Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Προσοχή μην την πατήσετε...



-"Κατόπιν  όλων αυτών, Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις, με τα στελέχη εκείνα που τις πλαισιώνουν στα ψηφοδέλτια των και τα οποία διαθέτουν επιστημονική κατάρτιση, και τους Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους, να επιθεωρήσουν ΆΜΕΣΑ τους δρόμους που έχουν ήδη ανασφαλτωθεί, για την διαπίστωση των κακοτεχνιών, και της μη ποιοτικής ανταπόκρισης της εργολαβίας στις απαιτούμενες προδιαγραφές, καθώς επίσης όπως καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.  
Το έργο, ποιοτικά, δεν είναι άρτιο και θα αποτελεί σκάνδαλο η περίπτωση κατά την οποία θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής για αυτό!"
 
Αυτά είχαμε γράψει τότε (Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017) στο άρθρο μας "ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΤΩΣΕΩΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΟ!, δείτε εδώ:

Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον σήμερα, Δευτέρα 24/06/2019, στην Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι επί κεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα σταθούν αντάξιοι του θεσμικού τους ρόλου και δεν θα προχωρήσουν στην Έγκριση του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής για το έργο: «ΑΝΑΣΦΑΛΤΩΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΡΕΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΛΠ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»  όπως αυτό αναφέρεται στο 9ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Γιατί, για να υπάρχει Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής σημαίνει ότι έχει ήδη διενεργηθεί προσωρινή έκθεση που γνωστοποιεί ότι, δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στο έργο, ούτε ποσοτικά, ούτε ποιοτικά και ότι οι εργασίες ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στις σχετικές προδιαγραφές και άρα παραλαμβάνονται, πράγμα όμως που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. 

Δεν θα παρουσιάσουμε φωτογραφικό υλικό, ούτε θα φέρουμε παραδείγματα δρόμων όπου υπάρχουν ατέλειες της συγκεκριμένης εργολαβίας. Τμήμα αυτών μπορείτε να βρείτε στην ετικέτα "Έργα οδοποιίας" της ιστοσελίδας μας.

Εκείνο που θα αναφέρουμε είναι ότι, σε περίπτωση που εγκριθεί σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο η Οριστική Παραλαβή, δυστυχώς, άμεσα, με τα στοιχεία που διαθέτουμε θα έχουμε νέο πάρε δώσε με το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.) και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί. Αρκετά με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος!   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου