Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Για το σκάνδαλο των ασφαλτοστρώσεων (που κόστισαν 3.789.252,81 ευρώ) θα παρέμβει ο Εισαγγελέας;

"Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου"
Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο 
(Σοφοκλής - Ιχνευταί)


Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-COV-2 της πιο δύσκολης στιγμής για τη χώρα μας από την χρονική περίοδο 1940-1949, αποκαλύφθηκε επιτέλους στο σύνολό του σχεδόν το «έγκλημα» των ασφαλτοστρώσεων της περιόδου 2010-2011, ενός έργου συνολικής δαπάνης 3.789.252,81 ευρώ,  του οποίου οι ευθύνες πλέον αγγίζουν «υψηλά πρόσωπα»! Δεν είναι μόνον η τρανή απόδειξη της Πραγματογνωμοσύνης για την κακοτεχνία στις πλακοστρώσεις των οδών Αρύββου, Νεοπτολέμου, Βρυούλων και Παν. Τσαλδάρη.

  
"Ξεθάφτηκαν οι θαμμένοι σκελετοί": Το ξεδίπλωμα των υπολοίπων ενοχοποιητικών στοιχείων έγινε, τυχαία, με τις πρόσφατες εργασίες ανασφάλτωσης της οδού Ευαγγελικής Σχολής, όπου το φρεζάρισμα του δρόμου αποκάλυψε όχι μόνον τα καλυμμένα φρεάτια, αλλά και το ότι η ασφαλτόστρωση την περίοδο εκείνη πραγματοποιήθηκε δίχως φρεζάρισμα, με στρώσιμο δηλαδή νέας ασφάλτου, πάνω στην παλαιά άσφαλτο! Δείτε τις φωτογραφίες.



«Το συγκεκριμένο έργο είναι μια μεγάλη αμαρτία» είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Ιουλίου 2015, κατά τη συζήτηση του θέματος κατόπιν αιτήματος πολιτών, ο επί κεφαλής, τότε, της Δημοτικής Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση» κ. Σταύρος Τζιορτζιώτης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, το 2010, είχε υποβάλλει και ένσταση στην Περιφέρεια την οποία είχαν συνυπογράψει ο κ. Πάλμος και ο κ. Σταθόπουλος. «Όταν λέγαμε, και το λέμε ακόμα, ότι τα χρήματα και τα έργα δεν γίνονται με βάση τις ανάγκες των δημοτών αλλά με βάση των εργολάβων και με βάση πως το κεφάλαιο θα κερδίσει ακόμα περισσότερα, ερχόμαστε να επιβεβαιωθούμε. Και επιβεβαιωνόμαστε. Μπορεί να είμαστε υπερβολικοί κάποια στιγμή; Είμαστε υπερβολικοί, ναι είμαστε. Μέσα στην υπερβολή μας όμως υπάρχει και η αλήθεια. Και την αλήθεια αυτή δεν μπορεί να την διαψεύσει κανένας. Τα φρεάτια σκεπάστηκαν. Σκεφτείτε μια Τεχνική Υπηρεσία, που δεν είναι ότι δεν γνωρίζει, όταν ανεβαίνει ο δρόμος 10 εκατοστά, ότι θα έχει πρόβλημα στο φρεάτιο» συμπλήρωνε στην ομιλία του ο κ. Τζιορτζιώτης.

Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Δημήτριος Σουλιώτης (υπεύθυνος του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα) λαμβάνοντας το λόγο δήλωνε: «… είναι τέτοια η κλοπή που έγινε, είναι τέτοια η απάτη των περίφημων εργολάβων που πραγματικά η σημερινή Δημοτική Αρχή (Γρηγόρη Κατωπόδη), στην οποία θα ήθελα να υπογραμμίσει ότι έχει τις ευθύνες με την εξής έννοια: Αυτό το σκάνδαλο, αυτό το έργο, αυτή η ληστεία που έχει γίνει δεν μπορεί να μείνει έτσι. Και θα έπρεπε πραγματικά, και θεωρώ πολλούς από τους Δημοτικούς Συμβούλους και άλλους παράγοντες του Δημοτικού Συμβουλίου αρκετά ευαίσθητους στο να προστατεύσουν το λαϊκό μόχθο και να μη συνεχίζεται το γνωστό καθεστώς που 40 χρόνια έβαλε τη χώρα μέσα σ’ αυτή την καταστροφή, αυτή τη ληστεία, τη συναλλαγή, τη διαφθορά (Αποσπάσματα από τα Πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 22ας Ιουλίου 2015).  

Μετά την αποκάλυψη των στοιχείων του σκανδάλου το θέμα, πράγματι, δεν μπορεί να μείνει έτσι. Άλλωστε ξεπερνά τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας, με σημαία διερεύνησης της υπόθεσης το νομιμοφανές έγγραφο του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου δαπάνης 3.789.252,81 ευρώ, το οποίο, έφερε τον τίτλο "Επιφανειακή Διευθέτηση ομβρίων υδάτων - Αποκατάσταση βατότητας πεζοδρομίων για χρήση από Αμεα", και το οποίο στην παράγραφο 14, ανέφερε: «14. Στις 12-7-2012 (αρ. πρωτ. ΣΕΕΔΔ/Φ.1Δ/6967/211/Α/2012) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ, σύμφωνα με την οποία δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα στο έργο, ούτε ποσοτικά, ούτε ποιοτικά».



Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός Πως η επιτροπή ΔΕΝ ΕΙΔΕ τα 300-500 φρεάτια που η ανάδοχος εταιρεία ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε. ισοπέδωσε, σκέπασε ή κυριολεκτικά καταβύθισε, και έκρινε ότι οι εργασίες ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στις σχετικές προδιαγραφές και υπέγραψε για την παραλαβή του έργου.
Επειδή μία μόνον εξήγηση υπάρχει! Άσφαλτος πάνω στην άσφαλτο δίχως φρεζάρισμα…

Και Πως έγινε ποιοτικός έλεγχος ενός έργου οδοποιίας από μιαν αναρμόδια υπηρεσία;
Στο ερώτημα: "γιατί υπήρξε εμπλοκή του ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ Σ.Ε.Δ.Ε;" το οποίο τέθηκε κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2016, δεν υπήρξε καμία απάντηση από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.


Τα είχαμε γράψει και στο άρθρο "Extra! Extra! Read all about it .. / Η Αποκάλυψη ενός σκανδάλου" (Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018), δείτε https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/04/extra-extra-read-all-about-it.html


Οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη! Όχι στα λόγια, στην πράξη!
Είναι αδιανόητο εκείνοι που έχουν την ευθύνη να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Η ατιμωρησία δεν μπορεί να είναι ο κανόνας.
Οφείλουν να πληρώσουν, ανεξάρτητα από τη θέση τους, από το σε ποια πολιτική παράταξη ανήκουν και ανεξάρτητα από το όνομά της. Μέσα από τη διερεύνηση της υπόθεσης και τις Αστικές ή ποινικές διαδικασίες θα πρέπει να προσαφθούν κατηγορίες σε όσους ενέχονται στο σκάνδαλο αυτό και να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη:
"Απατεώνες της ασφάλτου" (Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011)
http://vironas-news.blogspot.com/2011/02/blog-post_20.html

"ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ - ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ" https://dimokratiki-enotita-virona.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html

Φωτογραφικό υλικό από "Βύρωνας και τριγύρω" και Google.


21 Μαρτίου 2020

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου