια!

"ἔχουσι τὴν γνῶσιν οἱ φύλακες", αφού το σημαντικό για την κάθε διοίκηση είναι να προλαβαίνει να παρουσιάζει το σύνολο του έργου της, λίγο πριν τις εκλογές. Με τον τρόπο αυτό αυξάνει και τις πιθανότητες επανεκλογής της από τους ιθαγενείς...

Ποιος θα ασχολείται με τις όποιες δηλώσεις έγιναν στον παρελθόν, τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα που πήγαν περίπατο. Καμία σημασία δεν θα έχουν όταν το όποιο έργο ολοκληρωθεί. "Κάλλιο αργά παρά ποτέ" σου λέει ο θυμόσοφος λαός!


Όμως τα παρωνύμια, "αναξιόπιστος" για τον δήμαρχο και "ανίκανος" για τον Αντιδήμαρχο Τ/Υ, που ακούγονται από τους δημοτικούς συμβούλους και τον κόσμο, δεν θα ξεχαστούν, και θα τους συνοδεύουν στην μετέπειτα πολιτική τους διαδρομή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναξιοπιστίας; Η ολοκλήρωση του έργου στο Παλαιό Δημαρχείο.

Ήταν Μάιος του 2018 όταν, στην ερώτηση του δημοσιογράφου της τοπικής εφημερίδας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» (τεύχος Μαΐου) Φλοράν Σελάυ: "Πότε θα λειτουργήσουν η νέα δημοτική βιβλιοθήκη και το Μουσείο στο παλιό δημαρχείο του Βύρωνα", ο Γ. Κατωπόδης δήλωνε τα εξής: "Σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα το έργο ξεκινά καθώς βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία και μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί". Εννοούσε το τέλος του 2018.


Και ήταν 6 Ιουνίου 2017, όταν, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, ο έτερος Καππαδόκης, ο Αντιδήμαρχος της Τ/Υ ανακοίνωνε ότι, οι εργασίες στο παλαιό Δημαρχείο θα ξεκινούσαν, το αργότερο, μέχρι τον μήνα Σεπτέμβριο του 2017, οπότε, με μία συμβατική υποχρέωση παράδοσης τους 5 έως 6 μήνες, θα είχαμε τη ολοκλήρωση του έργου περίπου κατά τον Μάρτιο του 2018!
Όλα έγιναν, έτσι ακριβώς όπως τα είπαν! Το φωτογραφικό υλικό είναι της 6ης Φεβρουαρίου 2019... 


Διαβάστε επίσης για το ίδιο θέμα το άρθρο της Κυριακής 20 Μαΐου 2018: "Ευεπίφοροι στην επιπολαιότητα"
https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/05/blog-post_20.html

*Απειρόγαμος = ανύπαντρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου