Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

"Έτσι να είστε και σεις, πάντα άχρηστοι για να μην σας πειράζει κανείς" Λάο Τσέ

Τα παραλειπόμενα μιας συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο

α) Καθ’ ην στιγμήν συζητείτο στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Μαρτίου 2020 το θέμα, «Αίτημα Πολιτών Βύρωνα για συζήτηση του θέματος:{Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.) αναφορικά με κακοτεχνίες οδοστρωμάτων στο Δήμο Βύρωνα της εργολαβίας χρονικής περιόδου 2010-2011}», ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος των πολιτών από κάποιον, «εκτός τόπου και χρόνου» απαθή παρευρισκόμενο, δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το εάν γνωρίζει πόσο μπορεί να κοστίζει η τοποθέτηση ενός αγάλματος στην οδό Ν. Νικηφορίδη… 

Έλεος! Και όταν έλαβε την απάντηση που άρμοζε στην περίπτωση και όχι εκείνη που περίμενε, "χάθηκε" ξανά στην αναζήτηση ενδιαφέροντος στο κινητό του!


β) Η ψήφιση της πρότασης του Δημάρχου (περί ερώτησης στο Νομικό Τμήμα του Δήμου για το εάν υπάρχουν ευθύνες που προκύπτουν μέσα από την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης) προήλθε από το σκορποχώρι των δημοτικών συμβούλων της μείζονος Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α και Β, που ήδη, από το 2ο θέμα, είχαν διασκορπιστεί στους διαδρόμους του Δημοτικού Καταστήματος, φτιάχνοντας πηγαδάκια, και αδιαφορώντας για το τι συζητείτο στην αίθουσα.
Και την κρίσιμη στιγμή της ψηφοφορίας αντήχησαν οι κραυγές αγωνίας: «Ε! ψηφίζουμε! Ελάτε...», για να αρχίσει η σταδιακή καταμέτρηση των "απαθών παρευρισκομένων" δημοτικών συμβούλων που ούτε καν είχαν ακούσει την πρόταση που θα ψηφιζόταν. Ψήφισαν όμως,  τοις κείνων  (των επικεφαλής των Παρατάξεών τους ) ρήμασι πειθόμενοι! 
Και έγιναν, 9…, 12…, 14…, 16…, κάπου εδώ ακούστηκε και από μία δημοτικό σύμβουλο «και εγώ, και εγώ, ψηφίζω και με τα δυο χέρια», για να καταλήξουμε στο τελικό 19 ψήφοι υπέρ της πρότασης του Δημάρχου, και 13 ψήφοι υπέρ της πρότασης της επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα Δικηγόρου κας Σάρολα Βασιλικής, που έκανε λόγο για άμεση επίρριψη ευθυνών με βάση τον Αστικό  Κώδικα.

Κάποτε ο Λάο Τσε (Κινέζος φιλόσοφος - 4ος π.Χ.) ρώτησε τους υλοτόμους γιατί δεν κόβουν και τα στραβά δέντρα; «Επειδή είναι άχρηστα» του απάντησαν, και τότε ο σοφός δάσκαλος τους είπε «έτσι να είστε και εσείς… πάντα άχρηστοι για να μη σας πειράζει κανείς».

Θα θυμίσουμε ποια ήταν η 1η από μερικές ερωτήσεις που τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου 2019, είχαμε στείλει με ηλεκτρονικό μήνυμα σε ορισμένους από τους θεωρούμενους μη σπεδισμένους σε πολιτικές παρατάξεις υποψήφιους τότε δημάρχους, οι οποίοι όμως τελικά δεν απάντησαν, παρόλα αυτά εμείς τις είχαμε αναρτήσει ως άρθρο την  Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 και με τίτλο: "ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ"... μάλλον δεν τόλμησαν!" // Δείτε:
https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/05/blog-post_77.html 
Ερώτηση 1η:
"Τα τελευταία χρόνια -στη χώρα μας-τα ψηφοδέλτια των δημοτικών παρατάξεων κατακλύζονται είτε από διάσημους, λόγω τηλεοπτικής προβολής, είτε από μωροφιλόδοξους των selfies και των δημοσίων σχέσεων, οι οποίοι ψηφισμένοι λόγω αυτής της αναγνωρισιμότητάς τους καταλήγουν σε δημοτικούς συμβούλους που αφενός μεν εμφανίζονται αραιά και που στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφετέρου δε παραμένουν απαθείς-γλάστρες στις συνεδριάσεις του και αδρανείς καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Αφού μας πείτε τη γνώμη σας για το θέμα αυτό, μιλήστε μας για τη στελέχωση του δικού σας συνδυασμού. Θεωρείτε ότι τα στελέχη είναι ικανά να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες ενός δήμου με πολλά και σοβαρά προβλήματα;"

Και είχαμε θέσει 1η την ερώτηση αυτή, γιατί θεωρούμε σημαντικό το ποιοι παρευρίσκονται ως δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί καλώς ή κακώς από εκεί ξεκινάνε όλα «Αρχή το ήμισυ του παντός».   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου