Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Επικίνδυνο κτίσμα στην οδό Αδαμάντιου Κοραή. Προσοχή!


Στο Βύρωνα κανείς πρέπει να περπατά αφενός με ταπεινότητα, κοιτάζοντας κάτω, για να μην σκοντάφτει στα χαλασμένα πεζοδρόμια ή για να μην πατάει ακαθαρσίες ζώων και αφετέρου με έπαρση αρκετή, κοιτώντας ψηλά, μην του πέσει ο ουρανός στο κεφάλι*. Γιατί, κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό. 

Είτε από κεκλιμένους, σαν τον πύργο της Πίζας, στύλους φωτισμού, όπως για παράδειγμα αυτοί της οδού Αγίας Σοφίας, είτε από κάποιο ασυντήρητο ή εγκαταλελειμμένο οικοδόμημα (κτήριο ή απλή κατοικία), όπως αυτό της οδού Ολυμπιάδος αρ. 51 και Αδαμάντιου Κοραή γωνία.



Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στη διοίκηση του Δήμου λέγοντας ότι, επιβάλλεται, Άμεσα, η Τεχνική Υπηρεσία να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ασφαλείας περιμετρικά των όψεων του κτίσματος για την αποφυγή ατυχήματος των διερχομένων και με πινακίδες σήμανσης - αναγραφής - προειδοποίησης περί του κινδύνου πτώσης σοβάδων, όπως και να αιτηθεί (αυτή τη φορά εκείνη, και όχι εμείς οι απλοί πολίτες) στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών, τη διενέργεια αυτοψίας λόγω Επικινδυνότητας.

Και της εφιστούμε την προσοχή να μην καθυστερήσει, για ακόμη μία φορά, όπως συνέβη με την υπόθεση του ετοιμόρροπου κτηρίου της οδού Χρ. Σμύρνης και Παν. Τσαλδάρη (δείτε το άρθρο "Εντάξει, "το σπρώξαμε λιγάκι" κι έπεσε ... αλλά τώρα τι;"

ή μην αδιαφορήσει, όπως αδιαφορεί τώρα με τα μέτρα ασφαλείας στο κτίσμα της οδού Κωνσταντιλιέρη αρ. 76-80 (βλέπε σχετικό ένθετο απόσπασμα του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα). 



Στην ίδια περιοχή, για κλάματα, και όχι για γέλια, είναι βέβαια και τα ακόλουθα φαινόμενα που αποδεικνύουν ότι, στα σοβαρά, διαχρονικά, κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν δίνει σημασία για τα καθημερινά προβλήματα της πόλης, έστω και για τα πιο απλά:

α) Λίγα μέτρα πιο κάτω από το επικίνδυνο κτίσμα, και ακριβώς απέναντι, στο πεζοδρόμιο της οδού Αδ. Κοραή, το φύλλωμα από τις νεραντζιές φτάνει πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται κανείς είτε να σκύβει αρκετά, είτε να περπατά από το δρόμο.
Χρειάζεται κάτι περισσότερο από μια απόφαση και μια εντολή για να γίνει το σωστό, σε ολόκληρη την περιοχή του Βύρωνα;    


β) Λίγο πιο πάνω από το επικίνδυνο κτίσμα, ακολουθώντας το ανοδικό ρεύμα κυκλοφορίας της οδού Ολυμπιάδος, το δεξιό πεζοδρόμιο, υπάρχει και δεν υπάρχει ταυτοχρόνως, είτε γιατί έχουν τοποθετηθεί όπως λάχει ζαρντινιέρες, είτε γιατί αυτό λειτουργεί και ως χώρος στάθμευσης μοτοσυκλετών (δείτε φωτογραφία).
Χρειάζεται κάτι περισσότερο από μια απόφαση και μια εντολή για να γίνουν τα νόμιμα στην πόλη μας;  


Δυστυχώς ο "ωχαδερφισμός" καλά κρατεί!
 
* Το "να μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους" είναι ο μοναδικός φόβος των κατοίκων του Γαλατικού χωριού του δημοφιλούς γαλλικού κόμικ "Αστερίξ" που δημιούργησε ο Ρενέ Γκοσινί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου