Τρίτη 21 Μαΐου 2019

"Βρώμα και δυσωδία" (κυριολεκτικά και μεταφορικά)


Όπως στο βλέμμα των ερωτευμένων διακρίνει κανείς τον έρωτα και την αγάπη, έτσι και στα μάτια εκείνων που ερωτώνται και δεν απαντούν, καταφεύγοντας στη σιωπή, αντηχεί η σκέψη των για εκείνα που δεν λένε.

Όπως το 2016 που αποταθήκαμε στις Τεχνικές Υπηρεσίες όμορων Δήμων, αλλά και της Νέας Σμύρνης, και είχαμε ρωτήσει για το κόστος που απαιτείται για την επισκευή μιας παιδικής χαράς, από τη στιγμή που ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.Δ.Β., στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου 2016, προσδιόριζε τη δαπάνη για κάθε παιδική χαρά, «χονδρικά», και κατά την προσωπική του εκτίμηση, περίπου, στις 80.000 έως 100.000 Ευρώ, και μας είχαν ενημερώσει ότι, "τέτοια ποσά Δεν υφίστανται, Δεν μπορεί να ισχύουν", έτσι και τώρα που αποταθήκαμε, με τα στοιχεία ανάπλασης των παιδικών χαρών του Βύρωνα που ήδη έχουν ανακατασκευαστεί, σε άλλες Τεχνικές Υπηρεσίες δήμων, με το άκουσμα του κόστους των 920.000 ευρώ, εισπράξαμε "το γεμάτο απορία βλέμμα της σιωπής", εκείνο που λέει πολλά... (Δείτε το άρθρο μας του Οκτωβρίου 2016)
 
Βρισκόμαστε μπροστά σε σκάνδαλο; Εμείς, με την Αριθ. Πρωτ: 6425/05 Μαρτίου 2019 αίτηση είχαμε ζητήσει από τον Δήμαρχο να μας ενημερώσει εγγράφως ποιο είναι το κόστος της ανακαίνισης εκάστης Παιδικής Χαράς. Βέβαια απάντηση δεν λάβαμε (αυτό είναι άλλο θέμα το οποίο θα αναπτύξουμε αμέσως μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019, μαζί με τις εξελίξεις)... και επί του συγκεκριμένου θέματος, ως συλλογικότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από μιαν απλή ενημέρωση.

Γι΄αυτό και διαμεμφόμαστε ανεξαιρέτως όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες δεν ενδιαφέρθηκαν για τις παιδικές χαρές την εξαετία 2010-2016, ούτε και τώρα δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον ώστε να διαλευκανθεί το ζήτημα.
Για παράδειγμα, ποιο μπορεί να είναι το κόστος της Παιδικής Χαράς της Πλατείας Δημήτρη Βαρουτίδη (Πρώην Αναλήψεως - Αγαλματάκια) που δίνει το δικαίωμα του σχεδόν υπερδιπλασιασμού του μέσου όρου του κόστους κάποιας άλλης παιδικής χαράς του Δήμου; 

Όπως και να 'χει, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά, ειδικά για την πλατεία Δημήτρη Βαρουτίδη και την Παιδική της Χαρά, ισχύει το "Βρώμα και Δυσωδία!" Δείτε το φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί:








Η πλατεία, όπως διαπιστώνεται από τις φωτογραφίες, είναι γεμάτη από περιστέρια και τις κουτσουλιές τους. Μέχρι και ο προστατευτικός τάπητας της παιδικής χαράς και η βρύση καλύπτονται από αυτές.

Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι, τα συμπαθή πτηνά, που κατακλύζουν τις πόλεις και έρχονται σε στενή επαφή με τον άνθρωπο, μεταφέρουν κυρίως δύο μικρόβια: Το ένα εξ αυτών προκαλεί ψιττάκωση (χλαμυδίαση), μια βαριά ασθένεια του αναπνευστικού, και το άλλο προκαλεί συμπτώματα ανάλογα με εκείνα της σαλμονέλας (πυρετό, ναυτία, διάρροια κ.ά.). Σύμφωνα δε με έρευνα, το 69% των περιστεριών είναι φορείς του μικροβίου που προκαλεί τα συμπτώματα σαλμονέλας , ενώ το μικρόβιο της ψιττάκωσης βρίσκεται στο 52,6% των περιστεριών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, για το ίδιο θέμα, τα μέλη της κίνησης του blog "Βύρωνας τριγύρω" είχαν γράψει, στις 28 Μαρτίου 2019, το άρθρο "Βανδαλισμένα τα αγαλματάκια στην Πλατεία Βαρουτίδη, σε άθλια κατάσταση όλη η πλατεία", δείτε εδώ:

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου