Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ: κατάθεση νέων ερωτήσεων για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο (της 1ης Ιουνίου 2020)

Η Δημοτική Παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» (ΡΕΚ Βύρωνα) κατέθεσε για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, της 1ης Ιουνίου 2020, τέσσερις (4) νέες ερωτήσεις και μάλιστα ως συνέχεια των προηγούμενων που παρουσιάσαμε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2020. Δείτε το άρθρο, «ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ: κατάθεση 4 ερωτήσεων για το Δημοτικό Συμβούλιο της 1ης Ιουνίου 2020» εδώ:


Κατάθεση ερωτήσεων  της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα
 
Ερώτηση  5.
Για τις  προσλήψεις των 32 εργατών καθαριότητας, κήπων και φυλάκων παιδικών χαρών με 2μηνες συμβάσεις στο Δήμο Βύρωνα.
 

Την καθαριότητα στην πόλη μας, την περιποίηση του πρασίνου, των πλατειών, των πάρκων των παιδικών χαρών, μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού.
Στις 29/5/20, ενημερωθήκαμε  από δελτίο τύπου του Δήμου, ότι ο Δήμος Βύρωνα προχωράει άμεσα στην πρόσληψη 25 εργατών καθαριότητας, 5 εργατών κήπου, 2 φυλάκων παιδικών χαρών.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στο Δημαρχείο Βύρωνα μέχρι την Τρίτη 02 Ιούνη 2020 και κριτήριο επιλογής θα είναι η σειρά προτεραιότητας (υποθέτουμε στην κατάθεση της αίτησης).

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να μας ενημερώσετε:
-Γιατί δεν ακολουθείται η δημόσια διαφανής διαδικασία επιλογής με συγκεκριμένα κριτήρια που πιθανόν απαιτούνται για τη φύση της εργασίας που θα προσληφθούν;
-Από ποιες υπηρεσίες θα καλυφθεί η πληρωμή τους;
-Σε ποιες υπηρεσίες θα αξιοποιηθούν;

Ερώτηση 6.
Για τον καθαρισμό του εγκαταλελειμμένου  κτιρίου στον Άγιο Λάζαρο και του δημοτικού κτιρίου στο Ταπητουργείο.
 

Οι κάτοικοι πολυκατοικίας στον Άγιο Λάζαρο, κατέθεσαν στο Δήμο Βύρωνα το με αρ. πρωτ. 9546/9-04-2019 αίτημά τους, για καθαρισμό του εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην Παλαιά Αγορά του Βύρωνα, το οποίο όπως αναφέρουν αποτελεί εστία μόλυνσης. Ένα χρόνο μετά χωρίς να έχει γίνει κάτι στην αντιμετώπιση του προβλήματος και χωρίς να έχει επικοινωνήσει  μαζί τους κάποιος από το δήμο, δημοσιοποίησαν το θέμα στον τοπικό τύπο. Την 25/5/20 ζητήσαμε εγγράφως την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής για να καθαριστεί το εγκαταλελειμμένο κτίριο και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να σταματήσει να αποτελεί  κίνδυνο για την δημόσια υγεία και να αλλοιώνει την εικόνα της Παλαιάς Αγοράς Βύρωνα, όπως ζητήσαμε και τον καθαρισμό του δημοτικού κτιρίου στο Ταπητουργείο .

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής προκειμένου 1) το εγκαταλελειμμένο κτίριο να σταματήσει να αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή και 2) το δημοτικό κτίριο στο Ταπητουργείο να παραμένει καθαρό. 

Ερώτηση 7.
Για τη συζήτηση του θέματος του οικοπέδου της Νεράιδας.
 
Στις 25 Μάη, ζητήσαμε εγγράφως  να συζητηθεί στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο το θέμα του οικοπέδου της Νεράιδας με την συμμετοχή των εκπροσώπων συλλογικοτήτων της πόλης μας.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε γιατί δεν συμπεριλάβατε στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και πότε θα συζητηθεί.

Ερώτηση 8.
Προετοιμασία για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

 
Φέτος εφαρμόζεται στον δήμο μας για πρώτη φορά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις εγγραφές νηπίων και προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, πόσες αίθουσες απαιτούνται, ποιους χώρους έχει βρει ο δήμος για τη στέγαση των νηπιαγωγείων, αν οι χώροι αυτοί χωροταξικά εξυπηρετούν και αν όχι με ποιον τρόπο θα μετακινούνται τα νήπια και προνήπια.

 Βύρωνας 01/6/2020
Τάσος Μαυρόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου