Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Δήμαρχε, τις ανένταχτες φωνές που διατείνεστε ότι τις διεκδικείτε, οφείλετε, τουλάχιστον, να τις ακούτε!

Θα ξεκινήσουμε τα σημερινά «σχολιανά» μας με μια ιστορία λίγο πολύ γνωστή που έχει το δικό της ηθικό δίδαγμα: «Το Σπουργίτι».
«Κάποτε ένα σπουργίτι, ζηλεύοντας τα χελιδόνια, αποφασίζει να αποδημήσει κι αυτό. Μετά από λίγο, όμως, μην αντέχοντας το τσουχτερό κρύο, πέφτει κάτω παγωμένο.
Εκείνη την ώρα περνάει μια αγελάδα και χέζει επάνω του. Παρά το αηδιαστικό συναίσθημα, η ζέστη από τα σκατά της αγελάδας κάνει το σπουργιτάκι να συνέλθει. Από τη χαρά του που τη γλύτωσε, αρχίζει το τραγούδι. Λίγο πιο πέρα καθόταν μια γάτα, που ακούγοντας το τραγούδι του, τρέχει, το πιάνει, το καθαρίζει και το τρώει».
Ποιο το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας αυτής;
Αυτός που σε βάζει στα σκατά, δεν είναι αναγκαστικά εχθρός σου... Και αυτός που σε βγάζει από τα σκατά, δεν είναι αναγκαστικά φίλος σου...!
«Το Σπουργίτι - Μία Ιστορία Με Ηθικό Δίδαγμα», από ΕΔΩ!

 
ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
1ο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Χάρη στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε την περασμένη βδομάδα ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» κ. Ηλίας Βαλμάς πληροφορηθήκαμε όλοι ότι έπεσε η περίφραξη στα γήπεδα της Εργάνης!


Αμέσως η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» δημοσίευσε το άρθρο: «Έπεσε η περίφραξη στα γήπεδα της Εργάνης - Είχαμε προειδοποιήσει πριν ένα χρόνο», δείτε εδώ:
το οποίο περιελάμβανε και αυτά που ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ είχαν γραφτεί ακριβώς ένα χρόνο πριν. Διαβάστε τι είχαν γράψει, τότε, στις 18 Απριλίου 2019:
«Την περίφραξη που είναι έτοιμη να καταρρεύσει δεν την είδε κανείς; και μην πει κανείς ότι έγινε τώρα, η σκουριά μαρτυράει τουλάχιστον 10-15 χρόνια έλλειψη συντήρησης. Αν η περίφραξη πέσει, πράγμα που έτσι όπως έχει γίνει είναι σίγουρο...»
Δείτε το άρθρο του Απριλίου 2019 «Η κατεστραμμένη περίφραξη στα γήπεδα της Εργάνης» εδώ:


2ο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Ήταν Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 όταν ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ γράφαμε στο άρθρο μας «ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΤΑΚΗ - Υπό κατάρρευση τα τοιχία, απογοητευτική η εικόνα της πλατείας»: «Τα τοιχία που συγκρατούν τα χώματα, περιμετρικά της πλατείας, είναι υπό κατάρρευση... Εάν γκρεμιστούν τα τοιχία, θα είναι αργά». Δείτε το άρθρο εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2016/07/blog-post.html




Δεν πέρασαν 5 μήνες και τα τοιχία της πλατείας Μαρτάκη κατέρρευσαν με την πρώτη καταρρακτώδη βροχή! Και όμως, για την κατάσταση των τοιχίων της πλατείας είχαν ενημερωθεί... ΚΑΙ με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) ΣΤΙΣ 27 ΜΑΙΟΥ 2016 ! Αλλά, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ !
Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016, δημοσιεύσαμε το άρθρο «ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΤΟΙΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΤΑΚΗ ΒΥΡΩΝΑ», δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2016/12/blog-post.html


 
Και στα δύο αυτά περιστατικά έρχεται η Τεχνική Υπηρεσία, η Διοίκηση, να αποκαταστήσει τις ζημιές εκ των υστέρων, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πράξει πριν, όταν προειδοποιήθηκε, αυτά που έπραξε μετά! Αυτό βροντοφωνάζουμε! Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, πολλά χρόνια τώρα... και αυτό οφείλεται στην έλλειψη σύνεσης, αν όχι ικανότητας!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες τέτοια περιστατικά, όμως θα γράψουμε μόνον ένα ακόμη, που αποδεικνύει ότι, αυτό που τώρα με την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 αναγκάζεται η Διοίκηση να πράττει, δηλαδή, τον συχνό καθαρισμό των πλατειών, θα μπορούσε να το κάνει και δίχως την φράση του Σιμωνίδη: «ἀνάγκᾳ δ᾿ οὐδὲ θεοὶ μάχονται» που μεταφράζεται ως εξής: "Στην ανάγκη ακόμα και οι θεοί υποχωρούν".
Εκεί θα φαινόταν ο σεβασμός προς τους πολίτες (κατοίκους ή επισκέπτες) και όχι με τα δημοσιεύματα αυταρέσκειας και προβολής αναγκαστικού έργου εν μέσω και λόγω πανδημίας!

Για παράδειγμα, που ήταν τόσο καιρό ο ΣΥΧΝΟΣ καθαρισμός των πλατειών ακόμη και όταν τους κοινοποιήθηκαν «Τα αποτελέσματα του Υγειονομικού Ελέγχου στις πλατείες Β. Μαρτάκη και Δ. Βαρουτίδη*»; Δείτε το άρθρο: https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/08/blog-post_11.html


Ακόμη και όταν τοποθετήθηκαν καινούργια παγκάκια στην πλατεία Μαρτάκη αυτή μέσα στη βρώμα παρέμεινε. Δείτε, Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, «Ο ανακαινισμένος περιστερώνας της πλατείας Μαρτάκη»:
 
   
Το γράφουμε και το φωνάζουμε διαρκώς, χρόοονια τώρα, ότι δυστυχώς «κάτι σάπιο» υπάρχει στο Δημοτικό Κατάστημα! 

Δήμαρχε, τις ανένταχτες φωνές που διατείνεσαι ότι τις διεκδικείς, καλό είναι να τις ακούς! Σκέψου και το ηθικό δίδαγμα της προαναφερθείσας ιστορίας: «Αυτός που σε βάζει στα σκατά, δεν είναι αναγκαστικά εχθρός σου... Και αυτός που σε βγάζει από τα σκατά, δεν είναι αναγκαστικά φίλος σου...!»

*Δείτε το συνημμένο δισέλιδο έγγραφο της Δ/νσης Υγειονομικού



21 Απριλίου 2020




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου