Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ (ΤΑ) ΜΑΣΑΤΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ...

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ζω2", ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί για τον Βύρωνα" κ. Μίλτος Μπαντής, κρίνοντας την έως τώρα πορεία και το έργο της Διοίκησης Κατωπόδη, μίλησε για προκλητική ανυπαρξία, προχειρότητα και διαχειριστική ανικανότητα κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή Βύρωνα και τόνισε ότι, "Ο λήθαργος στον οποίο βρίσκονται και θεωρούν ως κανονικότητα είναι πλέον επικίνδυνος". Ανέλυσε δε τους λόγους για τους οποίους τα σοβαρά λάθη και οι πρωτοφανείς παραλείψεις εξαιτίας αυτής της αδράνειας, δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά. Ανέφερε μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως τις παιδικές χαρές:
 
"Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι παιδικές χαρές, έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Αναφέρομαι πρωτίστως σε αυτά, γιατί οι πολίτες του Βύρωνα είναι δεδομένο ότι αντικρίζουν καθημερινά την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν. Τονίζω δε, ότι επανειλημμένα πιέσαμε για απαντήσεις, για να εισπράξουμε εν τέλει λόγια του αέρα και ανυπόστατες δικαιολογίες οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα η οποία κρύβει σοβαρούς κινδύνους. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, ο Δήμος να μην έχει φροντίσει οι παιδικές χαρές να διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ασφαλή λειτουργία τους και επί της ουσίας, αυτή τη στιγμή, να είναι παράνομες."
Ολόκληρη την συνέντευξή του μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:



"Λήθη των ιδίων (κακών) θρασύτητα γεννά", είπε ο Δημόκριτος.

-Ο κ. Μπαντής, ήταν ή δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος την χρονική περίοδο 2010-2014; 
-Ανήκε ή όχι στην παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Ν. Χαρδαλιά; 
-Διετέλεσε Αντιδήμαρχος ή μήπως όχι; 
-Που ήταν η φωνή του κ. Μπαντή όταν  η διοίκηση Χαρδαλιά έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον Νόμο 28492 του 2009 για τις παιδικές χαρές;
-Αλήθεια, τι έκανε ο κ. Μπαντής όταν η διοίκηση Χαρδαλιά στην προσπάθεια να αποφύγει τις ενδεχόμενες ποινικές διώξεις εναντίον της, εξαιτίας της επικινδυνότητας των παιδικών χαρών της περιόδου εκείνης, ανάρτησε πινακίδες με τις οποίες ενημέρωνε τους γονείς ότι, «Η χρήση των οργάνων και του χώρου γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των συνοδών των παιδιών»;

Η τότε σιωπή δήλωνε συνενοχή ! Με ποιό δικαίωμα τώρα μιλά;
Ας θυμήσουμε στον κ. Μπαντή ότι το θέμα της επικινδυνότητας, της εγκατάλειψης και εξαθλίωσης, των μη πιστοποιημένων παιδικών χαρών του Δήμου Βύρωνα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατόπιν αιτήματος πολιτών και κανενός άλλου μέχρι τότε, (ΑΠ: 21759/01-09-2016) την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016! 
Ας του θυμήσουμε και ένα απόσπασμα από αυτά που γράψαμε για τις παιδικές χαρές στις 3 Οκτωβρίου 2016, αυτό που περιέχει τον Νόμο 28492/2009,  ... και τις ευθύνες του!
Δείτε εδώ: 
 
Ο Νόμος 28492/2009.

Ο βασικός στόχος του Νόμου, και του προγράμματος, ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός απόλυτα ασφαλούς, λειτουργικού και καλαίσθητου περιβάλλοντος που να αποσκοπεί στη βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση του παιδιού, αλλά και στην αύξηση ασφαλών, δημόσιων χώρων ξεκούρασης και αναψυχής.


Στο Άρθρο 12, του Νόμου 28492/2009 (Υπουργός Εσωτερικών: Π. Παυλόπουλος) και συγκεκριμένα στις Μεταβατικές Διατάξεις, αναγραφόταν:
«Μέχρι τις 31-12-2012 οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές οφείλουν, να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές, που λειτουργούν ήδη στην περιφέρειά τους, στις διατάξεις της παρούσας. Η προσαρμογή πιστοποιείται από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών με την έκδοση πιστοποιητικού καταλληλότητας και χορήγησης του ειδικού σήματος. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής ή σε περίπτωση που μετά από τον έλεγχο της Επιτροπής διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατή η προσαρμογή, διακόπτεται η λειτουργία τους κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 10 της παρούσας».

Όμως, η πολιτική εξουσία (το υπουργείο Εσωτερικών) αντί να προειδοποιήσει, και να πιέσει τους δήμους με την επιβολή προστίμων, ώστε να υποχρεωθούν να φτιάξουν άμεσα τις παιδικές χαρές, για να πληρούν τα μέτρα και τις προϋποθέσεις ασφαλείας, έκρινε πως το πρόβλημα, ήταν ο ίδιος ο Νόμος!
Έτσι, τροποποίησε ελαφρά τον Νόμο 28492/2009, και μάλιστα με απόλυτη σιωπή, όσον αφορά την νέα καταληκτική ημερομηνία της 30ης Ιουνίου του 2014, που είχε επιβάλλει με εντολή του προς τους δήμους, ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης.

Αντί να φτιαχτούν οι παιδικές χαρές, επικράτησε ο Νόμος της Σιωπής (omerta).


Κάπως έτσι ενήργησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή Χαρδαλιά.
Εγκατέλειψε τις παιδικές χαρές, περιφρόνησε τις ανάγκες της παιδικής ψυχαγωγίας στην στοιχειώδη μορφή της, και συνετέλεσε στην μετατροπή των παιδικών χαρών, με ελάχιστες ίσως εξαιρέσεις, σε χώρους άθλιους, ρυπαρούς και επικίνδυνους. Και στην προσπάθεια να αποφύγει τις ενδεχόμενες ποινικές διώξεις εναντίον της, εξαιτίας της επικινδυνότητας των, ανήρτησε πινακίδες με τις οποίες ενημέρωνε τους γονείς ότι: «Η χρήση των οργάνων και του χώρου γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των συνοδών των παιδιών».

 
Οποία Ανευθυνότητα!
[Αν δεν είναι ποτέ δικό μας το λάθος, τότε δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη γι’ αυτό (Ρίτσαρντ Μπάχ)].
Δημοτική Αρχή, δίχως αρχές (;).
Και δημοτικοί σύμβουλοι επίσης (;). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου