Απόσπασμα από το θεατρικό έργο «Ο έμπορος της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε μετάφραση Βασίλη Ρώτα:
ΒΑΛΤΑΣΑΡ (ΠΟΡΣΙΑ):
«Δε γίνεται, δεν είναι μες στη Βενετιά εξουσία
που να μπορεί ν’ αλλάξει κατεστημένο διάταγμα.
Θα καταχωρηθεί σαν προηγούμενο, και πλήθος
λάθη θα ξεχυθούν απ’ αυτό το παράδειγμα
στην πολιτεία. Αυτό δε γίνεται».
Το απόσπασμα αυτό, μαζί με τη διαρκή επίβλεψη της πόλης θα ήταν στοιχεία υπεραρκετά για να ενεργεί, όπως θα έπρεπε άμεσα να ενεργεί, μια συνετή και δίκαια διοίκηση ενός Δήμου, και έτσι, δεν θα χρειάζονταν, ούτε περισσότερα λόγια, ούτε άλλες κινήσεις από τους πολίτες-κατοίκους της όποιας πόλης…
Όταν όμως κάποιοι Δήμαρχοι ή Αντιδήμαρχοι κλείνονται στα γραφεία τους ή «κλείνουν τα μάτια τους» και κάνουν πως δεν βλέπουν, ενώ γνωρίζουν, τότε είναι βέβαιο ότι, θα υπάρξει αντίδραση από εκείνους που πάντα μάχονται για τα δικαιώματά τους, παρότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι στην υπόθεση αυτή τελικά θα χαρακτηρισθούν από τη διοίκηση, ως οι κακοί της υπόθεσης… και ταυτόχρονα θα αποτελέσουν έτσι και το άλλοθι της: «Αυτοί, όχι εμείς. Εμείς είμαστε οι καλοί, είμαστε φίλοι σας. Αυτοί, αυτοί είναι οι κακοί».
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
&
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ
Βύρωνας, 15 Ιουλίου 2020
Προς:
1. Τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
2. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Γεώργιο Πλακίδα
Κοινοποιούμενο προς:
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα
Δήμαρχε,
Παρακαλούμε όπως, κατά τη διάρκεια του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, μας απαντήσετε στα ερωτήματα που θέτουμε:
1. Τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
2. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Γεώργιο Πλακίδα
Κοινοποιούμενο προς:
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα
Δήμαρχε,
Παρακαλούμε όπως, κατά τη διάρκεια του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, μας απαντήσετε στα ερωτήματα που θέτουμε:
1η ΕΡΩΤΗΣΗ
Όπως γνωρίζετε ο Νόμος 4688/2020, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ Α 101/24.5.2020, περιλαμβάνει τις διατάξεις σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και το Άρθρο 65 με τις νέες ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), το οποίο στην παράγραφο 2 προβλέπει:
2. Υπό την επιφύλαξη της παρ. 7 του άρθρου 13 του 24.9/20.10.1958 βασιλικού διατάγματος, για τη χορήγηση της αδείας χρήσης πρόσθετου χώρου λαμβάνονται υπόψη, ιδίως, η ακώλυτη διέλευση πεζών και οχημάτων, καθώς και η προστασία των διαβάσεων των ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων (ΑμεΑ), βάσει των διατάξεων της υπ’ αριθμ. 52907/2009 απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Β΄ 2621). Σε κάθε περίπτωση, κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και οποιωνδήποτε κινητών κατασκευών σκίασης σε κοινόχρηστους χώρους, πρέπει να εξασφαλίζεται και κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων η λωρίδα ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50 μ.).
Στο πεζοδρόμιο όμως της οδού Νίκου Νικηφορίδη, που ανήκει στο Δήμο Βύρωνα, από Αγ. Φανουρίου έως Αριστείδου, τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πεζών καταστρατηγούνται, εκτός από το κατάστημα «. .............. ...» (γωνία Αγ. Φανουρίου και Ν. Νικηφορίδη), κάτι που συμβαίνει εδώ και χρόνια, πρόσφατα και με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από το κατάστημα «..........», δείτε συνημμένες φωτογραφίες ν. 1 – ν. 2 και ν. 3.
ΕΡΩΤΑΣΤΕ:
Δεδομένου ότι τόσο καιρό δεν κάνατε κάτι για την πρώτη περίπτωση που προαναφέραμε, πότε σκοπεύετε να παρέμβετε, όπως έχετε υποχρέωση να πράξετε, για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πεζοί στο εν λόγω πεζοδρόμιο και ειδικά μετά την «παράνομη» ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων;
Υπογραφή
"οι κακοί"
Αγαπητοί αναγνώστες, διαβάστε επίσης το άρθρο της Κυριακής, 12 Ιουλίου 2020, της Δημοτικής Παράταξης "Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα", με τίτλο: «Οι ελεύθεροι χώροι λιγοστεύουν, τα τραπεζοκαθίσματα πληθαίνουν»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου