Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Ο Βύρωνας γεμάτος από εγκαταλελειμμένα και άκρως Επικίνδυνα κτίσματα

Για ακόμη μία φορά δίνουμε τα εύσημα στην κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» για την ενέργειά τους να ζητήσουν από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων τη διενέργεια αυτοψίας για δύο εγκαταλελειμμένα σπίτια του Βύρωνα και για τον λόγο αυτό αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα τους το άρθρο «Επικίνδυνα εγκαταλελειμμένα οικήματα στους δρόμους του Βύρωνα - Αυτοψία Πολεοδομίας».

Επισημαίνουμε ότι, όπως προσφάτως γράψαμε, στις 15 Μαΐου 2020, και εμείς ενεργήσαμε με τον ίδιο τρόπο δυο φορές για το διώροφο της Χρ. Σμύρνης & Παν. Τσαλδάρη, διαβάστε (για όσους δεν το γνωρίζουν ή δεν το θυμούνται) το άρθρο "Εντάξει, "το σπρώξαμε λιγάκι" κι έπεσε... αλλά τώρα τι;": https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/08/blog-post_23.html το αυτό πράξαμε για το κτίσμα της οδού Κωνσταντιλιέρη αρ. 76-80, όπου στις 12 Οκτωβρίου 2018 τους φέραμε στο πιάτο, ως ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ την ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ της οδού ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΛΙΕΡΗ 76-80, δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2018/10/76-80.html και τέλος, έχουμε ζητήσει από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, την διενέργεια αυτοψίας για το Επικίνδυνο διώροφο της οδού Ολυμπιάδος αρ. 51 και Αδαμάντιου Κοραή γωνία. 

Αλλά, όπως δηλώσαμε και στον υπεύθυνο της κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» (σε συζήτηση για να μην συμπίπτουν οι δράσεις μας) δεν θα ασχοληθούμε ξανά με τέτοια θέματα. ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ... ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ, "ΕΚΕΙΝΟΙ", ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ! 
Ο Βύρωνας είναι γεμάτος με εγκαταλελειμμένα, ετοιμόρροπα και επικίνδυνα σπίτια. Η καταγραφή τους δεν χρειάζεται περισσότερο από μια βδομάδα αναζήτησής τους. Ας ασχοληθούν επιτέλους οι γείτονες, οι δημοτικές παρατάξεις, η Δημοτική Αρχή και στο κάτω κάτω, το λέμε εντελώς κυνικά πλέον, ας συμβεί και κάποιο ατύχημα για να τρέχουν μετά όλοι και να μην φτάνουν! Αρκετά με τους αδιάφορους για όλα αιρετούς!

Ακολουθεί το άρθρο «Επικίνδυνα εγκαταλελειμμένα οικήματα στους δρόμους του Βύρωνα - Αυτοψία Πολεοδομίας». 

α) Καλλιπόλεως 79 και Πανόρμου 13 γωνία βρίσκεται εγκαταλελειμμένο ισόγειο κτήριο όπου με τις βροχοπτώσεις έχει καταρρεύσει τοίχος.


Το σημείο είναι πολυσύχναστο καθώς καθημερινά περνούν από κει και πολλά παιδιά με κατεύθυνση από και προς το σχολικό συγκρότημα στα νταμάρια.


β) Κωνσταντινουπόλεως 5 και Χειμάρας επίσης κοντά στην αγορά του Βύρωνα διέρχονται αρκετοί πεζοί από το πεζοδρόμιο εμπρός από το επικίνδυνο κτίσμα.

Η αυλή του αν και καθαρίστηκε πριν ένα χρόνο περίπου, πάλι αποτελεί εστία ρύπανσης.



Με γεγονός ότι εάν δεν κινηθούν οι ιδιοκτήτες η ευθύνη τελικά πηγαίνει στους δήμους (Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙV > Κεφάλαιο-Β > Αρθρο-425
(Αρθ-4 ΠΔ-13/22-4-29) κ.ο.κ. αναμένουμε τις εξελίξεις επί του θέματος: http://www.domiki.gr/content/kpn/text_4g/0.htm 

Ακολουθούν τα δημόσια έγγραφα από την Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Αθηναίων

α) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠ: 065959_19-03-2020 ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΕΩΣ 79 ΚΑΙ ΠΑΝΟΡΜΟΥ 13 ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ




β) ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠ: 066049_19-03-2020 ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 5 ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ




Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της κίνησης πολιτών ¨Βύρωνας και τριγύρω", δείτε εδώ:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου