Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Ανταπάντηση σε μια δήθεν απάντηση του Δήμου σε κάποιο δήθεν κακόβουλο δημοσίευμα


Είμαστε υποχρεωμένοι με λόγια απλά κατανοητά να ανταπαντήσουμε (και από εδώ, γιατί από την Παρασκευή 26 Ιουλίου έχουμε ήδη απαντήσει στον προσωπικό λογαριασμό του facebook) στην ανακοίνωση του Δήμου που είχε τον τίτλο: "Απάντηση του Δήμου Βύρωνα σε δημοσίευμα ιστοσελίδας"
 
Αυτοί, που η στραβή τους έκατσε στη βάρδια τους, τον Ιούλιο του 2015, κανονικά δεν θα έπρεπε να μιλάνε, αντιθέτως, θα έπρεπε να φυσάνε και το γιαούρτι.


Το να δηλώνουν αναρμόδιοι, όταν υπάρχει το ενδεχόμενο να ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός, όταν διακυβεύονται ζωές, ακόμη και των μελισσοσμηνών, Δαμόκλειος σπάθη είναι, δεν τους τιμά, και αποτελεί προσβολή για τους πολίτες που τους εμπιστεύονται τις τύχες τους. Ο ύπνος του δικαίου για κάθε Αρχή έλαβε τέλος με τη συγγραφή του Χρέους από τον Ν. Καζαντζάκη!


Σε Αυτούς δε, που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και που στις λέξεις έχουν για ψωμοτύρι ως α’ συνθετικό τη λέξη κακό, για παράδειγμα κακόβουλο δημοσίευμα, κακοπροαίρετοι πολίτες, τους λέμε, αφενός να προσπαθήσουν ν’ αφήσουν κατά μέρος τις αβελτηρίες, που, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, συνιστούν ΚΑΚΟδιοίκηση, κι αφετέρου ότι, εξακολουθούν να έχουν την αποκλειστικότητα της διάπραξης της συκοφαντικής δυσφήμισης –θυμίζουμε αδρομερώς τη δήλωση του Μαΐου 2014 στο Βύρωνας.gr  "Οι δημόσιοι χώροι αντιμετωπίστηκαν είτε ως πηγή εσόδων είτε ως εργαλεία εξυπηρέτησης «ημετέρων»"- γιατί, η πρώτη παράγραφος του δημοσιεύματός μας, που προφανώς δεν έγινε κατανοητή, εξέφραζε απορία με μια δόση ειρωνείας, κάτι σαν σχήμα λόγου που στόχευε στον εντυπωσιασμό του δέκτη, επειδή δεν βρισκόμαστε δα και μπροστά στην εξόρυξη υδρογονανθράκων ή την επένδυση στο Ελληνικό ή έστω στην ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, και άρα δεν αποτελούσε προσωπική κατηγορία.

Εάν επρόκειτο να κατηγορήσουμε τον οποιοδήποτε θα το κάναμε απερίφραστα και με στοιχεία, όπως το έχουμε κάνει σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν!
Για συκοφάντες λοιπόν, Αυτοί, ας ψάξουν αλλού.
 
Εάν πάλι θέλουν να μας αντιμετωπίσουν όπως η ιδεοληψία τους προστάζει, Τιμή μας θα είναι!  Όμως δεν θα μας φιμώσουν με εκφοβισμούς!
 
Υπογραφή για την αντιμετώπιση
Νικόλαος Δ. Βούρτσης

Διαβάστε παρακάτω το δημοσίευμά μας και την απάντηση του Δήμου:
"Η διοίκηση Άκη Κατωπόδη στο Βύρωνα "παίζει με τη φωτιά"... αφήνοντας τον Υμηττό στην τύχη του"
(Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019)

Απάντηση του Δήμου Βύρωνα σε δημοσίευμα ιστοσελίδας
καθώς και την 1η μας Ανταπάντηση μέσω του λογαριασμού του facebook:
"Θα προτιμούσαμε από τον Δήμο να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα εάν υπάρχει αδειοδότηση για την τοποθέτηση κυψελών μελισσοσμηνών στη περιοχή του Αγ. Γεωργίου στον Καρέα. Και εάν όχι, να πράξει εκείνος τις δέουσες ενέργειες και όχι οι πολίτες που αγωνιούν.
-Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση, η εκάστοτε διοίκηση του Δήμου δεν θα κινητοποιηθεί ποτέ, ακόμη και στην περίπτωση εκείνη –όπως η συγκεκριμένη- που ενδέχεται να μην τηρούνται οι οδηγίες του Δασαρχείου, γιατί τα επίσημα έγγραφα απλώς της κοινοποιούνται και δεν απευθύνονται για δέουσες ενέργειες.
-Αυτά τα σχετικά προγράμματα για την μείωση της καύσιμης ύλης δεν είδαμε στην περιοχή, που επαναλαμβάνουμε είναι μια βραδυφλεγής βόμβα! Και οι κάποιοι που βλέπουν τα κρίσιμα συστατικά του οικοσυστήματος, αντί να διαβάσουν το «συνθέτουν», ας ξεκολλήσουν από την καρέκλα και ας επισκεφτούν την τοποθεσία. Ίσως αλλάξουν γνώμη.
-Ο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Βύρωνα που δεν έχει δικαιοδοσία παρέμβασης στο δάσος, μήπως έθεσε τους προβληματισμούς αυτούς προς την Δασική Υπηρεσία, η οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, είναι αρμόδια για την διαχείριση και την προστασία του Δάσους; Στην Ελλάδα ζούμε και συνηθίζονται οι αμέλειες των αρμοδίων Υπηρεσιών!
-Τέλος, διερωτώμεθα, από πότε τα ερωτήματα ενός δημοσιεύματος που συνοδεύονται από ερωτηματικό γίνονται κατηγορία;
Ξεχνάμε την ουσία, που είναι ότι, τα μελίσσια με αδειοδότηση ή μη, δεν τηρούν τις οδηγίες του Δασαρχείου και ότι ο χώρος βρίθει καύσιμης ύλης!****
Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να μισιόμαστε!"


****Φωτογραφία της Τρίτης 23 Ιουλίου 2019, στην περιοχή Αγ. Γεώργιος Καρέα, ώρα 4.55 μ.μ.

Παραθέτουμε και μερικές φωτογραφίες ακόμη που αφορούν την πυρκαγιά του Ιουλίου 2015, από τον σύνδεσμο




   
Για την περιοχή αυτή μιλάμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου