Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Η Τεχνική Υπηρεσία έκανε έλεγχο για τα εγκαταλελειμμένα κτήρια... από την καρέκλα της Υπηρεσίας!

κύριοι Αντιγραφείς, εάν δεν θέλετε να σας ασκείται τέτοιου είδους κριτική, οφείλετε να σοβαρευτείτε!

Στις 10 Φεβρουαρίου το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Καταγραφή ετοιμόρροπων κτηρίων στο Δήμο Βύρωνα» η οποία στην πρώτη παράγραφο ανέφερε: «Μετά από έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στον Δήμο Βύρωνα, τα πρώτα 40 ετοιμόρροπα κτίρια,  τα οποία εστάλησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για περαιτέρω ενέργειες» https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10052

 

Πώς να μην αντιδράσουν με ΧΛΕΥΗ οι γνωρίζοντες όταν ο αναφερόμενος περιβόητος «έλεγχος» της Τεχνικής Υπηρεσίας έγινε, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, με ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ή αλλιώς με Κόπι-Πάστε -κατά την πασίγνωστη πλέον ρήση του ομοϊδεάτη της Δημοτικής Αρχής Παύλου Πολλάκη- μέσα από τα δημοσιεύματα της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» και της ένωσης πολιτών «Ενάργεια», και την άνεση της καρέκλας του Δημοτικού καταστήματος όπου στεγάζεται η Τεχνική Υπηρεσία.

Για παράδειγμα, με το καλημέρα, το πρώτο που αναφέρει ο κατάλογος που έστειλε η Διοίκηση του Δήμου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι το οίκημα της οδού Αδ. Κοραή μεταξύ Βορείου Ηπείρου και Κύπρου, και μάλιστα ΔΙΧΩΣ ΑΡΙΘΜΟ, έτσι ακριβώς όπως είχε κατατεθεί σε αίτημα της ένωσης πολιτών «Ενάργεια» την 1η Δεκεμβρίου 2020...


====================

Διαβάστε παρακάτω το περιπαικτικό άρθρο της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω» στην ομώνυμη ιστοσελίδα και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

Δήμος Βύρωνα: Καταγραφή Επικίνδυνων Κτηρίων - "Κόπι Πάστε"

«Από τις 14 Ιανουαρίου, έχουμε δημοσιεύσει κατάλογο με εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα κτήρια στο Δήμο μας, αφού η δημοτική αρχή κοιμόταν "τον ύπνο του δικαίου" και ενώ όλοι οι δήμοι είχαν ήδη στείλει αντίστοιχους καταλόγους στο υπουργείο. https://vironastrigiro.blogspot.com/p/blog-page.html

Στις 10 Φεβρουαρίου η δημοτική αρχή αποφασίζει να δημοσιεύσει έναν κατάλογο επικινδύνων κτισμάτων (σύνολο 40) που βασίζεται επάνω στον δικό μας κατάλογο των 35 καταγεγραμμένων "συμπληρωμένο" με άλλα 5
https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10052

Γράφουν δε αναλυτικά οι επιστήμονες του "Κόπι Πάστε" του δήμου ότι "Ο κατάλογος (επισυνάπτεται παρακάτω) μπορεί να συμπληρωθεί με περισσότερα  ακίνητα, που θα εντοπιστούν στη συνέχεια".
Προφανώς εννοεί τον κατάλογο που θα συμπληρώσουμε εμείς με περισσότερα ακίνητα για να τον κάνουν πάλι "Κόπι Πάστε". 

Μάλιστα από την πρεμούρα γράφουν και δίπλα σε μερικά, "Αναμένεται απόφαση πολεοδομίας" πως αναμένεται όμως η απόφαση; με τις αναφορές που έχουμε κάνει εμείς στην πολεοδομία του Δήμου Αθήνας και φυσικά όχι σε ενέργειες του Δήμου Βύρωνα και της τεχνικής υπηρεσίας (αστείο πράγμα). 

Ακόμα και έτσι χαιρόμαστε που η δημοτική αρχή αποφάσισε να κουνηθεί και αν το ζητήσουν εδώ είμαστε να τους βοηθήσουμε και πάλι» https://vironastrigiro.blogspot.com/2021/02/blog-post.html

====================

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ : Να σχολιαστεί ότι, (εάν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι ο κατάλογος  περιείχε και ορισμένα εγκαταλελειμμένα κτήρια που σε συμφωνία εδόθησαν από την «Ενάργεια») συμφωνούμε με την τελευταία παράγραφο του άρθρου της κίνησης πολιτών «Βύρωνας και τριγύρω», που αναφέρει ότι, «αν το ζητήσουν εδώ είμαστε να τους βοηθήσουμε και πάλι», αλλά αυτό το «αποφάσισε να κουνηθεί», εάν δεν μπει σε εισαγωγικά… ξινίζει ! 

====================

Παραθέτουμε και την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής… 

Καταγραφή ετοιμόρροπων κτηρίων στο Δήμο Βύρωνα

"Μετά από έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στον Δήμο Βύρωνα, τα πρώτα 40 ετοιμόρροπα κτίρια,  τα οποία εστάλησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για περαιτέρω ενέργειες.

Ο κατάλογος (επισυνάπτεται παρακάτω) μπορεί να συμπληρωθεί με περισσότερα  ακίνητα, που θα εντοπιστούν στη συνέχεια και θα σταλούν επίσης στο Υπουργείο. Μετά από αυτοψία από εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αναμένεται το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί ποιες είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες για καθένα από αυτά.

Η καταγραφή των  ετοιμόρροπων κτηρίων στο Δήμο Βύρωνα γίνεται στο πλαίσιο μιας συνολικής καταγραφής εγκαταλελειμμένων κτηρίων που πραγματοποιείται από το υπουργείο, ύστερα από τους σεισμούς στη Σάμο".
Δείτε εδώ τον κατάλογο με τα πρώτα 40 ετοιμόρροπα

 

Για το "Βύρωνας η πόλη μας"

Μαργιαλένα Αθηναίου

18 Φεβρουαρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου