Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Η υποκρισία, η ψευτιά και η αδιαφορία των δημοθεσοθηρών!



5 Μαΐου 2014 ο υποψήφιος τότε δήμαρχος Άκης Κατωπόδης δηλώνει:
"Όραμά μας είναι μια πόλη όπου θα προστατεύεται ο δημόσιος χώρος και θα μπορείς να την περπατάς και να την χαίρεσαι!"

Απρίλιος 2019, πέντε χρόνια μετά τη δήλωση αυτή, και 45 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, περπατήσαμε λίγο πιο πάνω και λίγο πιο κάτω από το Δημοτικό Κατάστημα Βύρωνα, στις οδούς Καραολή & Δημητρίου και Ταταούλων, αλλά δεν χαρήκαμε ούτε με αυτά που είδαμε, ούτε με αυτά που συναντήσαμε από τις καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων των περιπτέρων που χρόνια τώρα καταγγέλλουμε! Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες δίχως άλλα λόγια:

 


Για το παρακάτω εικονιζόμενο περίπτερο ας ξαναθυμηθούμε τι γράψαμε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στο άρθρο "Μήπως να πληρώνουμε και διόδια για να χρησιμοποιούμε τα πεζοδρόμια;" δείτε εδώ:

{Τι είχε δηλώσει το 2015 για το συγκεκριμένο περίπτερο ο κ. Καραγιάννης;;
Ότι είναι παράνομο, γιατί απαγορεύεται να υπάρχει περίπτερο στην αριστερή πλευρά (ρεύμα ανόδου) της οδού Καραολή & Δημητρίου και ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί απέναντι.
Τί έτος έχουμε τώρα; 2018! Βρίσκεται ακόμη εκεί, στην ίδια θέση! "Τι το λες και δεν το κάνεις, την υπόληψή σου χάνεις!"
Και τί συνέβη με την περιβόητη απαντητική επιστολή, της 4ης Απριλίου 2015, του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα, στην από 10ης Μαρτίου 2015 έγγραφη καταγγελία για παραβάσεις πταισματικού χαρακτήρα, που ανέφερε ότι, και για το συγκεκριμένο περίπτερο "υπεβλήθησαν σχετικές τακτικές μηνύσεις προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές", όταν η κατάσταση, 3 χρόνια μετά, παραμένει ως είχε;}  



Και αποτελεί πρόκληση η ΨΕΥΔΗΣ απάντηση του Αντιδημάρχου Τ.Υ.Δ.Β. τον Δεκέμβριο του 2018 ότι, "...δεν υπάρχει καμία παράνομη ή αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστου χώρου από καταστήματα ή περίπτερα.."
Δείτε, Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, "Και δεν ντρέπονται κιόλας..."




Ας ξαναθυμηθούμε ολόκληρη την δήλωση του Άκη Κατωπόδη στο Βύρωνας gr τον Μάιο του 2014:
Άκης Κατωπόδης
Θεωρούμε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα! Η παρέμβαση του Συμπαραστάτη του Δημότη κ. Σάρολα ήταν πολύ σημαντική αλλά η απερχόμενη δημοτική αρχή και σε αυτό το πρόβλημα δεν έδωσε καμία σημασία. Οι πλατείες της πόλης χαρακτηρίζονται από την απουσία έστω και στοιχειώδους συντήρησης. Οι κανονισμοί λειτουργίας των πλατειών δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Οι δημόσιοι χώροι αντιμετωπίστηκαν είτε ως πηγή εσόδων είτε ως εργαλεία εξυπηρέτησης «ημετέρων».
Άποψή μας είναι ότι πρέπει να φτιαχτεί νέος κανονισμός λειτουργίας των πλατειών λαμβάνοντας υπόψη και τις απόψεις καταστηματαρχών και πολιτών, που να μετατρέπει τις πλατείες σε χώρο συνεύρεσης, κοινωνικοποίησης, παιχνιδιού για τα παιδιά και ορθολογικής επιχειρηματικότητας.
Όραμά μας είναι μια πόλη όπου θα προστατεύεται ο δημόσιος χώρος και θα μπορείς να την περπατάς και να την χαίρεσαι!

Τέτοια υποκρισία... 



Και ζητάνε οι θεσοθήρες αυτοί να εκλεγούν ξανά, με τέτοια υποκρισία, με τέτοια ψευτιά και τέτοια αδιαφορία για τα δικαιώματα των πεζών και των πολιτών!

Υπεύθυνοι όμως για την περιγραφείσα κατάσταση πρέπει να θεωρηθούν και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί ποτέ δεν έκαναν, και εξακολουθούν να μην κάνουν, απολύτως τίποτα! 
"Δεν είμαστε υπεύθυνοι μόνο γι’ αυτό που κάνουμε αλλά και γι’ αυτό που δεν κάνουμε" (Μολιέρος). 


Ο Κυκητής του Βύρωνα


ΠΡΟΣΘΗΚΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Με αφορμή τις διαπιστώσεις της επιτόπιας αυτοψίας που περιγράφονται στο συγκεκριμένο άρθρο και εν αναμονή της έγγραφης απάντησης-Έκθεσης του Γραφείου Γενικής Αστυνόμευσης του Α.Τ. Βύρωνα, στο πλαίσιο του ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ για τα δικαιώματα των πεζών,
σήμερα, 19 Απριλίου 2019, 
ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ [έλαβε Αριθ. Πρωτ: 10862/23-4-2019] από τον δήμαρχο Άκη Κατωπόδη,
α) την εντός ενός μηνός απελευθέρωση όλων των κοινοχρήστων χώρων από τις αυθαίρετες καταλήψεις των περιπτέρων του Βύρωνα και
β) την ΑΠΟΠΟΜΠΗ  του Αντιδημάρχου Τ.Υ.Δ.Β. για την ΨΕΥΔΗ έγγραφη απάντησή του ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετες καταλήψεις από Κ.Υ.Ε και περίπτερα.
Ζητήσαμε επίσης
α) την εκ νέου –μετά το 2015- συζήτηση στο Δ.Σ. τον μήνα Ιούνιο (του 2019) του θέματος της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πεζών και
β) τη σύγκληση της Επιτροπής Διαβούλευσης με θέμα τις πλατείες του δήμου, και
γ) την έγγραφη ενημέρωσή μας βάσει του Άρθρου 10, παρ.1 &3 του Συντάγματος της Ελλάδας.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου