Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Δήμαρχε Βύρωνα, εάν οι τοίχοι πέσουν να μας πλακώσουν... θα είναι πολύ αργά!

Ποιος διενεργεί πλέον τις αυτοψίες στα επικίνδυνα κτίσματα στον Δήμο Βύρωνα; 

Η Γενική Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων (Πολεοδομία) του Δήμου Αθηναίων, τον Σεπτέμβριο, μας ενημέρωσε με έγγραφό της ότι, 31 Οκτωβρίου 2020 έληγε η διοικητική υποστήριξη που παρείχε προς τον Δήμο Βύρωνα και μέχρι στιγμής από τη Δημοτική Αρχή δεν έχει ανακοινωθεί εάν τελικά θα είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Βύρωνα που θα διενεργεί εκείνη τις αυτοψίες, για θέματα επικινδυνότητας από δομική και στατική άποψη και για λόγους δημόσιας ασφάλειας, στα εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτήρια της πόλης μας. 

Έτσι, στην παρούσα φάση, δεκάδες οικήματα της πόλης μας που χρήζουν άμεσα τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια των διερχομένων, θα παραμένουν ως έχουν, δηλαδή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

Μην πάμε μακριά στο χρόνο, θυμίζουμε την προ δυο (2) εβδομάδων περίπου, λόγω του ισχυρού σεισμού, κατάρρευση-πτώση ενός τοίχου στη νήσο Σάμο που καταπλάκωσε και σκότωσε δυο νεαρά παιδιά. 

Ευτυχώς τουλάχιστον που για το Επικίνδυνο διώροφο της οδού Ολυμπιάδος αρ. 51 και Αδαμάντιου Κοραή γωνία, μετά τις καταγγελίες μας, προς την Πολεοδομία, ακόμα και προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ελήφθησαν μέτραέστω και μετά από μεγάλη καθυστέρηση, για την οποία, κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται που εξακολουθούν να κρατάνε θέσεις αιρετών ή υπαλλήλων στο Δήμο- και στα μέσα του Αυγούστου 2020 περιφράχθηκε ο περιβάλλων χώρος του οικήματος, σύμφωνα με τα όσα έγραφε η Έκθεση Επικινδύνου της Υπηρεσίας Δόμησης, έστω και χωρίς πρόβλεψη για τη διέλευση των πεζών…

 
Επιβάλλεται, ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο, να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο «Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ της οδού Ολυμπιάδος αρ. 51 και οι "αγρόν αγοράζοντες" αιρετοί» (Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020) για να ενημερωθείτε για την κατάντια που επικρατεί στο Βύρωνα: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/07/51.html 



Κλείνοντας το κεφάλαιο αυτό, γνωρίζουμε ότι η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» πριν από μήνες είχε αιτηθεί προς την Πολεοδομία Αθηνών τη διενέργεια αυτοψιών για αρκετά από τα εγκαταλελειμμένα ή  ετοιμόρροπα κτίσματα της πόλη μας, αλλά, δυστυχώς, το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Αθηναίων λόγω υποστελέχωσης (;) της Υπηρεσίας, όπως ανέφερε στο έγγραφό της η Πολεοδομία,  δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του.

Παρακαλούμε λοιπόν την κίνηση «Βύρωνας και τριγύρω» να παρουσιάσει, με διευθύνσεις  και φωτογραφικό υλικό, όλα της τα αιτήματα που αφορούν τέτοια κτίσματα, ούτως ώστε να τα πληροφορηθεί ο κόσμος, να τα αναγνωρίζει και να τα αποφεύγει, αλλά ταυτόχρονα και για να αφυπνιστεί επιτέλους η διαχρονικά «εν υπνώσει» ευρισκόμενη αντιπολίτευση.

Επιτέλους, στη χώρα αυτή πρέπει να παύσουμε να θρηνούμε κάθε φορά ανθρώπους για να γινόμαστε “άνθρωποι”… συνεπείς ως προς το καθήκον μας!

Εμείς, για το θέμα των επικινδύνων κτισμάτων, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 είχαμε γράψει το άρθρο «Κάτοικε του Βύρωνα, δραστηριοποιήσου, οργανώσου στη γειτονιά σου» που σε κάποιο σημείο ανέφερε: «Η ζωή Σας ανήκει στα χέρια Σας. Δραστηριοποιηθείτε! Οργανωθείτε! Η αδιαφορία σας, που εκλαμβάνεται ως  αδυναμία, τους τρέφει, η ένωσή σας, η ενδυνάμωσή σας, θα τους τρομοκρατήσει!», διαβάστε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/05/blog-post_24.html

Αδ. Κοραή αρ. 33, περνάτε καθημερινά από κάτω...


ΥΓ: Το δημοσίευμα αυτό, όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου του 2020, απευθύνεται σε εκείνους που διαβάζουν ολόκληρα τα κείμενα -«και μέσα από τις γραμμές»- απευθύνεται όμως και στους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων...

Ενάργεια

Βύρωνας, 10 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΘΗΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Επίκληση στον Γκοντό (από το θεατρικό έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ) μοιάζει η αναφορά του Δημάρχου Άκη Κατωπόδη στη χθεσινή (11 Νοεμβρίου 2020) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Νομοθετική ρύθμιση που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για τις κατεδαφίσεις των εγκαταλελειμμένων-ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτισμάτων.

 

Για αυτό το τεράστιο ζήτημα, ο Δήμαρχος ρίχνει το μπαλάκι ευθυνών στην Πολεοδομία Αθηνών, που για ένα ακόμη χρόνο θα παρέχει διοικητική υποστήριξη στο Δήμο Βύρωνα, παρότι εν γνώσει του «υποστελεχωμένη», που σημαίνει ότι οι υποθέσεις «δεν θα εξυπηρετούνται γρήγορα και σωστά», όπως θα έπρεπε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, στη 1 ώρα και 11 λεπτά, την απάντηση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου 2020   https://www.youtube.com/watch?v=4GMe0wxaWjk

«Αυτή τη στιγμή ως Δήμος Δεν έχουμε την ευθύνη της κατεδάφισης όλων αυτών των χώρων στον βαθμό βεβαίως που δεν έχουν γίνει γνωμοδοτήσεις… δεν έχουν παρθεί αποφάσεις», είπε.
 
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ -ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΥΤΟΨΙΩΝ - ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!

Θα μπορούσε όμως ο Δήμος, η Δημοτική Αρχή, ΑΜΕΣΑ, με τη συνδρομή των πολιτών:

  1. Να κάνει καταγραφή όλων των χώρων αυτών
  2. Να ζητήσει από την Πολεοδομία τη διενέργεια αυτοψιών και 
  3. Να λάβει, κατά προτεραιότητα, προληπτικά μέτρα ασφαλείας για τους διερχόμενους-πεζούς.

ΑΥΤΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, πριν έρθει ο Γκοντό!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου