Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Τα αρνητικά επακόλουθα μιας φωτογραφίας

Η ΦΡΟΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΘΙΚΟ ΑΓΑΘΟ (ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΝΟΜΟΙ)



Η στηλίτευση μιας φωτογράφισης στις αρχές Μαρτίου μας έβαλε σε σκέψεις για το εάν θα έπρεπε να δώσουμε έκταση στην ενέργεια εκείνη. Συσκεφτήκαμε και, αν και πολυσυλλεκτική ομάδα, ομόφωνα (!!!) αποφανθήκαμε ότι, εκείνος ο σχολιασμός στο facebook έπρεπε να δημοσιοποιηθεί και ως άρθρο από την ιστοσελίδα, που όμως θα συμπεριελάμβανε και άλλες (2) δύο περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκεται το ίδιο πρόσωπο.  

Περίπτωση 1η:  Αντιγράφουμε από τον προσωπικό μας λογαριασμό στο facebook:

Η πρώτη (1η) φωτογραφία της βεβηλωμένης προτομής του Λόρδου Βύρωνα, στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Άγιος Λάζαρος), είναι από τις 18 Οκτωβρίου 2018!
Για το θέμα αυτό ο δημοσιογράφος Α. Μαρτέλης είχε γράψει τα εξής: "Θλίψη - Βεβήλωσαν την προτομή του Λόρδου Βύρωνα!"

Η δεύτερη (2η) φωτογραφία είναι σημερινή, 07 Μαρτίου 2019. Πέρασαν εκατόν σαράντα (140) ημέρες και η διοίκηση του Δήμου δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για το σύμβολο του δήμου.


Σχολιάζουμε την 3η φωτογραφία, της 6ης Μαρτίου 2019.
Καλές οι φωτογραφίσεις, αλλά θα περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία και μια διαφορετική αντιμετώπιση από τους υποψήφιους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.
Δεν θα μιλούσαμε, εάν (επειδή η διοίκηση Α. Κατωπόδη δεν το έπραξε, και εμείς οι απλοί πολίτες δεν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις) είχαν δημιουργήσει ομάδα δράσης, εάν είχαν στήσει πάγκο εργασίας και είχαν ξεκινήσει σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές την προσπάθεια συντήρησης και αποκατάστασης του γλυπτού της προτομής του Λόρδου Βύρωνα, προκειμένου αφενός μεν να επανέλθει στη φυσική του κατάσταση, αφετέρου δε να ληφθεί μέριμνα απέναντι σε πιθανές μελλοντικές επεμβάσεις!
Μετά, ας φωτογραφίζονταν...


Μήτι ο ήλιος τα του υετού αξιοί ποιείν;

Μετά τον σχολιασμό μας αυτό ακολούθησε άμεσα ο κάτωθι σχολιασμός του δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Μίλτου Μπαντή κυρίου Γ. Κρατσιώτη, καθώς και οι απαντήσεις που παραθέτουμε:

Kriatsiotis George: Γιατί η συλλογικότητά σας μέσω της σελίδας σας δεν διοργανώνει μια αντίστοιχη δράση όπως αυτή που αναφέρεται

σ.σ: Στο σημείο αυτό έκανε Like ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μίλτος Μπαντής. Δηλαδή, οι κύριοι αυτοί (είχαν και) έχουν την αξίωση να εκτελεί ο ήλιος το έργο της βροχής ("Μήτι ο ήλιος τα του υετού αξιοί ποιείν", όπως αναφέρει ο φιλόσοφος-αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος στο βιβλίο του "Τα εις εαυτόν", βιβλίο ΣΤ, παρ. μγ).  

Vironas Poli: Σε πρώτο στάδιο περιμένει κανείς την αντίδραση της ΕΚΑΣΤΟΤΕ διοίκησης! Σε δεύτερη φάση περιμένει τη δραστηριοποίηση των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων. Έπεται η ευαισθητοποίηση των πολιτών, όχι μόνον για την προτομή, αλλά και για την εγκληματική επικάλυψη των πινακίδων σήμανσης του Κ.Ο.Κ. // Εμείς -και το γνωρίζετε αυτό- κάναμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε, λιγότερα όμως από ότι επιθυμούμε

Ηλίας Βαλμάς: Εδώ πρέπει να επέμβει ο Δήμος τού Βύρωνα αυτοί οι κύριοι διοικούν το Δήμο τα υπόλοιπα είναι για να λέμε. Εμείς μία φωτογραφία βγάλαμε και δεν φαίνεται απολύτως τίποτα από τα Ρεζιλίκια

Vironas Poli: "Μην αφήνεσαι στο τι μπορεί να κάνει η διοίκηση για την πόλη σου, αλλά δες τι μπορείς να κάνεις εσύ για αυτή"! Όταν η (εκάστοτε, το τονίζουμε) διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται ανεπαρκής, και οι δημοτικές παρατάξεις (στο σύνολό τους) δεν έχουν "ενδιαφερθεί" για το συγκεκριμένο θέμα, παρότι, έχουν υπάρξει διαμαρτυρίες από τους πολίτες, τότε, δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε και από πάνω ή να κάνουν προτάσεις για διοργάνωση δράσης από τους πολίτες. Ποίος είναι ο ρόλος της ύπαρξής των στο δημοτικό συμβούλιο; Και για ποιο λόγο ζητάνε την ψήφισή τους;

Ηλίας Βαλμάς: Καλημέρα προσωπικά έχω κάνει πάρα πολλά πού κανείς μα κανείς δεν είχε ασχοληθεί τα τελευταία 3 χρόνια. Το πρόβλημα το έχουν οι Δημοτική σύμβουλοι Διοίκησή Τριγαζης κτλ κτλ

Φρόνηση κύριοι...

-----------

Περίπτωση 2η:
Η συμπεριφορά αυτή του υποψήφιου δημάρχου κ. Μίλτου Μπαντή μας θύμισε το άρθρο που γράψαμε προς τιμήν του την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και με τίτλο: "ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ (ΤΑ) ΜΑΣΑΤΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ... σχετικά με δηλώσεις του για τις παιδικές χαρές (δείτε εδώ):

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου:
"Λήθη των ιδίων (κακών) θρασύτητα γεννά", είπε ο Δημόκριτος.

-Ο κ. Μπαντής, ήταν ή δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος την χρονική περίοδο 2010-2014;
-Ανήκε ή όχι στην παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Ν. Χαρδαλιά;
-Διετέλεσε Αντιδήμαρχος ή μήπως όχι;
-Που ήταν η φωνή του κ. Μπαντή όταν  η διοίκηση Χαρδαλιά έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον Νόμο 28492 του 2009 για τις παιδικές χαρές;
-Αλήθεια, τι έκανε ο κ. Μπαντής όταν η διοίκηση Χαρδαλιά στην προσπάθεια να αποφύγει τις ενδεχόμενες ποινικές διώξεις εναντίον της, εξαιτίας της επικινδυνότητας των παιδικών χαρών της περιόδου εκείνης, ανάρτησε πινακίδες με τις οποίες ενημέρωνε τους γονείς ότι, «Η χρήση των οργάνων και του χώρου γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των συνοδών των παιδιών»;

"........  καλύτερα να σιωπάς παρά να μιλάς" το είχε πει και ο Ισοκράτης!

----------

Περίπτωση 3η:
Δυστυχώς όμως οι αναμνήσεις μας δεν σταματάνε εδώ. Γιατί την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 στο άρθρο μας "ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ;; «ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ»!" είχαμε γράψει:
"Οι διαβεβαιώσεις και …  η εκτίμηση μας μάραναν. Οποίος εμπαιγμός!
Σκοπός μας, από αυτό το βήμα ελεύθερης έκφρασης, δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση, γιατί απλά, Δεν ασκούμε πολιτική.
Σκοπός είναι η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ των Δημοτικών Αρχών ΚΑΙ Η ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΗ του φαινομένου.
Είναι αδύνατον όμως να μην σταθούμε στο απόσπασμα του εγγράφου, του πρώην Αντιδημάρχου Μ. Μπαντή, και να μην κατακρίνουμε με δριμύτητα την διαχρονική αναξιοπιστία των ιθυνόντων".
(δείτε εδώ):



Είχαμε γράψει για αναξιοπιστία γιατί το 2011 μείναμε στις ψευδείς διαβεβαιώσεις.
Το έγγραφο που παραθέσαμε είναι απόσπασμα από την με Αρ. Πρωτ. 22169/30-08-2001 απάντηση του τότε Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Μίλτου Μπαντή, στην με αρ.πρωτ. 22169/01-8-2011 αίτησή μας. Ούτε πινακίδες υπήρξαν, ούτε κάγκελα.

Τουλάχιστον την υπογραφή μας πρέπει να προσέχουμε που την βάζουμε... και να την τιμούμε, όπως το λόγο μας!

"Εάν θέλεις να είσαι σπουδαίος άντρας πρέπει να κάνεις το λόγο σου μια δεύτερη θρησκεία, και να κρατιέσαι πάνω του σαν να βρίσκεται σ' αυτόν όλη η τιμή σου" είχε πει ο Μπαλζάκ.


Χαρακτηριστική κίνηση διαιτητή του παιχνιδιού Baseball
one, two, three... you 're out!


ΥΓ: Είναι δικαίωμα του καθενός να ασκεί με τα γραφόμενά του κριτική στα δημόσια πρόσωπα, με την ελπίδα ότι δεν γράφονται τσάμπα αυτά και ότι υπάρχουν περιθώρια αυτοκριτικής και βελτίωσής των...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου