Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Βρίθει καύσιμης ύλης η δασική περιοχή στον Άγιο Γεώργιο στον Καρέα Βύρωνα

Όπως πέρσι, Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, που επισκεφτήκαμε την δασώδη έκταση η οποία βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα, και διενεργήσαμε αυτοψία στην περιοχή, έτσι και σήμερα, 16 Μαΐου 2020, ακολουθήσαμε την ίδια διαδρομή, αλλά μας φάνηκε σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Η περιοχή εξακολουθεί να είναι μια βραδυφλεγής βόμβα

 
«Η περιοχή είναι μια βραδυφλεγής βόμβα, γιατί είναι γεμάτη από ξερά χόρτα -που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το ένα (1) μέτρο- ξερά κλαδιά και πεσμένους κορμούς δένδρων που όλα μαζί συνθέτουν ένα εύφλεκτο υλικό που απειλεί το Δάσος του Υμηττού», αυτές ήταν οι περσινές διαπιστώσεις μας, έτσι έχει και τώρα η κατάσταση! Δείτε το περσινό άρθρο μας, εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/07/blog-post_24.html



ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ !

Επειδή ο Δήμος Βύρωνα -όπως τουλάχιστον ανέφερε σε ανακοίνωσή του- πέρσι δήλωσε αναρμοδιότητα για το θέμα αυτό (αλλά και για τα μελίσσια της περιοχής), στις 29 Ιουλίου 2019 και ώρα 12:35 αποταθήκαμε προς την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, την ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΛΙΕΙΑΣ, το ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και τον 1ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΘΗΝΩΝ, και ζητήσαμε:

«Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως το ταχύτερο δυνατόν:

Β) Για το εάν, ο Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Βύρωνα, που δεν έχει δικαιοδοσία παρέμβασης στο δάσος, έχει εκθέσει (Αίτημα με αριθμό Πρωτοκόλλου) τους προβληματισμούς του προς την Δασική Υπηρεσία, η οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση (του Δήμου), είναι αρμόδια για την διαχείριση και την προστασία του Δάσους.

Γ) Τι σκοπεύετε να κάνετε για τη μείωση της καύσιμης ύλης στην περιοχή, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παρόμοια με της 17ης Ιουλίου 2015 κατά την οποία, έκτος από τις καταστροφές του οικοσυστήματος και τις υλικές ζημιές υπήρξε και απώλεια ζωής και συγκεκριμένα ενός πυροσβέστη;»

Στις 31 Ιουλίου 2019 επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας ο υπάλληλος του Δασαρχείου κ. Π., (τηλ: 6....8...0) ο οποίος μας ανέφερε ότι διενεργώντας αυτοψία στην περιοχή διαπίστωσε ότι, ναι μεν τα μελίσσια "ήταν εντάξει", αλλά η περιοχή, όντως, ήταν γεμάτη από καύσιμη ύλη, όπως την περιγράφαμε, και ότι θα συνέτασσε ένα πόρισμα με τις διαπιστώσεις του αυτές!  

Επειδή όμως από το Δασαρχείο, παρά τις οχλήσεις μας, δεν λάβαμε κανένα μα κανένα έγγραφο, στις 6 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 12:20 μ.μ. αποστείλαμε ξανά νέο ηλεκτρονικό μήνυμα-αίτημα με ΘΕΜΑ: "ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ", όπου ζητούσαμε την Έκθεση της αυτοψίας:

«Κύριε Προϊστάμενε,
στις 21 Οκτωβρίου 2019, Σας στείλαμε το ένθετο μήνυμα και Σας ζητήσαμε την έγγραφη ενημέρωσή μας σχετικά με το Πόρισμα-Έκθεση της διενεργηθείσας, στις 31 Ιουλίου 2019, αυτοψίας στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου στον Καρέα-Βύρωνα,  του υπαλλήλου της Υπηρεσίας Σας κ. Π., αλλά το αίτημά μας παρέμεινε ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ, παρότι, όπως Σας είναι γνωστό, οι Υπηρεσίες οφείλουν, με βάση το Σύνταγμα και τις οδηγίες του ΣτΠ, να απαντούν στα αιτήματα των πολιτών (όταν υπάρχει έννομο συμφέρον, και η ασφάλεια των πολιτών της περιοχής υπάγεται στην κατηγορία αυτή) μέσα σε διάστημα 50-60 ημερών.
Παρακαλούμε -για ακόμη μία φορά- όπως μας αποστείλετε την συγκεκριμένη Έκθεση το ταχύτερο δυνατόν.
Σας ευχαριστούμε..
»

Δεν λάβαμε απάντηση...

Εμείς, ως απλοί πολίτες, για το θέμα αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από ότι ήδη έχουμε κάνει και από το να κοινοποιούμε με στοιχεία και σήμερα τη διαμαρτυρία μας.
Περιμένουμε πλέον από τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου να αντιδράσουν προτού να είναι πάλι αργά. Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών ή είναι ήδη εδώ!

Φωτογραφικό υλικό από την περιοχή (16 Μαΐου 2020)






Τα μελίσσια της περιοχής




Υλικά μελισσοκόμου σε θάμνο...
 


 Παλαιές (;) θέσεις κυψελών

   
Βύρωνας, 16 Μαΐου 2020



   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου