Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα πετάει, διαρκώς, τις μπάλες στην εξέδρα!

Όπως στο ποδόσφαιρο όπου μια μικρή ομάδα προσεγγίζει τους περισσότερους αγώνες με σκοπιμότητα, και προκειμένου να κρατήσει το αποτέλεσμα που επιδιώκει, αμύνεται προσπαθώντας να συρρικνώσει τον καθαρό χρόνο του παιχνιδιού αξιοποιώντας το τρικ των καθυστερήσεων και στην παραμικρή δυσκολία ή στον κίνδυνο να δεχθεί γκολ πετά διαρκώς την μπάλα έξω από τον αγωνιστικό χώρο ή στην εξέδρα, έτσι και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα εργαλειοποιεί αυτή την πρακτική άμυνας και την χρησιμοποιεί συχνά με τρόπο παρελκυστικό για να δικαιολογήσει τις ολιγωρίες της, και στην τελική, την ανικανότητά της!


Θα αναφερθούν τρία πρόσφατα παραδείγματα, των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021:

Πρώτο πέταγμα μπάλας στην εξέδρα 

Στις 8 Φεβρουαρίου 2021 κατατέθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο η με Αριθμό Πρωτοκόλλου: 2480/08-02-2021 Ερώτηση, η οποία, αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης της απόφασης 29/2020 του Δ.Σ., ανέφερε τα εξής:

«Την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στην 5η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα «Αίτημα Πολιτών Βύρωνα για συζήτηση του θέματος: Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) αναφορικά με κακοτεχνίες οδοστρωμάτων στο Δήμο Βύρωνα της εργολαβίας χρονικής περιόδου 2010-2011», και ελήφθη η υπ’ αριθμ. 29/2020 απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, με την οποία το δημοτικό συμβούλιο αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου κ. Κατωπόδη Γρηγόριου, η οποία έχει ως εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα εντέλει την Νομική Υπηρεσία του Δήμου να μελετήσει την έκθεση του Πραγματογνώμονα και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις αναγκαίες ενέργειες που προτείνει».
Επειδή έχουν περάσει έντεκα (11) μήνες από την λήψη της υπ’ αριθ. απόφασης 29/2020,
Ερωτάσθε, Ποια είναι η πορεία εκτέλεσης της προαναφερόμενης απόφασης του Δ.Σ από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου;»

Και ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Φεβρουαρίου 2021 κανονικά θα έπρεπε να έχει κληθεί η Νομική Υπηρεσία του Δήμου ή έστω να υπάρχει μια έγγραφη απάντηση-γνωμοδότηση από αυτή, χρειάσθηκε να παρέμβει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα» κυρία Σάρολα Βασιλική, και να διακόψει το αφήγημα του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, για να αναγκασθεί τελικά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να δηλώσει: «Στο άλλο δημοτικό συμβούλιο θα καλέσουμε και τη Νομική Υπηρεσία να μας απαντήσει, να μας μιλήσει»

Δείτε στον ένθετο σύνδεσμο του Youtube, από το Δημοτικό Συμβούλιο 10/02/2021, στις 3 ώρες και 15 λεπτά την αφήγηση του Αντιδημάρχου, την παρέμβαση της κας Σάρολα και ακριβώς στις 3 ώρες, 21 λεπτά και 33 δεύτερα τη δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ. που λέει: «Στο άλλο Δημοτικό Συμβούλιο…» https://www.youtube.com/watch?v=1mgjYhNsRg0&t=13535s

Δεύτερο και τρίτο πέταγμα μπάλας στην εξέδρα 

Έγραφε αναφορικά με τις απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής στο δημοτικό συμβούλιο που είχε γίνει στις 13 Ιανουαρίου 2021 η δημοτική παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» (ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ) στο Δελτίο Τύπου που είχε ανακοινώσει με υπότιτλο: «Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής δείχνουν προχειρότητα, αδιαφορία, καθυστέρηση και παρελκυστική τακτική», δείτε εδώ: 
https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/01/blog-post_19.html

2) Για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στην Νεράιδα και την απόδοσή του στους πολίτες

 
«Η απάντηση του δημάρχου απέδειξε ότι ή δημοτική αρχή, τα έξι χρόνια που διοικεί τον δήμο, αντιμετώπισε το θέμα επιφανειακά και με χαλαρότητα. Από την απάντηση αποδείχθηκε ότι οι διαβεβαιώσεις που έδινε η δημοτική αρχή  τον Ιούλιο και Σεπτέμβριο, ότι το θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία και δεν έπρεπε ως παράταξη να ρωτάμε γιατί θα χαλούσε η συμφωνία, καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα, αλλά ήταν στα πλαίσια μια παρελκυστικής τακτικής για να αποφύγει την ανάδειξη της απραξίας της.
Η πρότασή μας για συζήτηση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα, έγινε αποδεκτή».

Δηλαδή η δημοτική αρχή απάντησε ότι θαααα γίνει συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο... Παρελκυστική τακτική ή αλλιώς πέταγμα 2ης μπάλας στην εξέδρα! Και όχι μόνο!

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι πέρασαν σχεδόν δεκαοκτώ (18) ολόκληροι μήνες από την κατάθεση του με Αριθ. Πρωτ.: 21790 Αιτήματος (και του με το Αριθ. Πρωτ.: 26013/21-10-2019 ακολούθημά του) που είχαν υποβάλει εβδομήντα πέντε (75) πολίτες στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 για συζήτηση της υπόθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, και όμως, αυτή, εξακολουθεί να εκκρεμεί, ξεπερνώντας... και το «φαινόμενο της Κακοδιοίκησης»! Μήπως η Κακοδιοίκηση θα έπρεπε να ελεγχθεί από την (ΕΑΔ) Εθνική Αρχή Διαφάνειας;

3) Για την σχολάζουσα κληρονομιά στην οδό Νίκου Νικηφορίδη και την αξιοποίηση της από τον δήμο

 

«Η απάντηση ήταν ότι οι διαδικασίες για αυτές τις περιπτώσεις είναι χρονοβόρες και θα πρέπει πρώτα να αποδοθούν στο δημόσιο για να μπορέσει να την διεκδικήσει ο δήμος, ότι θα συγκληθεί η επιτροπή* που συγκροτήθηκε πριν ένα χρόνο και δεν συγκλήθηκε μέχρι σήμερα και θα συζητηθεί πιο συντεταγμένα σε επόμενο Δ.Σ.» 

Δηλαδή, και για το θέμα αυτό, η δημοτική αρχή απάντησε ότι θαααα γίνει συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο... Παρελκυστική τακτική ή αλλιώς πέταγμα 3ης μπάλας στην εξέδρα! 

*Να σημειώσουμε ότι η Ειδική Επιτροπή ως γνωμοδοτικό όργανο αναφορικά με την υπόθεση της σχολάζουσας κληρονομίας των οδών Ν. Νικηφορίδη - Ν. Αρώνη - και Τιμοθέου, που είχε συγκροτηθεί με την Απόφαση 279 του Δ.Σ. τον Δεκέμβριο του 2019, συνεδρίασε, για πρώτη φορά, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 !!!

Τα όσα ειπώθηκαν σε εκείνη τη συνεδρίαση μήπως είναι Δημοτικά απόρρητα; Γιατί σε άλλη περίπτωση έπρεπε ήδη να έχει  υπάρξει ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου! Πέρασε ένας μήνας από τότε... και εάν δεν κινήσει κάποιος τη διαδικασία εισδοχής του θέματος στην ημερήσια διάταξη, το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Βυρωνιώτικος λαός δεν πρόκειται να ενημερωθούν ποτέ!

Αναγκαστικά, και για τις τρεις αυτές υποθέσεις, θα επανέλθουμε!

Για το "Βύρωνας, η πόλη μας"

Μαργιαλένα Αθηναίου

22 Φεβρουαρίου 2021

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου