Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Τα αποτελέσματα του Υγειονομικού Ελέγχου στις πλατείες Β. Μαρτάκη και Δ. Βαρουτίδη

Ύστερα από καταγγελία, αρμόδιοι Υγειονολόγοι-Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής μετέβησαν στις 31 Ιουλίου 2019 για αυτοψία στις πλατείες Δημήτρη Βαρουτίδη και Ευάγγελου Μαρτάκη στο Δήμο Βύρωνα και διαπίστωσαν τα εξής:

Α. Στην πλατεία Ευάγγελου Μαρτάκη, υπήρχε μεγάλος αριθμός περιστεριών και ικανή ποσότητα από περιττώματα περιστεριών σε όλη την έκταση της πλατείας. 


Β. Στην πλατεία Δ. Βαρουτίδη, βρέθηκε μικρή ποσότητα απορριμμάτων εκτός των κάδων απορριμμάτων και ικανή ποσότητα από περιττώματα περιστεριών στα παγκάκια και στην Παιδική Χαρά. 


Επειδή οι ανωτέρω περιγραφόμενες καταστάσεις αποτελούν ανθυγιεινή εστία εις βάρος της υγείας των επισκεπτών των πλατειών και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα ενώ ταυτόχρονα συνιστούν  υποβάθμιση του περιβάλλοντος, οι αρμόδιοι Υγειονολόγοι – Επόπτες ζητούν από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου
  • το συνεχή καθαρισμό των χώρων αυτών
  • τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποφυγή προσέλκυσης των περιστεριών
  • και εφαρμογή συστηματικής απεντόμωσης.  


Υπενθυμίζουμε ότι, για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Β. Μαρτάκη γράψαμε την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, το άρθρο: "Ο ανακαινισμένος περιστερώνας της πλατείας Μαρτάκη", δείτε εδώ:


ενώ για την κατάσταση στην πλατεία Δ. Βαρουτίδη, την  Τρίτη, 21 Μαΐου 2019, το άρθρο: "Βρώμα και δυσωδία" (κυριολεκτικά και μεταφορικά)", δείτε εδώ:


 
Ενάργεια
 Αύγουστος 2019
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου