Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Το πρόβλημα των ογκωδών αντικειμένων πάνω στα πεζοδρόμια θα το λύσει κανείς;




Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που παρατηρείτε στις φωτογραφίες είναι η διαρκής και καθημερινή μαζική ενημέρωση των κατοίκων αυτής της χώρας, από την τηλεόραση, από τα διάφορα έντυπα, από το ραδιόφωνο. Πανελλαδικά! Αρχικά. Μετά, ας πέσουν και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες. Διαφορετικά, δεν υπάρχει σωτηρία. Καθημερινά αποκλείονται δεκάδες πεζοδρόμια.

Στο άρθρο μας "Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ" (Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016) είχαμε γράψει για τη διαδικασία περισυλλογής των ογκωδών αντικειμένων ότι: Δεν βγάζουμε ογκώδη εάν πρώτα δεν έχουμε κλείσει ραντεβού με την υπηρεσία Καθαριότητας. Κατά την επικοινωνία μας, δηλώνουμε με ακρίβεια, την ποσότητα, την περιγραφή των υλικών προς περισυλλογή και τη διεύθυνση. Από κει και πέρα είναι ευθύνη της υπηρεσίας Καθαριότητας στο να ανταποκριθεί με συνέπεια στο ραντεβού. Δείτε εδώ:

Τα ογκώδη υλικά που απορρίπτονται από τους πολίτες είναι συνήθως:
Μπάζα που προέρχονται από ανακαινίσεις ή επισκευές κατοικιών και καταστημάτων.
Άχρηστα ή μη χρειαζούμενα έπιπλα.
Κλαδέματα από κήπους ή ακάλυπτους πολυκατοικιών.
Στρώματα.
Ηλεκτρικές συσκευές.

Όπως ακριβώς στις κάτωθι φωτογραφίες, της 23ης Ιουνίου 2019, από την οδό Ιλιάδος στη συμβολή της με την Ιγνατίου Άρτης, και από την οδό Αδ. Κοραή γωνία με Νεοπτολέμου. Χάθηκαν τα πεζοδρόμια. Τι να πρωτομαζέψει η υπηρεσία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου