Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Εισηγούμαστε να παραιτηθούν και να πάνε να πνιγούν. Θα το ψήφιζαν;

Κυρίες, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Εσείς που κατά καιρούς απαρτίζετε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βύρωνα, εάν σας φέρναμε μιαν εισήγηση η οποία θα ανέφερε ότι πρέπει να παραιτηθείτε, θα την ψηφίζατε;
Και εάν σας φέρναμε μια ακόμη πιο εμπεριστατωμένη εισήγηση που θα ανέφερε ότι εκτός από την παραίτηση θα έπρεπε να πηγαίνατε και να πνιγείτε, τι θα κάνατε; Θα την ψηφίζατε;

Πως λοιπόν σαν άλλοι Χρυσοχοϊδηδες (είναι γνωστή η δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι είχε ψηφίσει το Μνημόνιο δίχως να το διαβάσει) ψηφίσατε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την εισήγηση για την κοπή ΟΛΩΝ των δένδρων του αύλειου χώρου του Παλαιού Δημαρχείου, δίχως να εξετάσετε αν αυτή είναι σωστή στο σύνολό της ή λάθος και έρχεστε μετά από την θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από τις Δημοτικές Παρατάξεις, τις συλλογικότητες και τους πολίτες, ως δήθεν τραγικά ανεύθυνοι και φωτογραφίζεστε μάλιστα χαμογελαστοί στον ίδιο χώρο που με τη δική σας ψήφο παραλίγο να συντελεστεί ένα έγκλημα;



Έχει και ο Βαφειαδάκειος Παιδικός Σταθμός επικίνδυνα κυπαρίσσια. Κόψτε τα !

Με το ίδιο σκεπτικό της εισήγησης που για τα δένδρα του Παλαιού Δημαρχείου ανέφερε: «Λόγω του περιορισμένου ακάλυπτου χώρου, του είδους των δέντρων που φύονται σε αυτόν και της μεγάλης ανάπτυξής τους, θεωρούμε ότι εγκυμονεί κίνδυνος φθορών στο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου και των παρακείμενων κατοικιών αλλά κυρίως κίνδυνος πτώσης κλάδων ή και ολόκληρων δέντρων, κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων με απρόβλεπτες συνέπειες για την σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών του Μουσείου» γιατί δεν ενδιαφερθήκατε εσείς, δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η Δημοτική Αρχή μαζί με την Δασολόγο Δ/ντρια Πρασίνου  και την Γεωπόνο Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου, για τα δένδρα που υπάρχουν 100 μέτρα πιο κάτω στον Βαφειαδάκειο Παιδικό Σταθμό;
Εκεί, που τα κυπαρίσσια είναι πιο ψηλά, και πιο εκτεθειμένα, δεν διατρέχουν κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα τα μικρά παιδιά από μια πιθανή πτώση κλάδων ή και ολόκληρων δέντρων, κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων;

Κυρίες, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της (εκάστοτε) Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι εισηγήσεις ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίζονται μόνον εάν γνωρίζετε το αντικείμενο της κάθε υπόθεσης. Όπως το αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΙΟΤΕ Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ !

Σας υπενθυμίζουμε την απόφαση αρ. 11/2018 της (τότε) Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που είχε βασιστεί στην ΛΑΘΟΣ (;) εισήγηση του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας Α. Βαλλιανάτου η οποία έδινε την άδεια ξύλινης κατασκευής (deck) πλάτους 1,7 μ. για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παραβλέποντας την ανάπτυξη δένδρων στο πεζοδρόμιο της οδού Εμπεδοκλέους, πράγμα που καταστρατηγούσε το από τη  νομοθεσία 1,5 μέτρο ελεύθερης όδευσης των πεζών.

Πριν την παρέμβασή μας

Τότε, δεν αντέδρασε καμία δημοτική παράταξη και χρειάστηκε η δική μας (Ενάργεια & ο επικεφαλής της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω») καταγγελία ΠΑΝΤΟΥ (Τεχνική Υπηρεσία, Υγειονομικό, Πολεοδομία, Συνήγορος του Πολίτη), η οποία λειτούργησε καταλυτικά για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, ώστε να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ η διοίκηση να διορθώσει το ΛΑΘΟΣ (;), το οποίο πιστεύουμε ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν θα το είχαν ψηφίσει, εάν είχαν διενεργήσει αυτοψία στην περιοχή πριν την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Μετά την παρέμβασή μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ:    

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018
3,40 μ - 1,70 μ = Εξαπάτηση + Καταισχύνη. Στον ιδιωτικό τομέα θα είχαν άμεσα εκδιωχθεί κλοτσηδόν!
 

Ένα απόσπασμα:
"Και το (υποτιθέμενο) ΛΑΘΟΣ της Τεχνικής Υπηρεσίας αναγκάστηκε να διορθώσει ο καταστηματάρχης κ. Χ. Γ., μειώνοντας την ξύλινη κατασκευή, από το αρχικό πλάτος των 170 εκατοστών που ανέφερε η εισήγηση του Προϊσταμένου κ. Βαλλιανάτου, και είχε εγκρίνει με την απόφαση αρ. 11/2018 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, στο τελικό πλάτος των 110 εκατοστών περίπου (δείτε τις φωτογραφίες), ώστε να υπάρχει ελεύθερος και ανεμπόδιστος χώρος όδευσης των πεζών, πλάτους περίπου 1,5 μ.".

Φυσικά,  όπως τότε το 2018 κανένας από εκείνους (Βαλλιανάτος- Καραγιάννης- Κατωπόδης και δημοτικοί σύμβουλοι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) δεν ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλαν τους πολίτες-κατοίκους της περιοχής, έτσι και τώρα δεν περιμένουμε κάτι από αυτούς που με ελαφρά καρδιά ψήφισαν την κοπή όλων των δένδρων, 4 κυπαρίσσια, δύο πεύκα, ένας αείλανθος, ούτε καν να αναρωτηθούν εάν ήταν σωστή αυτή η ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ-ενέργεια.

Η όποια αξία τους επαναλαμβάνουμε φάνηκε στις φωτογραφίες που τράβηξαν στις 28 Ιουλίου 2020 μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, του αντιδημάρχου Πρασίνου, δημοτικών συμβούλων και της Προϊσταμένης της Δ/νσης Πρασίνου Δήμου Βύρωνα, με θέμα την ήδη ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί κοπής 7 δέντρων στο παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα (στην παράγραφο αυτή υπάρχει ένα απόσπασμα δανεισμένο από το δελτίο τύπου της 29ης Ιουλίου 2020 της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα", δείτε απαραιτήτως εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/07/blog-post_93.html)

Εν κατακλείδι,
αγαπητοί αναγνώστες, η δική μας εισήγηση είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν να κοπούν τα δένδρα του Παλαιού Δημαρχείου να παραιτηθούν και να πάνε να "πνιγούν"*, αλλά επειδή γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τους ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, καλά μυαλά, και τους δίνουμε ραντεβού, εκτός από τον στίβο της πόλης μας για τα επόμενα τρία χρόνια, στις Δημοτικές εκλογές του 2023.


*Το "να πας να πνιγείς" ή "άντε πνίξου!" (μεταφορικά) απευθύνεται υποτιμητικά σε πρόσωπο επιζητώντας να φύγει, να απομακρυνθεί,  συνώνυμο του "άντε χάσου!"
Η τελευταία φωτογραφία από το άλμπουμ "Wish you were here" του συγκροτήματος Pink Floyd. 
Βύρωνας, 31 Ιουλίου 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου