Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Δήλωση του Αντιδημάρχου Τ/Υ από τον Σεπτέμβριο του 2015: "Έχουμε τη βούληση να κατεδαφιστούν. Θέλουμε να κατεδαφιστούν!"

"Αν ξέρατε πόσο θλιβεροί είστε, πόσο αξιοθρήνητοι, πόσο φριχτό κι αβάσταχτο είναι να ζει κανείς ανάμεσά σας".
Την φράση αυτή, από το θεατρικό έργο "Μικροαστοί" του Ρώσου συγγραφέα Μαξίμ Γκόργκι, την είχαμε χρησιμοποιήσει τον Απρίλιο του 2019 στο άρθρο μας: "Τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα δεν εμπορεύονται!" και την είχαμε αφιερώσει στους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Βύρωνα, δείτε εδώ.

Και την επαναλαμβάνουμε, με πλήρη επίγνωση των όσων γράφουμε! Γιατί βαρεθήκαμε τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής, βαρεθήκαμε και την ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΛΗΘΗ των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων. Και εννοούμε εκείνους που ήταν δημοτικοί σύμβουλοι την περίοδο 2014-2019, αλλά κυρίως εκείνους τους λίγους που ήταν δημοτικοί σύμβουλοι και την περίοδο 2010-2014. 

Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση-ενημέρωση για τις καταλήψεις Δημόσιων χώρων στην Πόλη μας από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.)». 

Ένα θέμα βασισμένο σε μια "ψευδοεισήγηση", γιατί έτσι βόλευε τη Δημοτική Αρχή, και το οποίο, ύστερα από 65 λεπτά ακατάληπτης διαδικασίας, αποσύρθηκε για να επανέλθει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα 2 ή 3 μηνών ή ή ή ποιος ξέρει πότε!


Και στο μεταξύ, οι Παγκοσμίως πρωτοφανείς εξόφθαλμες αυθαιρεσίες των παρανομούντων -αλλά, άκουσον άκουσον, και διαμαρτυρόμενων και από πάνω- καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος να εξακολουθούν να παραμένουν. Συγχαρητήρια στους δημοτικούς συμβούλους με τα "κολλητηλίκια" τους...

Να θυμίσουμε λοιπόν στους ανειλικρινείς αλλά και στους επιλήσμονες ότι, στις 30 Ιουνίου 2015, τριάντα τρεις (33) πολίτες είχαν καταθέσει, για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 16352 αίτημα με θέμα: «Καταγγελία περί καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών».
Και ήταν ακριβώς αυτό το θέμα που συζητήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή, η καταστρατήγηση των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πεζών, από τις καταλήψεις των δημοσίων-κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρομίων, πλατειών) από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), περίπτερα, αυτοκίνητα, μηχανάκια, πραμάτειες κλπ.

Δεν ειπώθηκε ποτέ από τους πολίτες ότι εναντιώνονται στην επιχειρηματικότητα της πόλης μας. Απλώς επαναδιεκδίκησαν τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα που οι Δημοτικές Παρατάξεις και οι Διοικήσεις του Δήμου τους στέρησαν, οι ίδιες που και σήμερα, εξακολουθούν να τους τα στερούν! (Δείτε την πιο πάνω φωτογραφία και θαυμάστε την αυθαίρετη κατασκευή που επί χρόνια "δεσπόζει" πάνω στην όδευση των τυφλών) 

Και το τι ειπώθηκε, τότε, είναι καταγεγραμμένο στα Πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης. Ο Αντιδήμαρχος Τ/Υ κ. Μ. Καραγιάννης, είχε μιλήσει για ένα "πολύ ωραίο κείμενο", συμφωνούσε σε μεγάλο βαθμό, αλλά επί μια πενταετία έκλεισε τα μάτια.



Προσέξτε όμως μια λεπτομέρεια: 
Τί ισχυριζόταν, τότε, τον Σεπτέμβριο του 2015,  ο κ. Καραγιάννης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, σχετικά με τις αυθαίρετες κατασκευές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που καταστρατηγούσαν τα δικαιώματα των πεζών;


"Εμείς μετά από 4-5 μήνες", αναφέρει ο Αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης στο απόσπασμα που παραθέσαμε, και εννοεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους ως Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014, και άρα, προτού κατατεθεί το αίτημα των πολιτών τον Ιούνιο του 2015, "τους καλέσαμε εγγράφως εδώ και τους είπαμε, θα κατεδαφιστούν. Έχουμε τη βούληση να κατεδαφιστούν, τους το είπαμε: «Κοιτάξτε, σας δίνουμε μία προθεσμία». Δεν τους είπαμε πότε. Θέλουμε να κατεδαφιστούν".

Πράγματι, τότε, το έτος 2015, δεν τους είπαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Άφησαν το πρόβλημα να γιγαντωθεί, ανέχτηκαν την ανομία -πάντα με την σιωπηρή αδράνεια των δημοτικών παρατάξεων-  και εάν δεν είχαν κερδίσει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 "μην είδατε τον Παναή..."

Ήρθε λοιπόν σήμερα η Δημοτική Αρχή -ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-  με άλλοθι καταγγελία που ξεκινά το έτος 2018, και εισηγήθηκε ουσιαστικά, με ένα "ιστορικό ενεργειών και αλληλογραφίας με θέμα την αυθαίρετη και κακή χρήση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Βύρωνα", την κάλυψη της δικής της αβελτηρίας του "ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ ΕΩΣ ΤΗΝ 15/1/2020", που έστειλε τον Δεκέμβριο του 2019 προς 16 καταστηματάρχες ώστε να απομακρύνουν όλες τις αυθαίρετες κατασκευές, ζητώντας από "το Δημοτικό Συμβούλιο, στο δύσκολο αυτό θέμα να συμβάλει θετικά προς αυτή τη κατεύθυνση ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα", που αυτή και οι προηγούμενες διοικήσεις εξέθρεψαν μαζί, όταν, στην πραγματικότητα, δεν κάνει κάτι διαφορετικό από το να υλοποιεί τις προεκλογικές της εξαγγελίες, εκείνες του Μαΐου 2014, αλλά και τις προαναφερόμενες δηλώσεις του Αντιδημάρχου από τον Σεπτέμβριο του 2015!    


Εάν η Δημοτική Αρχή ήταν τίμια στη συμπεριφορά της θα έπρεπε, πριν αποστείλει τον Δεκέμβριο του 2019 το παραπάνω έγγραφο προς τους 16 καταστηματάρχες, πρώτα να συζητήσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ενημερώσει και να συμβουλευθεί, και μετά να πράξει.
Φοβούμενη όμως τώρα, εκ των υστέρων, το πολιτικό κόστος της ενέργειά της αυτής, φρόντισε με την "ψευδοεισήγηση" να "παγιδεύσει" την αντιπολίτευση, τοποθετώντας το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ακριβώς στην καταληκτική ημερομηνία του "Εντέλλεσθε". Και το πέτυχε χάρη στους πρόθυμους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι συνυπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών που επικρατεί για χρόνια στην πόλη μας.    

Τέλος, να αναφέρουμε ότι, Κακώς μας προσκάλεσε στο Δημοτικό Κατάστημα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Πλακίδας , γιατί το θέμα που ήταν να συζητηθεί, δεν ήταν αυτό που ως συλλογικότητα είχαμε καταθέσει τον Απρίλιο του 2019 στο με Αριθ. Πρωτ: 10862 Αίτημα: "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ & Κ.Υ.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Τ.Υ.Δ.Β", αλλά μια παραλλαγή του η οποία βόλευε τη Διοίκηση στον σχεδιασμό της. Εμείς, Δεν θα γίνουμε η δικαιολογία της.

Το αίτημά μας υπήρχε στο άρθρο, "Η υποκρισία, η ψευτιά και η αδιαφορία των δημοθεσοθηρών!", και ανέφερε: "Με αφορμή τις διαπιστώσεις της επιτόπιας αυτοψίας που περιγράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο και εν αναμονή της έγγραφης απάντησης-Έκθεσης του Γραφείου Γενικής Αστυνόμευσης του Α.Τ. Βύρωνα, στο πλαίσιο του ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ για τα δικαιώματα των πεζών,
σήμερα, 19 Απριλίου 2019,
ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ [έλαβε Αριθ. Πρωτ: 10862/23-4-2019] από τον δήμαρχο Άκη Κατωπόδη,
α) την εντός ενός μηνός απελευθέρωση όλων των κοινοχρήστων χώρων από τις αυθαίρετες καταλήψεις των περιπτέρων του Βύρωνα και
β) την ΑΠΟΠΟΜΠΗ  του Αντιδημάρχου Τ.Υ.Δ.Β. για την ΨΕΥΔΗ έγγραφη απάντησή του ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετες καταλήψεις από Κ.Υ.Ε και περίπτερα.
Ζητήσαμε επίσης
α) την εκ νέου –μετά το 2015- συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον μήνα Ιούνιο (του 2019) του θέματος της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών και
β) τη σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα τις πλατείες του δήμου, και
γ) την έγγραφη ενημέρωσή μας βάσει του Άρθρου 10, παρ.1 &3 του Συντάγματος της Ελλάδας. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:
   

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου