Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Απέστειλαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ως ετοιμόρροπο, κατοικημένο διώροφο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Ένωσης πολιτών «Ενάργεια»

«Απέστειλαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ως ετοιμόρροπο, κατοικημένο διώροφο!»

«Όταν η προπαγάνδα υμνεί την αναξιοσύνη το αποτέλεσμα είναι επικίνδυνο και φαιδρό!». Στις 10 Φεβρουαρίου 2021 το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Καταγραφή ετοιμόρροπων κτηρίων στο Δήμο Βύρωνα» η οποία στην πρώτη παράγραφο ανέφερε: «Μετά από έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στον Δήμο Βύρωνα, τα πρώτα 40 ετοιμόρροπα κτίρια,  τα οποία εστάλησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για περαιτέρω ενέργειες» (βλέπε παραπομπή 1).

Η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» καθώς επίσης και η ένωση πολιτών «Ενάργεια», άμεσα, με αναρτήσεις άρθρων (βλέπε παραπομπή 2 & 3 αντίστοιχα) στηλίτευσαν το γεγονός, γιατί γνώριζαν ότι ο αναφερόμενος «έλεγχος» της Τεχνικής Υπηρεσίας έγινε με αντιγραφή (copy paste) δημοσιευμάτων ή πρωτοκολλημένων αναφορών από την άνεση της καρέκλας του Δημοτικού καταστήματος όπου στεγάζεται η Τεχνική Υπηρεσία.

Ενημερώνουμε σήμερα ότι, αυτός ο «ανύπαρκτος έλεγχος» της Τεχνικής Υπηρεσίας συμπεριέλαβε στον κατάλογο των ετοιμόρροπων κτηρίων, τον οποίο απέστειλε στις 27 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος Βύρωνα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και ένα κατοικημένο κτήριο!


Στον αύξοντα αριθμό 1 του καταλόγου του Δήμου αναφέρεται ως ετοιμόρροπο το επί της οδού Αδ. Κοραή μεταξύ Βορείου Ηπείρου και Κύπρου κτήριο και μάλιστα ΔΙΧΩΣ ΑΡΙΘΜΟ, έτσι ακριβώς όπως είχε κατατεθεί σε αίτημα της ένωσης πολιτών «Ενάργεια» την 1η Δεκεμβρίου 2020 με ΘΕΜΑ: «Επικίνδυνο τοιχίο στην οδό Αδ. Κοραή». Το οίκημα όμως ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ!

 

Επειδή θεωρούμε ότι το θέμα, του ανύπαρκτου ελέγχου των ανεπαρκών της Τεχνικής Υπηρεσίας που εξέθεσε την πόλη μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι πολύ σοβαρό, Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου να εισηγηθούν την άμεση εισδοχή του για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουν την αποπομπή ή την παραίτηση όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση, αιρετών και υπαλλήλων.

Τέλος, Πληροφορούμε ότι, η κίνηση πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» έχει καταγράψει στην πόλη του Βύρωνα περισσότερα από 200 εγκαταλελειμμένα κτίσματα και εντός των επόμενων ημερών θα παρουσιάσει, μέσα από την ιστοσελίδα της, περίπου το 1/3 αυτών.

Βύρωνας, 12 Μαρτίου 2021

Παραπομπές: 

1. «Καταγραφή ετοιμόρροπων κτηρίων στο Δήμο Βύρωνα»

https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10052

2. Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 «Δήμος Βύρωνα: Καταγραφή Επικίνδυνων Κτηρίων - "Κόπι Πάστε"»

https://vironastrigiro.blogspot.com/2021/02/blog-post.html

3. Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 «Η Τεχνική Υπηρεσία έκανε έλεγχο για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια... από την καρέκλα της Υπηρεσίας!»

https://vironasipolimas.blogspot.com/2021/02/blog-post_18.html

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου