Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Το ατόπημα του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή» κ. Χρήστου Γώγου

Ντοκουμέντο: Το έναυσμα της διαγραφής ή ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Δεμπόνου από την δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή Βύρωνα-Χρήστος Γώγος»

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου χρησιμοποιείται ως μέσο για την επίλυση προβλήματος διαχείρισης εσωπαραταξιακής απειθαρχίας

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 στην πρώτη παράγραφο του άρθρου μας «Η μη υφιστάμενη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βύρωνα ατενίζει το μέλλον...» γράψαμε, μέσα σε παρένθεση, ότι, με το νέο έτος θα επανερχόμασταν με αποκαλύψεις και παραλειπόμενα... Δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/12/blog-post_12.html

Και αυτό κάνουμε σήμερα, επανερχόμαστε και αποκαλύπτουμε «το παρασκήνιο μιας ερώτησης!»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου 2020, του θέματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στις 2 ώρες, 23 λεπτά και 32 δεύτερα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» κ. Χρήστος Γώγος ρώτησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:

-ΓΩΓΟΣ: «Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα γιατί τα είπανε τα υπεύθυνα άτομα που έχουμε στη Βιβλιοθήκη, ήθελα μόνο κ. Πρόεδρε να διευκρινίσετε Εσείς παρακαλώ, ποιανού το έγγραφο δεχτήκατε και συγκαλέσατε Δημοτικό Συμβούλιο; Εγγράφως ποιός ζήτησε σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου; …..  Σας ρωτάω κ. Πρόεδρε»
-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: «Ναι, απαντώ, ήταν πρόταση της συλλογικότητας Ενάργεια και της παράταξης του  κ. Γώγου»
-ΓΩΓΟΣ: «Σας ευχαριστώ πολύ, τα υπόλοιπα τα έχουνε πει οι συνεργάτες μου» 

Δείτε τον διάλογο εδώ, στις 2 ώρες, 23 λεπτά και 32 δεύτερα, στο Youtube, Δημοτικό Συμβούλιο 07/12/2020 https://www.youtube.com/watch?v=NPUdH22dw6M

Αλήθεια, αναρωτήθηκε κανείς γιατί χρειάστηκε ο επικεφαλής της παράταξης να ρωτήσει τον Πρόεδρο του Δ.Σ.; 

Μήπως, για να ασκήσει το δικαίωμα του θεσμικού του ρόλου, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και να καταγγείλει το γεγονός ότι, αφού το θέμα το είχαν αιτηθεί για συζήτηση, ομού, η ένωση πολιτών της «Ενάργειας» και η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», όπως είναι το σωστό, τότε, γιατί απουσίαζε από τη συνεδρίαση η “φωνή και ο λόγος” των πολιτών; Όχι βέβαια! 

Άρα; Ποίος ήταν ο λόγος της ερώτησης του επικεφαλής κ. Γώγου;

Η απάντηση βρίσκεται στην ακόλουθη αιτιακή διαδοχή: 

α) Στις 16 Νοεμβρίου 2020 η ένωση πολιτών «Ενάργεια» και η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» υπέβαλαν ομού το με Αρ. Πρωτ.: 21452/16-11-2020 αίτημα προς τον Δήμαρχο Βύρωνα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος «Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της υπόθεσης της “χαμένης” Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Βύρωνα»

β) Την ίδια μέρα, Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του «Βύρωνας η πόλη μας» το άρθρο: «Δημοτική Βιβλιοθήκη Βύρωνα : Τί έγινε και έκλεισε; Και τί απέγινε, Δήμαρχε;» Δείτε εδώ: https://vironasipolimas.blogspot.com/2020/11/blog-post_67.html

γ) Στις  23 Νοεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κάνει αναφορά για μια Ερώτηση σχετικά με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη τεσσάρων δημοτικών συμβούλων, των κυρίων Αδαμόπουλου, Δεμπόνου, Ντόβολου και Μουντοκαλάκη.

δ) Στις 27 Νοεμβρίου 2020, η «Ενάργεια» απέστειλε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιστολή προς τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή» κ. Χρήστο Γώγο με θέμα: «ΕΠΕΙΓΟΝ: Κύριε Γώγο, Παρακαλούμε όπως αποσύρετε την ερώτηση των τριών (τεσσάρων)», όπου εξηγούσε τους λόγους που ζητούσε την ανάκληση της ερώτησης. Δείτε την επιστολή στο τέλος του κειμένου**.

ε) Ο κ. Χρήστος Γώγος ναι μεν ανταποκρίθηκε άμεσα και ζήτησε επίσης την εισδοχή του θέματος για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, φρόντισε όμως, αυθημερόν, και "εν βρασμώ", να ζητήσει και την παραίτηση των τριών δημοτικών συμβούλων της παράταξής του που έθεσαν την ερώτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο δίχως να τον έχουν ενημερώσει.

Το ντοκουμέντο:

 

Έτσι λοιπόν εξηγείται η προαναφερόμενη ερώτηση του κ. Γώγου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Οδηγημένος από την προσωπική του αγωνία για την εκδηλωμένη εσωπαραταξιακή ανταρσία (Mutiny of the Smart Byron) ήθελε την ΔΗΜΟΣΙΑ επιβεβαίωση της "ετερόφωτης και εξαναγκασμένης" ενέργειας της εισδοχής του θέματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο.

Το μόνο που συνέχιζε φαίνεται να απασχολεί τον κ. Γώγο ήταν το πώς θα διατηρήσει τον έλεγχο στην παράταξή του και όχι η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των πολιτών από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τη Διοίκηση ή η σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων, στη βάση που την τοποθέτησαν ο κ. Γ. Ντόβολος και ο κ. Β. Δεμπόνος, που ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών της «ανύπαρκτης» Επιτροπής Βιβλιοθήκης, δείτε τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων στο απόσπασμα του Youtube, στις 2 ώρες και 18 λεπτά https://www.youtube.com/watch?v=NPUdH22dw6M

Γι’ αυτό και την συμπεριφορά του κ. Γώγου την χαρακτηρίσαμε ως ατόπημα! Γιατί πιστεύουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν προσφέρεται για ξεκαθάρισμα εσωπαραταξιακών "λογαριασμών", η δε εισδοχή των θεμάτων για συζήτηση στο Δ.Σ., δεν πρέπει να αξιοποιείται κατά τρόπο ιδιοτελή, με σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων.

 

17 Ιανουαρίου 2021

*Ακολουθεί η επιστολή προς τον κ. Γώγο

ΕΠΕΙΓΟΝ: Κύριε Γώγο, Παρακαλούμε όπως αποσύρετε την ερώτηση των τριών (τεσσάρων)

Αξιότιμε κ. Γώγο,

Η ιδεολογικά πολυσυλλεκτική και πολυμελής ένωση πολιτών (άλλως συλλογικότητα) «Ενάργεια» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατέθεσε, στις 16 Νοεμβρίου 2020, μαζί με την κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», προς τον Δήμο Βύρωνα, το με Αρ. Πρωτ.: 21452/16-11-2020 Αίτημα που έχει θέμα: «ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΗΣ “ΧΑΜΕΝΗΣ”  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ», βλέπε συνημμένο.

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Νοεμβρίου 2020 διαπιστώσαμε ότι υπήρξε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. αναφορά για μια ερώτηση τεσσάρων δημοτικών συμβούλων (Αδαμόπουλος, Δεμπόνος, Ντόβολος και Μουντοκαλάκης) που είχε παραπλήσιο θέμα με το αίτημά μας, με τη διαφορά ότι, εμείς, οι πολίτες, Ζητάμε το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί ως Τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης και μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δ.Σ. 

Η ενέργεια των τριών δημοτικών συμβούλων της παράταξής σας καθώς και του ανεξαρτητοποιηθέντος από αυτή, ουσιαστικά αποδυναμώνει έως καταργεί το αίτημά μας για συζήτηση του θέματος της υπόθεσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ως Τακτικό.

Και ο λόγος είναι ευνόητος, από τη στιγμή που ενδέχεται να απαντηθεί από τη Διοίκηση του Δήμου, ΑΝΟΥΣΙΑ, ως μια απλή ερώτηση.

Αντιθέτως, εμείς ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ να ενημερωθεί ΔΗΜΟΣΙΩΣ ο Βυρωνιώτικος λαός για τις αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, και ΖΗΤΗΣΑΜΕ -στην δια ζώσης η με τηλεδιάσκεψη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- να κληθούν ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και όσοι πρόσφεραν έργο, μη εργασιακής αντιπαροχής, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και γνωρίζουν τι συνέβαινε σε αυτήν και τι τελικά συνέβη… όπως για παράδειγμα η κυρία Μ. Μ. (εάν φυσικά και η ίδια το επιθυμεί), της οποίας αποσπάσματα από δηλώσεις της στο facebook χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια στο αίτημά μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, και εφόσον οι τρείς (3) από τους τέσσερις δημοτικούς συμβούλους που κατέθεσαν την σχετική ερώτηση ανήκουν στην παράταξή σας,
Σας Καλούμε, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» είτε να αποσύρετε την ερώτηση, είτε να συμβάλλετε με τις δυνάμεις σας ώστε η υπόθεση της Δ. Βιβλιοθήκης να συζητηθεί ΜΟΝΟΝ ως ΤΑΚΤΙΚΟ θέμα, όπως ακριβώς το έχουμε αιτηθεί.

Σας υπενθυμίζουμε το τέλος του αιτήματός μας:
«Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Βύρωνα, εκτός από την κατάθεση στοιχείων όσων επί σειρά ετών ήταν μέσα στα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και γνώριζαν τι συνέβαινε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, αφενός μεν να προασπίσουν τα προαναφερόμενα Δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από τον Κανονισμό, αφετέρου δε να υπερασπιστούν το Δικαίωμα του Βυρωνιώτικου λαού στην πληροφόρηση και την έγκυρη ενημέρωση για τα θέματα που τον αφορούν».

Αναμένουμε την ενημέρωσή μας το συντομότερο δυνατόν…

Με τιμή

ΕΝΑΡΓΕΙΑ

27 Νοεμβρίου 2020

 
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου