Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Αδράνεια του Δήμου στις κακοτεχνίες τρίτων

Επί 166 ολόκληρες μέρες περιμέναμε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να επιληφθεί του θέματος της κακοτεχνίας αποκατάστασης του οδοστρώματος από τρίτους, σε ορισμένα σημεία που είχαμε υποδείξει, και επειδή τίποτα δεν έγινε ή ακόμη κι αν έγινε, δεν έγινε σωστά, αλλά άρπα κόλλα, πρόχειρα, προχωρήσαμε στην με Αρ. Πρωτ.: 7925/14-05-2020 παρακάτω αναφορά:

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Της συλλογικότητας «Ενάργεια»

ΠΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ


Κοινοποίηση: Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Βύρωνα

ΘΕΜΑ: «Αδράνεια του Δήμου στις κακοτεχνίες τρίτων»

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε στις 27 Φεβρουαρίου 2019 με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 5706 αίτηση ζητήσαμε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να επιληφθεί της άμεσης αποκατάστασης των κακοτεχνιών των οδοστρωμάτων από εργασίες τρίτων, αναφερόμενοι κυρίως στην προχειρότητα αποκατάστασης αυτών από την ανάδοχο εταιρεία εγκατάστασης οπτικών ινών στην πόλη μας.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα είχαμε αναφέρει την πρόχειρη αποκατάσταση που έγινε στο οδόστρωμα της οδού Βρυούλων -υπενθυμίζουμε την προσφάτως (2017-2018) αντικατάσταση της  πλακόστρωσής της με σκυρόδεμα αντιολισθηρής τελικής επιφανείας- στη διασταύρωση με την οδό Αλκέτου, όπου το «μπάλωμα» της αποκατάστασης, είχε φύγει και είχε αποκαλυφθεί το υπόστρωμα με το χώμα.
(βλέπε συνημμένη εικόνα ν. 1) 

 
Η Τεχνική Υπηρεσία απάντησε μετά από πέντε (5) ολόκληρους μήνες -κατόπιν διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ)- στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 με το υπ’ αριθ. Πρωτ.: 22945 έγγραφο (βλέπε συνημμένο ν. 2), ως εξής:
«Οι κακοτεχνίες στην αποκατάσταση των οδοστρωμάτων που αναφέρονται στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες έχουν διορθωθεί από τον ανάδοχο του έργου των οπτικών ινών κατόπιν ειδοποίησής του από την Τεχνική Υπηρεσία.

Πράγματι υπήρξε αποκατάσταση, αλλά δυστυχώς αυτή ήταν προσωρινή.
Απόδειξη οι συνημμένες φωτογραφίες ν. 3 και ν. 4, της 13ης Μαΐου 2020 όπου αποδεικνύεται η προχειρότητα αντιμετώπισης των κακοτεχνιών.

Στο έγγραφό της η Τεχνική Υπηρεσία ανέφερε επίσης τα εξής:
«Επίσης οποιαδήποτε κακοτεχνία διαπιστώνεται λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών (τομές σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου) λαμβάνεται μέριμνα για άμεση αποκατάσταση από τον ανάδοχο».

Ερωτάστε κύριε Δήμαρχε:

Ποια μέριμνα λαμβάνεται από την Τεχνική Υπηρεσία, όταν πριν εννέα (9) ολόκληρους μήνες επισημάναμε στους δρόμους της πόλης μας συγκεκριμένα σημεία κακοτεχνίας αποκατάστασης από τρίτους και αυτά εξακολουθούν να υφίστανται ως «παγίδες θανάτου»; (βλέπε συνημμένο ν. 5)

Ποια μέριμνα λαμβάνεται από την Τεχνική Υπηρεσία, όταν ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μ. Καραγιάννης, έχει προσωπικά ενημερωθεί με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος -και γι’ αυτό το θέμα- από τις 28 Νοεμβρίου 2019 (και ώρα 6:02 μ.μ.);

Και τί είδους επίβλεψη των εργασιών τρίτων γίνεται από τον επιβλέποντα μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου; Ή μήπως δεν γίνεται καθόλου;
(βλέπε ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ συνημμένες φωτογραφίες
)

"Όταν τραυματιστεί ή σκοτωθεί κάποιος από τις παγίδες θανάτου, μετά θα είναι πολύ αργά…"  δείτε ΕΔΩ.

Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Βύρωνα, στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα αναφορά, να πάρουν ΑΜΕΣΑ θέση στο πρόβλημα αυτό.

Συλλογικότητα «Ενάργεια»
enargeia.vironiotes@gmail.com

Βύρωνας, 14 Μαΐου 2020
 
ΥΓ:
Συνημμένες Φωτογραφίες 5α και 5β, από την οδό Αδ. Κοραή, στη διασταύρωσή της με την οδό Αρύββου.
Συνημμένες Φωτογραφίες 9α και 9β, από την οδό Αδ. Κοραή λίγο πριν τον αριθμό 59 ή απέναντι σχεδόν από τον αριθμό 36-38.

Συνημμένο 2

Συνημμένη εικόνα ν. 3, 13 Μαΐου 2020

Συνημμένη εικόνα ν. 4, 13 Μαΐου 2020

Συνημμένη εικόνα ν.5α

Συνημμένη εικόνα ν.5β



Συνημμένη εικόνα ν.8




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου