Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Όταν τραυματιστεί ή σκοτωθεί κάποιος από τις παγίδες θανάτου, μετά θα είναι πολύ αργά…

Όταν τραυματιστεί ή σκοτωθεί κάποιος από τις παγίδες θανάτου, μετά θα είναι πολύ αργά…
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τη διασταύρωση της οδού Αδ. Κοραή με την οδό Αρύββου, και αποτυπώνουν την κακήν κακώς αποκατάσταση του οδοστρώματος μετά το πέρασμα των οπτικών ινών, σε ένα δρόμο που ασφαλτοστρώθηκε το 2018, και μόλις 6 μήνες μετά το άρθρο μας "Τσάμπα γίνονται οι ανασφαλτώσεις", της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου 2019, όπου προφητικά για το ίδιο δρόμο γράφαμε κατά λέξη:
 



"Παράδειγμα: Δεν πέρασε ένας χρόνος από την ανασφάλτωση τμήματος της οδού Αδ. Κοραή, και τώρα ο δρόμος "χαρακώθηκε" για να περάσουν οπτικές ίνες. Γνωρίζουμε βέβαια ότι, η αποκατάσταση θα γίνει, κακήν κακώς, με ένα απλό μπάλωμα πίσσας, το οποίο σε λίγο χρονικό διάστημα θα φύγει (αφήστε που οι λωρίδες των οπτικών ινών καταλήγουν σε παγίδες ατυχημάτων για όσους χρησιμοποιούν μηχανές και δίκυκλα), οπότε πολύ γρήγορα θα ακολουθήσει η διάβρωση και η φθορά του υπολοίπου προσφάτως ανασφαλτωμένου οδοστρώματος", δείτε εδώ:



Για το λόγο αυτό, δηλαδή, για την κακότεχνη αποκατάσταση των οδοστρωμάτων της πόλη μας από τρίτους που εκτελούν εργασίες, είχαμε υποβάλει στις 27 Φεβρουαρίου 2019 την με Αριθ. Πρωτ: 5706/27-02/2019 ερώτηση προς τον Δήμαρχο, δείτε εδώ η οποία όμως δεν απαντήθηκε ποτέ, παρότι, με βάση το δίκαιο της χώρας μας, η υποβολή αιτήματος σε μια δημόσια υπηρεσία, ενεργοποιεί το δικαίωμα στον αιτούμενο να τύχει έγγραφης απάντησης έγκαιρα και εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 50 ημερών.
 
Έληξε και αυτή η προθεσμία!

Δεν απαντήθηκε όμως ούτε και το αίτημα του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο αποταθήκαμε, και ο οποίος στο με Αρ. Πρωτ: 261604/31-05-2019 έγγραφό του ανέφερε ότι, η Διοίκηση του Δήμου έπρεπε να μας απαντήσει αιτιολογημένα και να του κοινοποιηθεί η σχετική επιστολή απάντησης. Παρήλθε και αυτή η προθεσμία...    


Ύστερα, όταν μιλάμε και γράφουμε για ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ, γινόμαστε "κακοπροαίρετοι"!

Δικό τους είναι όλο το φταίξιμο! Γιατί όπως αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) η έγγραφη απάντηση της διοίκησης στα γραπτά αιτήματα που υποβάλουν οι πολίτες προς αυτή, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αποδεικνύει έμπρακτα τον οφειλόμενο σεβασμό που οφείλει η διοίκηση προς την αρχή της νομιμότητας, συνιστά εκπλήρωση για τους πολίτες του σχετικού συνταγματικού τους δικαιώματος, αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο ορθής διοικητικής συμπεριφοράς και ενισχύει καθοριστικά την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών. Αλλά για τις εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου Βύρωνα αυτά είναι "ψιλά γράμματα"!

Επανερχόμενοι στο θέμα μας, με δύο λόγια, εάν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αδυνατεί να επιβλέπει την σωστή αποκατάσταση των οδοστρωμάτων από τις εργασίες τρίτων, ας το δηλώσει πάραυτα! Και οι δημοτικές παρατάξεις, που ψηφίζονται από τους πολίτες, των οποίων τα χρήματα διασπαθίζονται διαρκώς σε ασφαλτοστρώσεις, ας φέρουν επιτέλους το θέμα προς συζήτηση -όχι για κουβεντούλα να γίνεται- στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την άμεση λήψη μέτρων! 
Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα (απευκταίο) θα είναι πολύ αργά...    


ΥΓ: Στην με Αριθ. Πρωτ: 5706/27-02/2019 ερώτηση για την κακότεχνη αποκατάσταση των οδοστρωμάτων από τρίτους υπήρχε ερώτηση και (2 σε 1) για το πόρισμα Πραγματογνωμοσύνης για τη διερεύνηση ύπαρξης κακοτεχνιών ή μη, στους πλακόστρωτους δρόμους Βρυούλων, Παν. Τσαλδάρη, Αρύββου, Νεοπτολέμου, η οποία ως γνωστόν είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017.
Λέτε γι' αυτό αποφεύγουν ν' απαντήσουν;

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου