Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ανταπαντάμε στην ψευδή, την ανακριβή, την λανθασμένη, την αστόχαστη και κατάπτυστη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

17 Νοέμβρη 2020 η Δημοτική Αρχή Βύρωνα αποφάσισε να βγάλει μιαν ανακοίνωση, απάντηση την χαρακτήρισε, σχετικά με το κόστος ανακαίνισης των Παιδικών Χαρών.
Μια ανακοίνωση βουτηγμένη στη χολή, στο ψέμα, στις ανακρίβειες και στην παραπληροφόρηση!

 

Από τη στιγμή που μας αφορά, ως «Ενάργεια», οφείλουμε να ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ:

-Κατ’ αρχάς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Νοεμβρίου 2020 δεν υπήρξε καμία απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, όπως χαρακτηριστικά και ΨΕΥΔΩΣ αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, παρά υπήρξε μόνον απλή ενημέρωση ότι, σε μια εβδομάδα θα ακολουθούσε Απαντητική Επιστολή για το υπ’ Αρ. Πρωτ.: 12407/07-07-2020 Αίτημα των πολιτών (αλφαβητικά) της κίνησης «Βύρωνας και τριγύρω» και της συλλογικότητας «Ενάργεια» το οποίο είχε θέμα:  «Αίτημα για συζήτηση στο Δ.Σ. του κόστους των Παιδικών Χαρών που έχουν ανακατασκευαστεί καθώς και διαφόρων θεμάτων που τις αφορούν».

Παρακολουθείστε στο Youtube, από το 23 λεπτό μέχρι το 29.50 λεπτό, στην μικρή συζήτηση που διεξήχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που προαναφέραμε, τόσο τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου, όσο και τις επί της διαδικασίας τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων κυρίων Βασίλη Δεμπόνου και Τάσου Μαυρόπουλου:
https://www.youtube.com/watch?v=4GMe0wxaWjk

-Δεν ήταν Ερώτηση της συλλογικότητας «Ενάργεια»όπως χαρακτηριστικά και ΑΝΑΚΡΙΒΩΣ αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής-  αλλά ένα αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφόρων θεμάτων που αφορούν τις Παιδικές Χαρές και που παρεμπιπτόντως  κατά παράβαση του Άρθρου 5 «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων» “Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών”, παρ. 6, του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρει ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα», δεν συζητήθηκεκαι οι λόγοι πλέον είναι ξεκάθαρα ευνόητοι! 

-Η πολυμελής και πολυσυλλεκτική συλλογικότητα «Ενάργεια» δεν ανήκει στον κ. Βούρτση. Το γεγονός ότι κάποιος εκπροσωπεί ή για κάποιο χρονικό διάστημα εκπροσώπησε μια κίνηση πολιτών ή μια συλλογικότητα δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι του ανήκει.

-Σε πιο σημείο του Αιτήματος των πολιτών που κατατέθηκε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και που παρακάτω ενθέτουμε υπάρχει αναφορά ή το θέμα «οι παιδικές χαρές κόστισαν κατά 1/3 λιγότερα χρήματα και εκφράζονται αμφιβολίες και για τα δαπανηθέντα ποσά», όπως χαρακτηριστικά και ανακριβώς αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής; 

-Από τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή και το Γραφείο Τύπου αποφάσισαν να βγάλουν ανακοίνωση, ουσιαστικά κατά της συλλογικότητας «Ενάργεια, γιατί δεν εξέτασαν πιο προσεκτικά τα στοιχεία;
Ας διαβάσει λοιπόν η Δημοτική Αρχή και το Γραφείο Τύπου της:
Η έρευνα βίδα-βίδα, ΔΕΝ διενεργήθηκε από τα μέλη της «Ενάργειας», όπως χαρακτηριστικά και λανθασμένα αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, αλλά από τα μέλη της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω».
Διαβάστε πολύ προσεκτικά το άρθρο μας και ειδικά το απόσπασμά του:
Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019
«Έρευνα-σοκ- βίδα-βίδα για το κόστος των ανακατασκευασμένων Παιδικών Χαρών του Δήμου Βύρωνα»
https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/11/blog-post_3.html


"Γνωρίζουμε ότι το άρθρο που σήμερα δημοσιεύουμε θα προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις και πιθανώς αντιδράσεις από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, όμως σκοπός μας, εκτός από την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών, δεν είναι άλλος από τη διόρθωση πολλών από τα κοινά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η ρήση του Αισχίνη κατά Τιμάρχου: «αἱ γὰρ ἴδιαι ἔχθραι πολλὰ πάνυ τῶν κοινῶν ἐπανορθοῦσι» μόνο που στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει καμία έχθρα απέναντι στη διοίκηση του Δημάρχου κ. Γ. Κατωπόδη.
Αναφορικά με το κόστος της ανακατασκευής από τον Δήμο των δώδεκα (12) Παιδικών Χαρών του Βύρωνα, διενεργήθηκε από μέλη της κίνησης πολιτών "Βύρωνας και Τριγύρω" μια έρευνα η οποία διήρκεσε έξι (6) ολόκληρους μήνες, και τμήμα αυτής δημοσιοποιούμε σήμερα γιατί πιστεύουμε ότι, μελλοντικά, και με το ενδεχόμενο ανοικτό να ανακατασκευαστούν και οι υπόλοιπες Παιδικές Χαρές του Δήμου, αυτή μπορεί να φανεί εξαιρετικά ωφέλιμος για το δημόσιο συμφέρον"....

Εάν θίχτηκε με το συγκεκριμένο δημοσίευμα η Δημοτική Αρχή γιατί πριν ένα χρόνο δεν κάλεσε ΕΚΕΙΝΗ τα μέλη της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» ή έστω και τη συλλογικότητα «Ενάργεια» για να τους παραδώσει τα όποια στοιχεία κατέρριπταν την εν λόγω έρευνα; Γιατί Ξεχνάει η Δημοτική Αρχή το γεγονός ότι για να μας απαντηθεί (ως «Ενάργεια») η ερώτηση περί του κόστους των Παιδικών Χαρών διαμεσολάβησε ο Συνήγορος του Πολίτη; Ξεχνάει τον όρο Κακοδιοίκηση του ΣτΠ;

 
 

-Η αναφορά περί της ανακατασκευής και του κόστους των Παιδικών Χαρών του Λαθισίου, όπως χαρακτηριστικά και λανθασμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή της Δημοτική Αρχή, έχει γίνει MONON από την ιστοσελίδα "Βύρωνας και τριγύρω", της κίνησης πολιτών "Βύρωνας και τριγύρω", και δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ ανάδημοσίευσή της στην ιστοσελίδα του "Βύρωνας η πόλη μας", που φιλοξενεί την συλλογικότητα "Ενάργεια". ΔΕΙΤΕ: https://vironastrigiro.blogspot.com/2019/04/294-9-o-980000-10.html  

Ύστερα από όλα αυτά, 

και αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι η διοίκηση του δήμου ΔΕΝ τόλμησε να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που και αυτά υπήρχαν στο αίτημα των πολιτών, και που αφορούσαν τη συντήρηση, τη φύλαξη, την καθαριότητα κλπ των Παιδικών Χαρών.

Εμείς, στην συλλογικότητα «Ενάργεια», πιστεύουμε ότι, η χθεσινή προχειρογραμμένη απάντηση της Δημοτικής Αρχής, που ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ, προσέξτε, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, όχι στο Αίτημα των Πολιτών που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2020 για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ διαφόρων ιστοσελίδων, δυστυχώς, κατέδειξε το Πραγματικό Πρόσωπο της Διοίκησης του Δήμου.

ΑΙΔΩΣ ! Διαβάστε πως κατέληγε η ΨΕΥΔΗΣ, η ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ, η αστόχαστη και κατάπτυστη, όπως αποδείξαμε, ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, που δεν είχε άλλο σκοπό, παρά την (αδιάλειπτη) στοχοποίηση ενός πολίτη-δημότη και μιας συλλογικότητας:  

"Κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ ότι η μέθοδος της ΕΝΑΡΓΕΙΑΣ είναι παραπλανητική. Ψεύδος επαναλαμβανόμενο γίνεται πιστευτό.
 
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο κ. Βούρτσης δεν «στοχάζεται», όπως λέει, αλλά διακατεχόμενος από μια στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, συκοφαντεί χωρίς σοβαρά επιχειρήματα»."

Και αυτό, υποτίθεται ότι ήταν απάντηση στο Δημοτικός Συμβούλιο... 

Παραθέτουμε για σύγκριση το Αίτημα των Πολιτών προς συζήτηση στο Δ.Σ. του θέματος των Παιδικών Χαρών, αλλά και την Απάντηση της 17ης Νοεμβρίου 2020 της Δημοτικής Αρχής.

 ------------------------------

 ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Των συλλογικοτήτων «Ενάργεια» & «Βύρωνας και τριγύρω»


ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοιν. : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα, δια του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πλακίδα.

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για συζήτηση στο Δ.Σ. του κόστους των Παιδικών Χαρών που έχουν ανακατασκευαστεί καθώς και διαφόρων θεμάτων που τις αφορούν»

Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε στις 9 Μαρτίου 2020, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση επί του αιτήματος Πολιτών Βύρωνα σχετικά με την ανακατασκευή των υπολοίπων έντεκα (11) Παιδικών Χαρών στο Δήμο Βύρωνα».

Επειδή, πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Πλακίδας, πλησίασε τον μοναδικό εκπρόσωπο των τριών συλλογικοτήτων («Ενάργεια», «Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα», «Βύρωνας και τριγύρω») πουείχαν φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ., τον δημότη Βύρωνα κ. Βούρτση Ν., και τον ρώτησε, εάν συμφωνούσε, μαζί με τις 11 Παιδικές Χαρές που αναφερόταν στο θέμα, να συζητηθούν και τα πεπραγμένα της Διοίκησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας σχετικά με τις μέχρι τότε ανακατασκευασμένες δεκατρείς (13) Παιδικές Χαρές, όπου όπως ήταν φυσικό από την πλευρά του εκπροσώπου των τριών (3) συλλογικοτήτων δεν υπήρξε καμία αντίρρηση, αντίρρηση όμως εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Καραγιάννη Μιχάλη, μόλις ο ομιλητής αναφέρθηκε, με βάση τα όσα είχαν προσυμφωνηθεί με τον Πρόεδρο, στις ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με λεχθέντα του Προέδρου: «Ήταν πρότασή μου αλλά επειδή μάλλον δεν θα προλάβουμε ας το αφήσουμε για άλλο», το θέμα των Παιδικών Χαρών παραπεμπόταν για άλλο δημοτικό συμβούλιο,  βλέπε συνημμένο έγγραφο ν. 1, Απόσπασμα από τα Πρακτικά της 5ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2020, σελ. 98,

Επειδή, στα διάφορα έντυπα όπου δίνετε συνεντεύξεις αλλά και στις ανακοινώσεις που δημοσιοποιεί το Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου υπάρχουν οι δηλώσεις σας που αναφέρουν ότι, η δαπάνη για την ανακατασκευή των δώδεκα (12) Παιδικών Χαρών του Δήμου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό1.200.000 ευρώ, πράγμα που αφενός μεν δεν αληθεύει, γιατί δεσμεύτηκαν συνολικά 1.178.000 ευρώ,

και συγκεκριμένα, το ποσό των 198.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, με το οποίο ανακατασκευάστηκαν οι Παιδικές Χαρές:

1.    Καραολή και Δημητρίου
2.    Πάρκο Ραιδεστού
3.    Αγ. Γεωργίου Καρέα
4.    Προσφυγικά Καρέα (οδός Κισσού)

και το ποσό των 980.000 ευρώ από την Περιφέρεια, με το οποίο ανακατασκευάστηκαν οι Παιδικές Χαρές:

1.    Πλατεία Βαρουτίδη (Αγαλματάκια)
2.    Μανώλη (Αλαμάνας και Αθ. Διάκου)
3.    Πάρκο Νέας Ελβετίας
4.    Ντάνκαν (δίπλα στη σχολή χορού)
5.    Πάρκο Ανάληψης
6.    Πλατεία Γράμμου (Τσιρακοπούλου)
7.    Αγ. Τριάδα
8.    Πάρκο Δ. Νικολαΐδη (μόνο το τμήμα εκείνο που βρίσκεται στη συμβολή Β. Αντωνιάδη)

αφετέρου δε, αφήνετε –σκοπίμως;- να εννοηθεί από τους απλούς πολίτες ότι κόστισαν και τόσο, δηλαδή, 1.200.000 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα, ως απάντηση σε αίτημα της συλλογικότητας "Ενάργεια" –και κατόπιν διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη- η δαπάνη για την ανακατασκευή δέκα (10) Παιδικών Χαρών ήταν 634.500 ευρώ, και άρα το συνολικό κόστος αυτών δεν πρέπει να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, βλέπε συνημμένο έγγραφο ν. 2,

Για τους ανωτέρω λόγους, οι κάτωθι υπογράφοντες πολίτες, Αιτούμαστε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος του κόστους των Παιδικών Χαρών που έχουν μέχρι σήμερα ανακατασκευαστεί, καθώς και των ζητημάτων που αφορούν σε αυτές όπως:

α) Η συντήρηση των Παιδικών Χαρών. Η διετής σύμβαση με τον εργολάβο τελειώνει το 2021, και αυτή δεν περιλαμβάνει παρά μόνο τη χρήση. Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή το πρόβλημα αυτό αλλά και εκείνο των βανδαλισμών;

β) Η καθαριότητα των Παιδικών Χαρών. Υπενθυμίζουμε την Έκθεση της Υγειονομικής Υπηρεσίας για την Παιδική Χαρά της πλατείας Βαρουτίδη, βλέπε συνημμένο έγγραφο ν. 3.

γ) Η φύλαξη των Παιδικών Χαρών. Αν οι Παιδικές Χαρές δεν κλειδώνουν το βράδυ και δεν φυλάσσονται, πέρα από την επικινδυνότητα και την ασφάλεια των εισερχομένων, πολύ σύντομα οι χώροι θα καταστραφούν.

δ) Ο περιβάλλων χώρος της Παιδικής Χαράς της Ανάληψης, δηλαδή, το Πρότυπο Πάρκο Αναψυχής (sic!)...

ε) Τα επικίνδυνα κράσπεδα της Παιδικής Χαράς της Αγίας Τριάδος, βλέπε συνημμένη φωτογραφία ν. 1, όπου, με τη συγκεκριμένη κατασκευή του κρασπέδου, εύκολα μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα σε κάποιο από τα παιδιά που παίζουν ή τρέχουν σε αυτή (η λύση του προβλήματος, σας έχει ήδη προταθεί, https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/03/blog-post_68.html βλέπε συνημμένη φωτογραφία ν. 2, ), καθώς και ο περιβάλλων χώρος αυτής, το Άλσος της Αγίας Τριάδας.


 

Τέλος, σας Υπενθυμίζουμε ότι, το Άρθρο 5 «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων» “Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών”, παρ. 6 αναφέρει ότι:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη».

Βύρωνας, 6 Ιουλίου 2020
Οι υπογράφοντες

---------------------------------------------------

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, για το κόστος ανακαίνισης των παιδικών χαρών
 

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Καραγιάννης απάντησε σε ερώτηση της συλλογικότητας ΕΝΑΡΓΕΙΑ αναφορικά με το κόστος ανακαίνισης 12 Παιδικών Χαρών του Δήμου Βύρωνα.

Παραθέτουμε ολόκληρη την απάντηση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι στην οφειλόμενη απάντηση προς το Δ.Σ. και τη συλλογικότητα «ΕΝΑΡΓΕΙΑ» (κ. Βούρτση) με θέμα «οι παιδικές χαρές κόστισαν κατά 1/3 λιγότερα χρήματα και εκφράζονται αμφιβολίες και για τα δαπανηθέντα ποσά», έχουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:

Η ΕΝΑΡΓΕΙΑ δεν έκανε τον κόπο να μας ζητήσει την μελέτη η οποία συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία βάσει της οποίας εκτελέσθηκε το έργο. Εάν είχε ζητήσει την μελέτη θα διαπίστωνε ότι η έρευνα που έκανε και τιτλοφορείται «έρευνα-σοκ-βίδα-βίδα το κόστος των ανακατασκευασθέντων παιδικών χαρών» που ενεργήθηκε από μέλη της κίνησης πολιτών και διήρκεσε… έξι ολόκληρους μήνες, είναι διάτρητη.

Οι Παιδικές χαρές που ανακαινίστηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Δήμο Βύρωνα, ήταν συνολικά 12. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης για τις 4 από αυτές που χρηματοδοτήθηκαν από το πράσινο ταμείο ανέρχεται στο ποσό των 198.000 € και για τις οκτώ, που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, ήταν 980.000 €.

Η μελέτη των οκτώ παιδικών χαρών που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία Βύρωνα, εγκρίθηκε από όλα τα αρμόδια - θεσμικά όργανα (οικονομική επιτροπή Δημοτικό Συμβούλιο, Αποκεντρωμένη, ελεγκτικό συνέδριο (δύο φορές) και τέλος Περιφέρεια).

Στην έρευνα της η ΕΝΑΡΓΕΙΑ, αναφέρεται μόνο: στην αγορά οργάνων των παιδικών χαρών, δαπέδων ασφαλείας, χρώματα, βίδες, ποτιστικοί σωλήνες, κάγκελα, δένδρα για παρτέρια κ.α.

Δεν συμπεριλαμβάνει όμως, εσκεμμένα,  το κόστος  σημαντικών στοιχείων της μελέτης όπως:

1. Πολλά όργανα που τοποθετήθηκαν είναι εισαγωγής (Φιλανδία Γαλλία) άρα μεγάλο κόστος μεταφορικών και κόστος προμήθειας.
2. Αναφέρεται στην Εταιρεία VEGGA SPORT η οποία είχε καλές τιμές, δεν αναφέρουν όμως τι κόστος έδωσε για την μεταφορά, συναρμολόγηση, για το μπετόν των βάσεων και την διετή συντήρηση!!!
3. Δεν αναφέρουν το κόστος της πιστοποίησης των χώρων το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του έργου.
4. Το κόστος των φωτοβολταϊκών (προμήθεια και εγκατάσταση, κατασκευή βάσεων των φωτιστικών).
5. Το κόστος της επισκευής του αρδευτικού συστήματος.
6. Το κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης του νέου φυτικού υλικού.
7. Το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης των μεταλλικών χυτοσιδηρών σχαρών.
8. Το κόστος των μεταφορικών, της εγκατάστασης, της συναρμολόγησης και της διετούς συντήρησης των οργάνων και δαπέδων ασφαλείας.
9. Το κόστος των εργασιών συντήρησης του υπάρχοντος εξοπλισμού (υπάρχουσας περίφραξης, πέργολες βαφή τοιχείων κ.α.)
10. Το πραγματικό κόστος των εργατικών (μεροκάματα και εισφορές ΙΚΑ).
11. Επιπλέον υπάρχει μια αυθαίρετη κοστολόγηση της περίφραξης χωρίς να αναφέρεται η περιγραφή της που κοστολόγησαν στα 1.080 €. Η υπάρχουσα περίφραξη είναι 25 μέτρα μασίφ, γαλβανισμένη και ηλεκτροστατικά βαμμένη.
12. Το κόστος των δαπέδων ασφαλείας δεν είναι σταθερό αλλάζει αναλόγως του πάχους των πλακιδίων. Έχουν τοποθετηθεί πλακίδια πάχους 4 εκ. έως 8 εκ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος της παιδιής χαράς πλησίον της Ντάνκαν βάση μελέτης είναι: 100 τ.μ. × 54,5 = 5.450 € λιγότερα από όσα υπολογίζονται στην «εμπεριστατωμένη έρευνα» (6.240 €).
13. Εργολαβικό όφελος 18% και απρόβλεπτα 15%

Η επικαλούμενη σύγκριση

Στην έρευνα που έκανε η ΕΝΑΡΓΕΙΑ για το θέμα των Παιδικών Χαρών, επικαλείται και συγκρίνει το κόστος της ανακαίνισης των Παιδικών Χαρών του Βύρωνα με το αντίστοιχο κόστος  για την κατασκευή δέκα παιδικών χαρών στο Δήμο Λασιθίου που στοίχησαν 300.000 €. Στο θέμα αυτό μάλιστα γίνεται εκτεταμένη αναφορά από τον κ. Σουλιώτη και τον κ. Βούρτση. Και σε αυτή την περίπτωση δεν είχαν την ευθιξία να αναζητήσουν την μελέτη και να την συγκρίνουν με την μελέτη των παιδικών χαρών του Δήμου μας. Εμείς επικοινωνήσαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λασιθίου και την πήραμε.

Παραθέτουμε λοιπόν παρακάτω πίνακα με το περιεχόμενο των δύο μελετών. ¨όπως φαίνεται ξεκάθαρα το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η μελέτη του δήμου Βύρωνα,  δεν έχει καμία σχέση ούτε ποσοτικά, ούτε και ποιοτικά με την μελέτη του Λασιθίου.

Κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ ότι η μέθοδος της ΕΝΑΡΓΕΙΑΣ είναι παραπλανητική. Ψεύδος επαναλαμβανόμενο γίνεται πιστευτό.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ο κ. Βούρτσης δεν «στοχάζεται», όπως λέει, αλλά διακατεχόμενος από μια στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, συκοφαντεί χωρίς σοβαρά επιχειρήματα».

  -------------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου