Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Ο Δήμαρχος που νόμιζε ότι έχτιζε Παρθενώνες

Στις 30 Απριλίου 2020 το Γραφείο Τύπου του Δήμου Βύρωνα ανακοίνωνε την δήλωση του Δημάρχου κ. Άκη Κατωπόδη σχετικά με την απαίτηση επανάληψης ορισμένων από τις εν εξελίξει ασφαλτοστρώσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν αστοχίες και κακοτεχνίες που έγιναν με ευθύνη της τεχνικής εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.
«Απαιτήσαμε να ξαναγίνουν οι ασφαλτοστρώσεις σωστά, με μοναδικό στόχο να παραδώσουμε στους πολίτες δρόμους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας. Ζητάμε συγνώμη από τους πολίτες που υποβάλλονται σε επιπλέον ταλαιπωρία και μάλιστα μέσα στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, όμως η ταλαιπωρία τους είναι προσωρινή αλλά τα έργα είναι μόνιμα», είπε.

Παρότι χρέος και καθήκον του ήταν να πράξει αυτό που έπραξε, θα πούμε μπράβο στον Δήμαρχο! 
Όμως, δεν θα ήταν προτιμότερο να είχε αποφευχθεί η εξέλιξη αυτή; Όταν οι πολίτες-κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονταν δεν ακούστηκε τίποτα άλλο παρά η δήλωση του Αντιδημάρχου ότι: «Το έργο δεν έχει τελειώσει».
Αλήθεια, που ήταν ο Επιβλέπων Μηχανικός των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου; Και ποιος ήταν αυτός; Γιατί δεν σταμάτησε το κακό σε ένα δρόμο αλλά συνεχίστηκε μέχρι να καταλάβουν οι διοικούντες –αυτό που όλοι φώναζαν – ότι υπήρχαν αστοχίες και κακοτεχνίες; Γιατί ΕΥΘΥΝΕΣ θα πρέπει να καταλογιστούν και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα.

Θα έρθει η στιγμή να συζητήσουμε ξανά το θέμα αυτό. Εκείνο στο οποίο θα αναφερθούμε σήμερα είναι η φράση του Δημάρχου «… αλλά τα έργα είναι μόνιμα».

Μήπως ο Δήμαρχος έχει την εντύπωση ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι συνέχεια των Μινύων κατασκευαστών ή ότι διαθέτει στις τάξεις της τους Ικτίνο και Καλλικράτη που έχτισαν τον (Εκατόμπεδον) Παρθενώνα και δηλώνει ότι τα έργα είναι μόνιμα;



Η μονιμότητα των έργων που εκτελούνται υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την μπετόστρωση της οδού Παν. Τσαλδάρη που έγινε την περίοδο 2017-2018.
Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, της 19ης Μαΐου 2020, την κατάσταση του οδοστρώματος και τα σημάδια διάλυσής του δύο (2)
μόλις χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του και ένα (1) χρόνο μετά την παραλαβή του έργου!!!






Ήδη άρχισαν τα μπαλώματα με πίσσα... κι όμως, η καταστροφή του δρόμου συνεχίστηκε και με τις εργασίες τρίτων. Δείτε τις ακόλουθες φωτογραφίες: 






Πόσο μόνιμο μπορεί να είναι ένα "τέτοιο θαυμάσιο έργο";
Ή για παράδειγμα η μπετόστρωση της οδού Χαριδήμου, που έγινε τον Ιούλιο του 2019, πόσο θα κρατήσει στο χρόνο;
 



Εμείς, οι απλοί πολίτες, όπως μηνύσαμε χθες και σε ορισμένες δημοτικές παρατάξεις, πέρα από αυτό -δηλαδή τα άρθρα μας- και τις διαμαρτυρίες, μόνοι μας... δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, αλλά είμαστε ανοικτοί σε ιδέες και προτάσεις για να στηρίξουμε και ν' ακολουθήσουμε. Περιμένουμε!

20 Μαΐου 2020 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου