Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ-ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Βύρωνα ως απάντηση στο δημοσίευμά μας, της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2019, που είχε τίτλο "ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ: 3. Εγκαταλελειμμένες Υπηρεσίες..." και το οποίο σε κάποιο σημείο ανέφερε: "... αφού ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κα Δημητρίου ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΑΜΕΣΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, και ας φροντίσει η διοίκηση ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Ο,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ώστε να λειτουργεί η διαδικασία όπως πρέπει!" Δείτε ΕΔΩ:


Βέβαια ο Δήμος (η Διοίκηση) αποφεύγει να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, όπως μας τα είχαν παρουσιάσει, η αρμόδια για την αποκομιδή εγκαταλελειμμένων Υπηρεσία, αποφεύγει επίσης να μας πει εάν τελικά αυτά επιλύθηκαν ή εξακολουθούν να υφίστανται, και απλά κάνει λόγο για σχέδιο, μεθοδικότητα και στόχους.
 
Απάντηση του Δήμου Βύρωνα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους


Η Δημοτική Αρχή απαντώντας σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου και αναφορές πολιτών για καθυστερήσεις στην  απομάκρυνση και αποκομιδή εγκαταλελειμμένων μοτοσικλετών και οχημάτων, ενημερώνει τους συνδημότες μας, τα εξής:
  • 12 μοτοσικλέτες έχουν ήδη αποσυρθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ).
  •  Άλλα 17 δίκυκλα απομακρύνθηκαν από τις γειτονιές και βρίσκονται σε προσωρινό χώρο φύλαξης μέχρι την ολοκλήρωση της νόμιμης διαδικασίας.
  •  Μέχρι το τέλος του έτους θα απομακρυνθούν ακόμα 45 μοτοσικλέτες, οι 20 από τις οποίες μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2019.
  • Σε 418 μοτοσικλέτες έχει γίνει καταγραφή και επικόλληση ειδοποιήσεων για την ενημέρωση των ιδιοκτητών τους.
Απομάκρυνση ΙΧ & Φορτηγών

Σε ό,τι δε, αφορά τη συνολική προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Δημοτική Αρχή στον τομέα της απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τις 15 Ιανουαρίου 2016 που επανεκκινήθηκε η διαδικασία (σε εφαρμογή του Π.Δ. 116/2004) πληροφορούμε τους κατοίκους της πόλης μας ότι μέχρι σήμερα έχουμε περισυλλέξει από τις γειτονιές του Βύρωνα, συνολικά:
  • 329 εγκαταλελειμμένα επιβατικά & φορτηγά οχήματα (291 επιβατικά & 38 φορτηγά). Από αυτά, 294 έχουν καταστραφεί και 35 επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες τους. 
  • Το ίδιο διάστημα έγιναν, 1.260 καταγραφές- επικολλήσεις ειδοποιήσεων, ενώ 32 επιβατικά και φορτηγά οχήματα, προβλέπεται να αποσυρθούν μέχρι το τέλος του 2019.
Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα προχωρά με σχέδιο και μεθοδικότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που οξύνθηκε ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα. Ο στόχος είναι να απομακρυνθούν άμεσα από τις γειτονιές τα οχήματα που αποτελούν εστία ρύπανσης για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Παράλληλα δε, με την απομάκρυνσή τους αυξάνονται οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, που είναι απαραίτητες για τους πολίτες.

Αναδημοσίευση της ανακοίνωσης του Δήμου από εδώ:
https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9135

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου