Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Θα απαλλαγούμε ποτέ από τις των εκείνων "αμαρτίες" του παρελθόντος;

Το φρεζάρισμα της οδού Εισοδίων Παναγίας που εκτελείται σήμερα (αυτή τη στιγμή* δείτε φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου) 13 Μαΐου  2020 μας αποκάλυψε για ακόμη μία φορά την κακοτεχνία της εργολαβίας των ασφαλτοστρώσεων της χρονικής περιόδου 2010-2011. Σε ερώτηση του υπευθύνου της εταιρείας σχετικά με το φρεζάρισμα η απάντηση ήταν ότι βρέθηκε μπροστά σε αλλεπάλληλες προηγούμενες στρώσεις ασφάλτου δίχως την απαραίτητη προεργασία.
Αυτό μας οδήγησε στο να καταθέσουμε σήμερα την με Αρ. Πρωτ.: 7870/14-05-2020 εξής αίτηση προς τον Δήμαρχο Βύρωνα (και όπου μας βγάλει ο δρόμος πλέον):

 ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Της συλλογικότητας «Ενάργεια»

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση: Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα

ΘΕΜΑ: «Βυθισμένα φρεάτια στην οδό Βρυούλων – Η κακοτεχνία της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων 2010-2011»

     
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
 
Όπως γνωρίζετε  τον Οκτώβριο του 2010 η οδός Βρυούλων ασφαλτοστρώθηκε από την οδό Κοντολιού έως την οδό Αρύββου. Όμως επειδή η ασφαλτόστρωση έγινε δίχως την απαιτούμενη προεργασία (φρεζάρισμα) και η νέα ασφαλτόστρωση στρώθηκε πάνω στην παλαιά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταβύθιση των τριών (3) φρεατίων που απεικονίζονται στις συνημμένες φωτογραφίες 1, 2 και 3, και τα οποία εκτείνονται σε μια απόσταση τριάντα (30) περίπου μέτρων.

Το πρώτο φρεάτιο βρίσκεται, στα αριστερά, λίγο πριν τη διασταύρωση της οδού Βρυούλων με την οδό Νεοπτολέμου, το δεύτερο, ακριβώς στη μέση της διασταύρωσης της οδού Βρυούλων με την οδό Νεοπτολέμου και το τρίτο, επίσης στην οδό Βρυούλων, στο ύψος του αριθμού 20 περίπου, στην μέση του δρόμου.


Η κατάσταση εδώ και δέκα χρόνια είναι απαράδεκτη αλλά και ανυπόφορη για τους οδηγούς, όταν το αυτοκίνητό τους πέφτει μέσα στα φρεάτια με αποτέλεσμα φθορές στα αμορτισέρ ή όταν αναγκάζονται να κάνουν ελιγμούς για να τα αποφύγουν, για να μην χτυπηθεί το αυτοκίνητό τους, με κίνδυνο να προσκρούσουν στα σταθμευμένα οχήματα, κυρίως όσον αφορά το φρεάτιο που βρίσκεται στο ύψος του αριθμού 20 της οδού Βρυούλων.

Αναφορικά με τα φρεάτια της εργολαβίας 2010-2011 θυμίζουμε τι είχε δηλώσει στις 22 Ιουλίου 2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μ. Καραγιάννης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση για την κατάσταση των πλακόστρωτων οδοστρωμάτων των οδών Π. Τσαλδάρη, Βρυούλων, Δηλβόης, Ευμένους κ.α. κατόπιν αιτήματος δημοτών»
Απόσπασμα από τα Πρακτικά:



Επειδή για το παραπάνω θέμα των βυθισμένων φρεατίων της οδού Βρυούλων ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μ. Καραγιάννης είχε ενημερωθεί σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα στις 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.02 μ.μ. αλλά δεν έπραξε απολύτως τίποτα, όπως δεν ενήργησε και ο επί κεφαλής Δημοτικής Παράταξης ο οποίος ενημερώθηκε με την προώθηση του ηλεκτρονικού μηνύματος στις 14 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12.57 μ.μ., δείτε το άρθρο "Οι αδιάφοροι και αδρανείς του Δήμου Βύρωνα" (Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020)


Για τους λόγους αυτούς, Αιτούμαστε: 

Α) Την άμεση αποκατάσταση των βυθισμένων φρεατίων της οδού Βρυούλων.
 
Β) Την άμεση ενημέρωση των Δημοτικών Παρατάξεων στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα αίτηση  για το αν προτίθεστε να καταγγείλετε –έστω και τώρα, δέκα χρόνια μετά- την εργολαβία ασφαλτοστρώσεων του 2010-2011, αφού εκτός των αναφερομένων φρεατίων, κατά τη διάρκεια του φρεζαρίσματος στην οδό Ευαγγελικής Σχολής, αποκαλύφθηκε η κακοτεχνία της εργολαβίας ασφαλτοστρώσεων 2010-2011, όπου έγινε ασφαλτόστρωση ασφάλτου σε άσφαλτο, δίχως φρεζάρισμα. Οι συνημμένες φωτογραφίες (5-6-7 και 8) της αιτήσεώς μας είναι αποκαλυπτικές.

Γ) Τέλος την έγγραφη ενημέρωσή μας σχετικά με τις όποιες ενέργειές σας βάσει του Άρθρου 10 παρ. 3 του Συντάγματος.

Συλλογικότητα «Ενάργεια»

Βύρωνας, 13 Μαΐου 2020

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 


Οι φωτογραφίες 5,6,7 & 8 προέρχονται από άρθρο της κίνησης πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω".

Εισοδίων Παναγίας, σήμερα, 13 Μαΐου 2020 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου