Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Η ανικανότητα και η αδιαφορία του Δημάρχου Βύρωνα διαιωνίζει τα προβλήματα

«Είμαι καθηγητής. Αυτό σημαίνει ότι, έξω από την τάξη, δεν είμαι άξιος για τίποτα» είχε πει ο Γάλλος συγγραφέας & σκηνοθέτης Marcel Pagnol (1895-1974)

Φέρει ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης; Ασφαλώς!
Αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος!

Και την άποψή μας αυτή την τεκμηριώνουμε ευθύς αμέσως με τα Α & Β:

Α) Όταν, στις 21 Νοεμβρίου 2019, κατόπιν προσκλήσεων πολιτών, διενήργησε αυτοψία κατά μήκος της οδού Ν. Νικηφορίδη για τα προβλήματα της περιοχής, είπε επί λέξει, για αυτά που θα αναφερθούν παρακάτω, στο επιτελείο-κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου: «Αύριο, Να …», «Να» είπε, όχι ΘΑ !

Και ποια ήταν τα αιτήματα των πολιτών που ενέπιπταν στην κατηγορία του «Αύριο Να…» και τα οποία υπήρχαν και στην με αριθμ. Πρωτ.: 22596/17-09-2019 Αίτηση για συζήτησή των στο Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που τελικά έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2019;

1. Η άμεση αποξήλωση της παράνομης διαφημιστικής πινακίδας τύπου Γάμμα που παραμένει στη θέση της, ενώ το κατάστημα με την επωνυμία «Nails! Up» της οδού Ν. Νικηφορίδη, μεταξύ των αριθμών 16-18 και Νικηφορίδη αρ. 20., έχει κλείσει εδώ και χρόνια, από το 2010! Και για την οποία πινακίδα είχε κατατεθεί Αίτημα για αποξήλωσή της προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με Αριθμό  Πρωτοκόλλου: 21713 από τις 26 Ιουλίου 2011 !!!! Δείτε στο τέλος του κειμένου την, από 4 Αυγούστου 2011, απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας...

  
Και

2. Η άμεση αποξήλωση του ξύλινου στύλου που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Νικηφορίδη, στο ύψος του αριθμού 10.


«Πέρασαν πάνω από 10 χρόνια από τότε που ζητήθηκε  η απομάκρυνσή του, όπως πέρασαν και οι διοικήσεις του Βύρωνα από κει, και παρότι κάθε φορά ενημερώνονταν, δεν έπραξαν ποτέ κάτι», γράφαμε στο άρθρο μας «21.11.2019 Δίχως φανφάρες "ξενάγηση" της Διοίκησης στα προβλήματα της οδού Νίκου Νικηφορίδη» την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019. Δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/12/21112019.html

Τέσσερις (4) μήνες μετά, η κατάσταση παραμένει ως είχε. Δεν έγινε καμία ενέργεια αποξήλωσής των και Φέρει αποκλειστικά την ευθύνη γι’ αυτό ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης.
Όφειλε να ενδιαφερθεί για την εκτέλεση της ουσιαστικά εντολής του «Αύριο Να»
Όφειλε να ξαναπεράσει από την οδό Νικηφορίδη, όταν μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου 2019, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχαήλ Καραγιάννης «Τόνισε ότι θα αφαιρεθούν δύο ξεχασμένες διαφημιστικές πινακίδες» όπως αναφέρει και σε άρθρο της για το υπόμνημα των πολιτών η τοπική εφημερίδα «Επικοινωνία», τον Δεκέμβριο του 2019 (Αριθμός Φύλλου 61).


Β) Φέρει αποκλειστικά την ευθύνη ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης για την επιλογή των συνεργατών του, στους οποίους βασίζεται για την υλοποίηση των σχεδίων και του οράματός του για την πόλη μας, αλλά και για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου.
«Αύριο Να» ήταν και η εντολή για το «μπάλωμα» του μικρού τμήματος της οδού Τιμοθέου, από Αρήτης έως Ν. Νικηφορίδη και ούτε αυτό έγινε. Και ας το ανέφερε το πρόβλημα και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» κ. Ηλίας Βαλμάς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2020 !



Με αυτό το «Αύριο, Να …», τέσσερις μήνες μετά, Χάθηκε και το ελάχιστο ίχνος αξιοπιστίας… και συνέπειας!

Σε άλλες εποχές και σε άλλες χώρες, με άλλα έθιμα, η πινακίδα τύπου Γάμμα θα χρησίμευε για κρέμασμα, και ο ξύλινος πάσσαλος του ΟΤΕ για ανασκολοπισμό (εκ του σκόλοψ=πάσσαλος) κοινώς παλούκωμα. Όμως, στο πολιτισμένο σήμερα, και ειδικά στη χώρα αυτή, οι πολίτες διαμαρτύρονται, φωνάζουν, βρίζουν, αλλά είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την όποια αλλαγή ή απαλλαγή από την Δημοκρατική επιλογή των εκάστοτε... κοψοχέρηδων, ενίοτε και των ιδίων!


Εικόνα, αναπαράσταση ανασκολοπισμού σε νεο-ασσυριακό ανάγλυφο της εποχής του Σενναχειρείμ (από Βικιπαίδεια)
 



28 Μαρτίου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου