Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Το πλέον καλαίσθητο και συνάμα ανύπαρκτο πεζοδρόμιο



Περπατώντας κανείς στους δρόμους του Βύρωνα, ανακαλύπτει διάφορα παράξενα, όπως πχ αυτό το πεζοδρόμιο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες και που βρίσκεται στην οδό Εσοδίων Παναγίας. Δικαιωματικά γίνεται αναφορά σε αυτό καθώς θεωρούμε ότι είναι το πλέον καλαίσθητο - ανύπαρκτο πεζοδρόμιο στην πόλη μας.


Να υπενθυμίσουμε στις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις μα και σε εκείνους που οραματίζονται την εκλογή τους ως χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, αλλά δίχως πραγματικό όραμα και βούληση για σύγκρουση και αλλαγή ότι, σε Πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη (ΝΟΜΟΣ 3094/2003 “Συνήγορος του Πολίτη και άλλες διατάξεις”, άρθρο 4, παράγραφος 6) με θέμα, "Η ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ", αναφέρει :
Η κατασκευή σκαλοπατιών επί πεζοδρομίων για την εξασφάλιση πρόσβασης σε οικίες.
Σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ν. 1577/85) «έξω από τη ρυμοτομική γραμμή απαγορεύεται να κατασκευάζονται σκαλοπάτια για την εξυπηρέτηση των κτηρίων. Κατ’ εξαίρεση, είναι δυνατή η κατασκευή τους, ύστερα από άδεια του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, αν μετά την ανέγερση του κτηρίου έχει μεταβληθεί η υψομετρική στάθμη του δρόμου.» Κατά την περίπτωση εφαρμογής της εξαίρεσης του κανόνα, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξετάζεται η δυνατότητα τροποποιήσεως του πεζοδρομίου κατά τρόπο που θα διασφαλίζει επαρκή χώρο για την κίνηση των πεζών.

Η δε φύτευση και η τοποθέτηση γλαστρών πρέπει να γίνεται εκτός του κοινοχρήστου χώρου όδευσης των πεζών!


Διαβάστε επίσης το άρθρο "Ζουν ανάμεσά μας..."
https://vironasipolimas.blogspot.com/2017/03/blog-post_26.html


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου