Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Το χρεωκοπημένο σύνθημα «ήθος και συνέπεια» της διοίκησης Άκη Κατωπόδη

«Αφήστε και καμία αφίσα για διαφήμιση» 😄


Αυτή ήταν η απάντηση του (πλακατζή) Δημάρχου Γρηγόρη-Άκη Κατωπόδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020 σε ερώτηση πολιτών (των συλλογικοτήτων «Ενάργεια» & «Βύρωνας και τριγύρω») αναφορικά με το γεγονός ότι παρότι πέρασαν δεκατρείς (13) ολόκληροι μήνες από τότε που ανακοινώθηκε η υποχρεωτική απομάκρυνση του προεκλογικού υλικού των εκλογών του 2019, προεκλογικές αφίσες των δημοτικών παρατάξεων εξακολουθούν να υπάρχουν αναρτημένες σε διάφορα σημεία της πόλης μας.


Το σύνθημα «ήθος και συνέπεια» της “Στάσης Βύρωνα” χρεωκόπησε… ίσως γιατί στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξε «ήθος», και αυτό απεδείχθη περίτρανα με την Αναφορά «Κακορραφία, εμπαιγμός και κακοδιοίκηση» της 8ης Μαΐου 2020, και θα γίνει αντιληπτό και κατανοητό στον Βυρωνιώτικο λαό όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, όσο για τη «συνέπεια» αυτή συνδέεται περισσότερο με την αρνητική εικόνα του όποιου ή μη έργου της Διοίκησης.


Για παράδειγμα; «Συνέπεια» αδράνειας και αδιαφορίας N.1:
 
Είναι δυο (2) βδομάδες τώρα που κοινοποιήθηκε στο Δήμο η Έκθεση Επικινδύνου για το διώροφο της οδού Ολυμπιάδος αρ. 51 και Αδαμ. Κοραή γωνία, με τη οποία ουσιαστικά η Υπηρεσία Δόμησης ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών... και πουθενά τα μέτρα!


Δείτε τι ανέφερε η Έκθεση:
«Επιπρόσθετα και προκειμένου για την δημόσια ασφάλεια, μέχρι την λήψη των υποδεικνυόμενων στην έκθεση μέτρων ασφάλειας από τους ιδιοκτήτες της οικοδομής, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Βύρωνα να προβούν στον αποκλεισμό των προσκείμενων στην οικοδομή πεζοδρομίων, με σταθερά μεταλλικά κιγκλιδώματα ύψους δύο (2,00) μ, τηρουμένων των διατάξεων της υπ’ αριθ. 6952/14-02-2011 Απόφασης (ΦΕΚ-420/16-03-2011) για την ασφαλή διέλευση των πεζών».


Ένα χρόνο όμως τους το φωνάζαμε, όχι μόνο στον Αντιδήμαρχο Τ.Υ.Δ.Β. αλλά και στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα» αλλά...

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ «Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ της οδού Ολυμπιάδος αρ. 51 και οι "αγρόν αγοράζοντες" αιρετοί» ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ! ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. Δείτε εδώ:

Για παράδειγμα; «Συνέπεια» αδράνειας και αδιαφορίας (ή μήπως συμβαίνει και τίποτα άλλο;) N.2 :
 
Στην καταστρατήγηση των Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους, όσον αφορά την με 1,5 μέτρο ελεύθερη και ανενόχλητη όδευση στα πεζοδρόμια, οι κάτοικοι της οδού Ν. Νικηφορίδη για ένα μήνα έκαναν τα «στραβά μάτια» και απλώς υποτονθόρυζαν, αλλά στο τέλος αντέδρασαν με την υπ’ αριθμ. Πρωτ.: 13142/15-07-20 Ερώτηση που απαντήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τ.Υ.Δ.Β. στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020…

Πέρασαν όμως ακόμη δέκα (10) μέρες και η Δημοτική Αρχή  (Κατωπόδης-Καραγιάννης) εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια στην συγκεκριμένη -ακόμη και με τον Νόμο 4688/2020 -  ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.


Και όμως, οι αιρετοί Αυτοί, που ουσιαστικά είναι εντολοδόχοι της βούλησης των δημοτών της πόλης του Βύρωνα, έχουν δώσει όρκο στην τιμή και στη συνείδησή τους να υπακούν στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους!

Περιμένουμε να δούμε λοιπόν πότε επιτέλους θα ελευθερωθεί το πεζοδρόμιο της οδού Νίκου Νικηφορίδη (από Αγίου Φανουρίου έως Αριστείδου).

Διαβάστε ακόμη: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
«Όταν οι διοικούντες "κάνουν πως δεν βλέπουν", πάντα θα υπάρχουν κάποιοι "κακοί" που θα αντιδρούν…». Δείτε εδώ:


Δεν έχει κανένα νόημα να "αραδιάσουμε" εδώ όλες τις περιπτώσεις Α«συνέπειας» της διοίκησης. Είναι καταγεγραμμένες στα άρθρα των συλλογικοτήτων και στα δελτία τύπου των δημοτικών παρατάξεων. 

Τώρα τι είδους διοίκηση είναι αυτή που, κάθε λίγο και λιγάκι, ξεσηκώνει με τις πράξεις της τους πολίτες, τα Σωματεία και ορισμένες δημοτικές παρατάξεις (το τελευταίο θα το αναλύσουμε άλλη φορά γιατί από ότι φαίνεται κάποιες ανήκουν ήδη στη Διοίκηση & Σια, μάλιστα, προ καιρού, τον Φεβρουάριο του 2020, μας είχαν ρωτήσει για το πως θα μας φαινόταν μια τέτοιου είδους συνεργασία...) και εκ των υστέρων αναγκάζεται να ενεργεί, όπως θα έπρεπε εξαρχής από μόνη της να ενεργεί, και που τελικά αυτό θα καταλήξει, στα υπόλοιπα τρία (3) χρόνια που απομένουν για τις εκλογές, "ένας θεός ξέρει" (αν υπάρχει, γιατί εάν δεν υπάρχει, τότε, τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά...).

 

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου